This Will Destroy You, Misuse @ Gagarin 205, 08/04/12

Από τον Θεοδόση Γενιτσαρίδη, 11/04/2012 @ 12:20
Φτάνοντας στον χώρο στην ώρα μου, το Gagarin ήταν μισοάδειο. Δεν απογοητεύτηκα και ήλπιζα ότι ο κόσμος θα τιμήσει με την παρουσία του τις μπάντες έστω και λίγο αργοπορημένος. Στη σκηνή γύρω στις εννέα ανέβηκαν οι δικοί μας Misuse.

Οι Misuse επέλεξαν κομμάτια τα οποία έδεσαν πολύ όμορφα μεταξύ τους. Δεν κούρασαν, δεν υπερέβαλαν και παρόλα τα προβλήματα συνέχισαν να αποδίδουν με όρεξη και ένταση επί σκηνής. Έχουμε ξαναγράψει ότι παρόμοιες μπάντες με τα μεγάλα ήρεμα περάσματα τους αφήνουν κενά τα οποία δεν κρατούν τον κόσμο σε εγρήγορση. Αυτή τη φορά η μπάντα, απέφυγε όσο μπορούσε τα ήρεμα σημεία και απέδωσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όμορφες συνθέσεις με δυνατά ξεσπάσματα που κατά γενική ομολογία ήταν εντυπωσιακά.

Misuse

Η διάθεση του κοινού που σιγά σιγά είχε αρχίσει να γεμίζει τον συναυλιακό χώρο άρχισε να ανεβαίνει και κάθε θεατής απολάμβανε αυτό που παρακολουθούσε. Αυτή τη φορά οι Misuse είχαν καλύτερη σκηνική παρουσία, φαίνονταν πιο δεμένοι και κοντά μεταξύ τους και έδειχναν πιο σίγουροι για τον ήχο τους και τους εαυτούς τους. Ήταν μια μπάντα που παρήγαγε όμορφους ήχους και κιθάρες που ακούστηκαν πιο βρόμικες και ανεξέλεγκτες από ποτέ.

Setlist: Marsupial / Eight / Dear Hunter / Techtris / Bella / While It Last

Στη συνέχεια και χωρίς ιδιαίτερη καθυστέρηση οι τέσσερις This Will Destroy You ξεκίνησαν δυνατά το set τους. Για περίπου μιάμιση ώρα μας ταξίδεψαν με συνθέσεις που απέδιδαν μια σκοτεινή διάθεση, η οποία όσο και να ήθελαν να αποφύγουν δεν ξέφευγε καθόλου από τα γνωστά post-rock κεκτημένα.

This Will Destroy You

Πρόσφατα δήλωσαν ότι δεν ακολουθούν πλέον αυτό το μουσικό ρεύμα και πιο συγκεκριμένα ότι το απεχθάνονται. Συγγνώμη, αλλά τα κομμάτια τους είναι ο ορισμός του είδους και δεν νομίζω ότι δυσαρεστεί κάτι τέτοιο κάποιον από τους φίλους τους. Η δομή των συνθέσεων, ο ήχος τους, τα ξεσπάσματα και ο θόρυβός τους χαρακτηρίζουν τόσα χρόνια τον δικό τους ήχο και το post-rock σαν μουσικό είδος. Συνθέσεις σαν το "Little Smoke" και το "Communal Βlood" προσπάθησαν να μας αποδείξουν την προσπάθεια αλλαγής του ήχου τους, χωρίς να το καταφέρουν ιδιαίτερα. Κομμάτια όμως σαν τα "Black Dunes", "A Three-Legged Workhorse", και "The Mighty Rio Grande" έφεραν γνώριμες μελωδίες και ήσυχα περάσματα στο μυαλό μας, κάτι που δυστυχώς εξύψωσε στα αυτιά μας την μουρμούρα από τη γαλαρία. Τα "Quiet" και "There Are Some Remedies Worse Than The Disease" θύμισαν σε όσους τους αγαπήσαμε από τα πρώτα τους βήματα τον λόγο που έγινε αυτό.

This Will Destroy You

Η μπάντα έδωσε μία ενδιαφέρουσα παράσταση και, παρ' όλες τις αντιρρήσεις μου και τις ανά μικρές φάσεις υπνωτιστικές τους μελωδίες, δεν μπορώ να εκφράσω καμία κακή άποψη. Ήταν αυτό που περιμέναμε, μας κράτησε το ενδιαφέρον αμείωτο μέχρι το τέλος και έχτισε ένα μουσικό τοίχος που σε σημεία σε ανατρίχιαζε ευχάριστα. Δεν μπορώ να πω ότι είχαν και την καλύτερη σκηνική παρουσία που έχω δει, αλλά δεν περίμενα να εντυπωσιαστώ από κάτι επί σκηνής. Μου αρκεί που ικανοποιήθηκα από τον ήχο τους και από την όρεξη που έδειξαν καθόλη την διάρκεια. Οι This Will Destroy You είναι μια μεγάλη post-rock μπάντα και έφτιαξαν μια παράσταση που οι νότες και μόνο αρκούν για να εκφράσουν ό,τι θέλουν να μας πουν.

Φωτογραφίες: Χρήστος Κισατζεκιάν

  • SHARE
  • TWEET