DeathDisco Minifest 2K19 (VNV Nation, In The Nursery, The Frozen Autumn, Whispering Sons) @ Fuzz Club, 23/02/19

H Death Disco φώτισε το Fuzz, με ένα σκοτεινό line-up

Από την Ναϊρί Πελτεγιάν, 26/02/2019 @ 14:38

Σάββατο και κατηφορίζω την Πειραιώς, μέχρι το 209. Εκεί δηλαδή που η Death Disco μετέφερε το MiniFest 2K19, συγκροτημένο από τέσσερις μπάντες της darkwave, electro και post punk σκηνής.

Περνάω την πόρτα του Fuzz Live Music Club λίγο καθυστερημένα και δυστυχώς χάνω το ξεκίνημα των Βέλγων Whispering Sons, αφού παρότι τις προσπάθειες μου, το 19:30 με δυσκόλεψε αρκετά ως ώρα έναρξης. Πολύ πιθανό βέβαια, αυτό να αποτέλεσε μόνο για μένα ανασταλτικό παράγοντα, αφού βρήκα ήδη ένα μισογεμάτο χώρο.

Οι Whispering Sons, ένα από τα καλύτερα νέα post punk συγκροτήματα αυτή την στιγμή και φέρνοντας μαζί τους το πρώτο τους ολοκληρωμένο άλμπουμ, αποτέλεσαν το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα της βραδιάς. Μία δεμένη πενταμελής μπάντα, με μία φοβερή Fenne να ξεχωρίζει δικαίως.

The Frozen Autumn

Συνεπές στο ραντεβού του, το δίδυμο από την Ιταλία συνέχισε την βραδιά με τους electro pop, gothic rock ήχους τους και τα ατμοσφαιρικά φωνητικά της Froxeanne, παραχωρώντας τα, ανά κομμάτι, στο άλλο μισό της τον Merletto. Οι ήχοι από το synth, όπως και όλη την βραδιά εξάλλου, είχαν την τιμητική τους. Αν και έχοντας αφετηρία τους το ’90, οι Frozen Autumn είναι από αυτά τα σχήματα που θα στοιχημάτιζες ότι χάθηκαν κάπου στο χρόνο, μιας και έχουν όλα τα στοιχεία του darkwave των ’80. Τα βίντεο, που αν δεν κάνω λάθος επιμελείται ο ίδιος ο Merletto, έκλεισαν μία γεμάτη εμφάνιση.

In The Nursery

Λίγο μετά τις 21.30, σειρά παίρνουν οι Άγγλοι In The Nursery.

Σκοτεινοί, industrial ήχοι, δένουν με την electronica, με μία ποικιλία κρουστών, σε ένα επικό ξεκίνημα, ακριβώς όπως τους αρμόζει.

Ορχηστρικοί, με το τύμπανο στην μέση να δίνει έναν ακόμα εμβατηριακό τόνο στον ήδη θεατρικό χαρακτήρα τους. Μία αναμφισβήτητα εντυπωσιακή εμφάνιση, που διήρκησε μία ώρα και κάτι και ανταμείφθηκε με ιδιαίτερα θερμό χειροκρότημα.

SETLIST

Consul 
Crepuscule
Crave
Rainhall
Lectern
Bombed
Mystery
Sixth Sense
Torschlusspanik
Cobalt
A Rebours
Compulsion
Artisan Of Civilisation
L' Esprit

VNV Nation

Στις 23.00, αρκούσε να σβήσουν τα φώτα για να καταλάβεις την ένθερμη υποδοχή που επιφυλασσόταν για  τους headliners της βραδιάς.

Last but definitely not least, οι VNV Nation βρίσκονται στην σκήνη, σε ένα γεμάτο πλέον Fuzz. Η αγάπη που τρέφει για αυτούς το ελληνικό κοινό, συνόδευσε όλο το live και αντίστοιχα τους αποζημίωσε για την αδυναμία τους προς αυτό.

H synth pop σε όλο της το μεγαλείο, με επίκεντρο φυσικά έναν αεικίνητο, διαδραστικό Ronan Harris. Παλιά και καινούρια κομμάτια, αφού στις βαλίτσες τους είχαν και το ολοκαίνουριο "Noire", όπως τα "Retaliate", "Armour", "Honour", "God Of All", "Control", και τα "Nova", "Standing" και "All Our Sins" για encore, και η κίνηση του Harris να προσκαλέσει όλες τις προηγούμενες μπάντες, έκλεισε μία βραδιά που θεωρώ ότι ικανοποίησε όσους βρέθηκαν το Σάββατο το βράδυ μαζί τους. Και φυσικά, με τους headliners να δείχνουν πώς είναι η διαφορά μεταξύ συγκροτημάτων που κάνουν τα live τους διεκπαιρεωτικά και αντίστοιχα αυτά που είναι 100% στο παρόν.

SETLIST

A Million
Retaliate
Armour
Space and Time
When Is The Future
Hounor 2003 
Sentinel
The Farthest Star
Illusion
God Of All
Epicentre
Chrome
Control
Homeward
Immersed
Resoluton

Encore:

Nova
Standing
All Our Sins

Συνοψίζοντας, αναφερόμαστε σε ένα βράδυ με αξιολογότατο line-up, από τέσσερις  μπάντες που ξεχωρίζουν στο είδος, και μία άρτια διοργάνωση, χωρίς προβλήματα.

Επιπλέον, να αναφέρουμε και τα υπόλοιπα αυτονόητα-μη αυτονόητα, καθώς κάθε live (πόσο μάλλον φεστιβάλ) είναι εκτός από τους διοργανωτές και τις μπάντες, πολλοί άλλοι άνθρωποι που πιθανότατα είναι πολλές ώρες εκεί (πριν και μετά) και συμβάλλουν διακριτικά ώστε να θεωρηθεί στο τέλος του «πετυχημένο ή μη»... Εξαιρετικός ήχος, φωτισμός, προσωπικό.

Αυτά καλό είναι να γίνονται.

  • SHARE
  • TWEET