The Handsome Family, Laura Gibson @ Piraeus Academy, 19/10/18

Μια βραδιά με «οικογενειακή» ατμόσφαιρα, ήξερες δηλαδή πως θα περάσεις καλά χωρίς παραπάνω εκπλήξεις

Από τον Αντώνη Παπαδόπουλο, 22/10/2018 @ 09:27

Τελικά τι κρίνει μια καλή συναυλία; Είναι υπόθεση προσωπική ή εξαρτάται από τη διάθεση του κοινού και -κυρίως- της μπάντας;

Σε όλα τα παραπάνω ερωτήματα η απάντηση είναι «ναι» και όλα αυτά υπήρξαν στη συναυλία των The Handsome Family στο Pireaus Academy.

Η μπάντα ήταν όσο καλή περίμενες, το κοινό ζεστό και σίγουρα φίλος της μπάντας. Πώς αλλιώς να συμβεί κάτι άλλο, καθώς περίπου 250 άνθρωποι έδωσαν το «παρών» δημιουργώντας -άθελα- μια περίεργη εικόνα.

Τη βραδιά -με καθυστέρηση 25 λεπτών στο πρόγραμμα- άνοιξε η Laura Gibson. Μόνο με την κιθάρα της, έδειχνε σαν να ερχόταν από μια άλλη δεκαετία, με ένα μακρύ φόρεμα και τις ακουστικές americana μπαλάντες της να μας κερδίζουν αμέσως, χάρις στην όμορφη και οικεία φωνή της. Ο νέος δίσκος της "Goners" κυκλοφορεί σε λίγες μέρες και η ίδια έφερε μαζί της μερικά CD για να γίνουμε οι πρώτοι αγοραστές παγκοσμίως. Ζήτησε μάλιστα να της προτείνουμε μέρη για βόλτες και φαγητό στην Αθήνα. Καλό και σεμνό κορίτσι, να την τσεκάρετε.

Laura Gibson

Οι Handsome Family, δεν άργησαν να μας κάνουν να καταλάβουμε, με το που πάτησαν στη σκηνή, το πώς θα κυλήσει η βραδιά. Η Rennie Sparks, φορούσε Motorhead T-Shirt, ενώ ανοίγοντας κουβέντα με το κοινό, παραδέχτηκε πως «κανείς δεν τραγουδάει σαν τον Bruce Dickinson» ενώ αποκάλυψε πως είναι κρυωμένη. «Εχω πιει όλα τα σιρόπια βήχα από τα φαρμακεία της περιοχής, όλη τη φούντα και πολλή βότκα». Πριν ένα χρόνο, ξανά κρυωμένη, είχε πει πως θα μιλάει με τον φανταστικό φίλο της Bunny, ο οποίος της ψιθυρίζει στο αυτί "fire, fire, fire"! Οι συστάσεις έγιναν, η συναυλία ξεκίνησε!

The Handsome Family

Στα 90 λεπτά έγινε ακριβώς αυτό που περίμενες. Μια άψογη εκτέλεση των τραγουδιών τους από -σχεδόν- ολόκληρη τη δισκογραφία τους (έμειναν εκτός οι τρεις πρώτοι δίσκοι), με τον gothic folk-americana ήχο να κυριαρχει και να πηγαίνει σε άλλη... διάσταση, καθώς οι ίδιοι ανάμεσα στα τραγούδια, άλλαζαν τον τόνο της βραδιάς, κάνοντας πλάκα. Oχι χαβαλέ και ανέκδοτα, αλλά με την άνεση που μιλάς με φίλους στο σαλόνι σου. Η οικειότητα του ζευγαριού (Βrett και Rennie είναι 30 χρόνια μαζί) μεταφέρεται ανεπαίσθητα και στο κοινό και ο διάλογος μεταξύ τους και μαζί μας, είναι μέρος του show.

The Handsome Family

Στο "Far From Any Road", το τραγούδι που έγινε γνωστό από το "True Detective", προλογίστηκε με σαρκασμό από τον Βrett ως το «τραγούδι από το "Big Bang Theory" και όχι, δε βαριέμαι καθόλου να παίζω αυτό το τραγούδι κάθε βράδυ»... H εκτέλεση ήταν άψογη, το κοινό το υποδέχτηκε όπως -ευτυχώς- κάθε τραγούδι της βραδιάς, αποδεικνύοντας πως όλοι ήταν οπαδοί. Δυστυχώς, λίγοι.

The Handsome Family

Τα "Weightless Again" και "Bottomless Hole" υπήρξαν προσωπικά highlights και το encore με τα "In the Air", "So Much Wine" και "When That Helicopter Comes" έκλεισαν μια όμορφη βραδιά, που σίγουρα θα έμενε αξέχαστη αν γινόταν σε ένα (πολύ) μικρότερο μέρος. Η διαφορά εκεί θα ήταν πως θα τσουγκρίζαμε ποτήρια με αλκοόλ και θα τους μαθαίναμε να λένε «γεια μας»

Φωτογραφίες: Αφροδίτη Ζαγγανά

SETLIST

My Sister's Tiny Hands
So Much Wine
Stalled
Weightless Again
Octopus
Tesla's Hotel Room
Little Sparrows
Far From Any Road
Back in my Day
Gold
Frogs
The Bottomless Hole
The Loneliness of Magnets

Encore:

In the Air
When That Helicopter Comes
No One Fell Asleep Alone

  • SHARE
  • TWEET