Samsara Blues Experiment, Half Gramme Of Soma @ Fuzz, 27/05/17

Αποστολή εξετελέσθη: Τα κεφάλια μας κουνήθηκαν αργά και σταθερά

Από τον Σπύρο Τσούτσο, 30/05/2017 @ 12:41

Ένα τίμιο live παρακολουθήσαμε το Σαββατόβραδο στο Fuzz με τους stoner - raga ήχους για ακόμα μια βραδιά να ελκύουν τους φίλους του είδους. Η Αθήνα γουστάρει τους Γερμανούς και το δείχνει τιμώντας τους δεόντως σε κάθε επίσκεψη στη χώρα μας. Μάλιστα ο ιθύνων νους της μπάντας, Christian Peters έδειξε την έκπληξή του με την λατρεία που λαμβάνει το συγκρότημα στην Ελλάδα ευχαριστώντας το κοινό.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Την βραδιά  άνοιξαν οι ντόπιοι Half Gramme Of Soma. Με το heavy rock ύφος τους αλά Monster Magnet αλλά και έναν πολύ καλό νέο δίσκο στις αποσκευές τους, "Groove Is Black" (2017), παίξανε μπροστά στο ήδη γεμάτο venue τραβώντας τα βλέμματα του κοινό και προετοιμάζοντάς το κατάλληλα για τους Samsara. Με κλασσική rock σύνθεση, φωνή, δύο κιθάρες, μπάσο και ντραμς, παίξανε αρκετά δυνατά και παθιασμένα δίνοντας καλά δείγματα ως προς τις ζωντανές τους εμφανίσεις.

Half Gramme Of Soma

Στις 22:05 ο Peters και ο Eiselt εμφανίστηκαν στη σκηνή για να κουρδίσουν και αμέσως μετά υπό την συνοδεία του τρίτου της παρέας Thomas Vedder ξεκίνησαν το setlist με το "Vipassana", κομμάτι του νέου δίσκου. Ο Eiselt αρκετά διαφορετικός, κοντοκουρεμένος, με στυλ δουλειάς γραφείου είχε επίσης την ευθύνη για τα keyboard που συμβάλλανε κι αυτά στο psychedelic ταξίδι που μας προσέφεραν. Με κομμάτια από τον νέο δίσκο αλλά και κλασικά της δισκογραφίας τους όπως τα "Center Of The Sun", "For The Lost Souls", κατάφεραν να αιχμαλωτίσουν και να υπνωτίσουν κάθε είδους σκέψη.

Samsara Blues Experiment

Το κοινό φάνηκε να ανταποκρίνεται με το γνωστό λίκνισμα της κεφαλής και να γεμίζει τις παύσεις με φωνές και χειροκροτήματα κατά τη διάρκεια των τραγουδιών αλλά και μεταξύ αυτών.  Άλλωστε τα δεκάλεπτα - δεκαπεντάλεπτα κομμάτια δεν αναλώνονται σε περιττούς αυτοσχεδιασμούς αλλά έχουν ενδιαφέρουσα συναυλιακή δομή με αποτέλεσμα να αποφεύγονται τα χασμουρητά και οι κλεφτές ματιές στα κινητά. Για το encore κρατήσανε τα "Into The Arm" και "Army Of Ignorance" ολοκληρώνοντας έτσι ένα set μία ώρας και σαράντα περίπου λεπτών.

Samsara Blues Experiment

Ίσως δεν ήταν το καλύτερο live που έχει δώσει η τριάδα στη χώρα μας, αλλά κατάφερε να γεμίσει έναν μεγαλύτερο συναυλιακό χώρο σε σχέση με τους προηγούμενους (Six Dogs, An) και να σταθεί επάξια στην μεγάλη του σκηνή. Ο ήχος πολύ καλός, η μπάντα με πολλή ενέργεια, το κοινό πολύ ευχαριστημένο. Δεν έγινε κάποια αξιομνημόνευτη υπερβολή είτε θετική, είτε αρνητική. Απλά περάσαμε ωραία.

Φωτογραφίες: Μαρίζα Καψαμπέλη

SETLIST

Vipassana
Shringara
Sad Guru Returns
One With The Universe
For The Lost Souls
Hanging On The Wire
Center Of The Sun
Encore
Into The Black
Army Of Ignorance
  • SHARE
  • TWEET