David Coverdale: «Θα αποσυρθώ το 2017»

Αποκαλύπτει και τί πήγε στραβά με το reunion με τον Ritchie Blackmore

11/04/2016 @ 12:49

Ο πρώην τραγουδιστής των Deep Purple και mainman των Whitesnake, David Coverdale αποκαλύπτει πως σκοπεύει να αποσυρθεί τον επόμενο χρόνο, στην επέτειο κυκλοφορίας του έβδομου άλμπουμ των Whitesnake.

Προσέθεσε ότι εξ αρχής είχε θεωρήσει το περσινό "The Purple Album" –με τον τίτλο-φόρο τιμής στην πρώην μπάντα του- ως την αποχαιρετιστήρια δουλειά του.

Άλλωστε είχε ξεκινήσει ως μια προγραμματισμένη επανασύνδεση με τον Ritchie Blackmore, αλλά κατέληξε να ανήκει στην δισκογραφία των Whitesnake μετά από την αποτυχία των δύο να βρουν κοινό καλλιτεχνικό πεδίο.

Ο Coverdale δηλώνει στο Rolling Stone: «Προσπαθούσα να αποσυρθώ. Επικοινώνησα με τον Blackmore μετά από 30 χρόνια επιθετικότητας για να ‘θάψουμε το τσεκούρι του πολέμου’. Ξεκινήσαμε να επικοινωνούμε το 2013, όταν μου ζήτησε να μιλήσω με τον μάνατζέρ του είτε για έναν Blackmore-Coverdale δίσκο, είτε για κάτι των Purple. Αλλά δεν μπορέσαμε να συμφωνήσουμε στις ιδέες που είχαμε. Οπότε σκέφτηκα, ‘θα γίνει αυτό το αποχαιρετιστήριο άλμπουμ μου’».

Και προσθέτει: «Πήγε τόσο καλά, και τώρα σκέφτομαι να φύγω τον επόμενο χρόνο, δηλαδή την τριακοστή επέτειο του δίσκου του 1987».

Ο Coverdale ήταν ανάμεσα στα μέλη των Deep Purple που εισήχθησαν τελικά στο Rock And Roll Hall Of Fame την περασμένη εβδομάδα.

Δεν κρύβει και την δυσαρέσκειά του για την δισκογραφική που συνεργάστηκαν αρχικά οι Whitesnake. Όταν ρωτήθηκε για την πιθανότητα μιας επετειακής επανακυκλοφορίας, είπε:

«Δεν ξέρω. Οι μόνοι που δεν με συνεχάρησαν για την βράβευση είναι οι άνθρωποι της Universal. Οπότε γ*** τους!».

  • SHARE
  • TWEET