Suicidal Angels, Released Anger, Karma Violens, Abyssus @ Gagarin 205, 17/02/17

Support the local scene!

Από τον Αντώνη Κονδύλη, 20/02/2017 @ 12:12

Την Παρασκευή βρεθήκαμε στο Gagarin για μια αμιγώς ελληνική βραδιά και μια πολύ καλή ευκαιρία να δούμε ορισμένα εγχώρια συγκροτήματα, να έχουν όλο το γήπεδο δικό τους, αλλά και να διαπιστώσουμε κατά πόσο το κοινό έχει τη διάθεση να στηρίξει τέτοιες προσπάθειες.

Ο κόσμος που αρχικά βρέθηκε ήταν απογοητευτικά λίγος και μπροστά σε κοινό που μπορούσες εύκολα να το μετρήσεις, στις 19:30 τη συναυλία άνοιξαν οι Abyssus παίζοντας αβυσσαλέο (sic) death metal. Είναι λίγο άχαρο να παίζεις μπροστά σε ελάχιστο κόσμο, αλλά η μπάντα έδειξε να μην πτοείται. Μετά την καλή εμφάνισή τους με τους Possessed, τώρα ήταν ακόμα καλύτεροι και με καλό ήχο. Παλιομοδίτικο death metal με πολλά thrash στοιχεία σε ταξίδευε στο παρελθόν, όπως έγινε αρκετές φορές τη βραδιά αυτή. Οι Abyssus παρέμειναν συμπαγείς και δεμένοι, με αργά περάσματα που καθήλωναν και ολοκλήρωσαν την παρουσία τους μετά από τριάντα λεπτά.

Για τους Karma Violens τα έχουμε πει αρκετές φορές και για το πόσο καλοί είναι στις ζωντανές τους εμφανίσεις. Και αυτήν τη φορά δεν έκαναν κάτι διαφορετικό. Ήταν εξαιρετικοί, παίζοντας απλά ακραίο metal, συνδυάζοντας στοιχεία από διαφορετικά ιδιώματα. Έχουν το πλεονέκτημα ότι αυτό που κάνουν είναι εντελώς συναυλιακό και πάντα αρέσει σε αυτούς που το παρακολουθούν. Όπως πάντα τα τεράστια groove περάσματα εναλλάσσονται με χαοτικά ξεσπάσματα και με σύμμαχο τον καλό ήχο οδηγηθήκαμε σε circle pits και walls of death. Η κορύφωση της παρουσίας τους επήλθε με την πιστή διασκευή στο "Raining Blood". Γενικά, οι Karma Violens το καλό live το έχουν εύκολα και το αποδεικνύουν σε κάθε τους εμφάνιση.

Karma Violens

Οι επόμενοι που εμφανίστηκαν ήταν οι Released Anger που επιδίδονται σε καθαρόαιμο thrash, με σαφείς αναφορές στους Kreator και λιγότερο στους Destruction. Γεμάτοι ενέργεια, με έντονη σκηνική παρουσία και ασταμάτητο ρυθμό ξεκίνησαν ένα ατελείωτο thrash σφυροκόπημα. Είχαν επίσης καλό ήχο και άρεσαν στο κοινό που είχε αρχίσει να πληθαίνει. Προσωπικά το μόνο μεμπτό που εντοπίζω είναι ότι σε πολλά σημεία θυμίζουν έντονα τις επιρροές τους. Βέβαια περί ορέξεως ουδέν λόγος. Έπαιξαν για σχεδόν πενήντα λεπτά, χειροκροτήθηκαν και άφησαν τη σκηνή για τους επόμενους.

Released Anger

Το thrash κρεσέντο συνεχίστηκε αμείωτο, με τους headliners, που ανέβηκαν στη σκηνή λίγο μετά τις 22:30. Οι Suicidal Angels έχουν αποκτήσει μεγάλη εμπειρία, μετά από τις συνεχείς εμφανίσεις τους τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Θα έλεγα ότι από την πρώτη τους στιγμή έγινε εκ νέου σαφές ότι αυτή η εμπειρία κεφαλαιοποιείται πλέον σε κάθε τους συναυλία και δίκαια είχαν αυτήν τη βραδιά τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Suicidal Angels

Κατάφεραν από το πρώτο λεπτό να πάρουν το κοινό μαζί τους, να τραβήξουν την προσοχή όλων και νομίζω ότι δεν την έχασαν μέχρι το τέλος της εμφάνισης τους. Ο εξαιρετικός ήχος (πρέπει να το λέμε αυτό, γιατί δεν είναι και το συνηθέστερο) ήταν σημαντικό στοιχείο, αλλά αυτό που κάνει τη διαφορά πάνω από όλα είναι το ίδιο το συγκρότημα που είχε μια παρουσία επιπέδου ενώ η συνοδεία βέβαια ωραίου φωτισμού, έδινε άλλη διάσταση στην εμφάνισή τους.

Suicidal Angels

Για περίπου ογδόντα λεπτά κατάφεραν να δημιουργήσουν χάος και πανικό, με έντονες στιγμές και αντιδράσεις από τον κόσμο. Η επικοινωνία με το κοινό ήταν σε καλό επίπεδο, ούτε γραφικότητες και φλυαρίες, αλλά ούτε και αμηχανία, συνέβαλλε στη δημιουργία του κατάλληλου δεσίματος.

Είναι από τις περιπτώσεις που δεν μπορείς να γράψεις και πολλά. Το σίγουρο είναι ότι η μπάντα απέδωσε εξαιρετικά και όλοι πέρασαν καλά. Ακόμα και αν υπάρχουν αντιρρήσεις για τα δισκογραφικά τους πονήματα, συναυλιακά οι Suicidal Angels πετυχαίνουν, τόσο λόγω της εμπειρίας τους όσο και λόγω των ικανοτήτων των μελών τους.

Suicidal Angels

Συνολικά ήταν μια ευχάριστη βραδιά με αξιόλογες παρουσίες όλων των συγκροτημάτων και με παραπάνω από ικανοποιητική την υποστήριξη του κοινού σε μια τέτοια προσπάθεια.

Με μια επιφύλαξη ακολουθεί το setlist των Suicidal Angels.

Φωτογραφίες: Διονύσης Παρθενιάδης / dionpa.com

SETLIST

Capital Of War
Division Of Blood
Bloodbath
Bleeding Holocaust
Image Of The Serpent
Seed Of Evil
Set The Cities On Fire
Of Thy Shall Bring The Light
Bullet In The Chamber
Reborn In Violence
Eternally To Suffer
Front Gate
Beggar Of Scorn
Torment Payback
Moshing Crew
Apokathilosis
  • SHARE
  • TWEET