Obituary @ Gagarin 205, 31/05/08

Από τον Φίλιππο Αλέκου, 03/06/2008 @ 04:52
Το περασμένο Σάββατο αποδείχθηκε γιορτή για τους Αθηναίους φαν του death metal ήχου. Ο John Tardy και η παρέα του, συνοδευόμενοι από ένα ολοκαίνουριο δίσκο, αποφάσισαν να κάνουν μία στάση (δύο για την ακρίβεια, την Κυριακή έπαιξαν και στη Θεσσαλονίκη) και στη χώρα μας.

Έτσι λοιπόν, Σάββατο βράδυ, λίγο μετά τις οκτώμισι, βρίσκομαι έξω από το stage της Λιοσίων, εγώ και αρκετός ακόμα κόσμος. Για ένα live που διαφημίστηκε τόσο λίγο όσο αυτό, το θέαμα του γεμάτου Gagarin όταν μπήκα μέσα με εξέπληξε και χαροποίησε συνάμα.

Support act δεν υπήρχε να μας «ζεστάνει», αλλά αναλογιζόμενος το τι ακολούθησε έπειτα δε χρειάστηκε κιόλας. Λίγο μετά τις εννιά, η μουσική που ακουγόταν απ' τα ηχεία σταμάτησε και εμφανίστηκε στη σκηνή η θρυλική μπάντα από τη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών. Obituary live in Greece, για δεύτερη φορά στην ιστορία τους!Οι πρώτες νότες του "Find The Arise" είναι αρκετές για να κάνουν τον κόσμο να αφηνιάσει κυριολεκτικά και ένα ξέφρενο mosh pit σχηματίζεται με το καλημέρα. Η μπάντα μοιάζει να είναι σε τρελά κέφια και δείχνει ότι πραγματικά το ευχαριστιέται. Με ήχο δυναμίτη που κυριολεκτικά μας τίναζε τα σωθικά και απόδοση για σεμινάριο, μας βομβαρδίζουν κυριολεκτικά με τραγούδια-ύμνους από το παρελθόν, αλλά και κομμάτια από τις τελευταίες δουλείες τους. Οι ήχοι των "Chopped Ιn Half", "Turned Inside Out" και "Cause Οf Death" δονούν το Gagarin και προκαλούν απίστευτο μακελειό ανάμεσα στους οπαδούς της μπάντας, από τις πρώτες σειρές μέχρι πίσω στο βάθος, έως εκεί που φτάνει το μάτι σου. Ο Tardy, ιδιαίτερα κινητικός, οργώνει πέρα δώθε τη σκηνή και εξαπολύει βρυχηθμούς και ουρλιαχτά από τα βάθη της κολάσεως, «ντύνοντας» τη μουσική των "Face Your God" και "Evil Ways" από το "Xecutioner's Return", το νέο δίσκο του γκρουπ, που ζωντανά δίνουν νέο νόημα στη λέξη βία.Μία ώρα και πολύ ξύλο μετά, οι Obituary εγκαταλείπουν το σανίδι και εμείς απλά ζητάμε κι άλλο. Δε μας αφήνουν παραπονεμένους και ο Donald επιστρέφει για ένα drum solo, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ανεβαίνει για να τον συνοδέψει και ο Ralph Santolla. Σιγά σιγά επιστρέφουν και οι υπόλοιποι επί σκηνής και ξεκινάνε να jam-άρουν, με τον John να βάζει ένα χεράκι στα drums του αδερφού του για να κλείσουν την, έτσι και αλλιώς, απίστευτη εμφάνιση τους έως τώρα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Με το απίστευτο "Slowly We Rot".Κάπως έτσι τέλειωσε και η δεύτερη εμφάνιση των Obituary στην Ελλάδα. Να πω ότι, παρά την ικανοποιητική για death metal live διάρκεια, περίπου μιάμιση ώρα, θα ήθελα λίγο ακόμα. Όπως θα ήθελα να ακούσω και ένα "Circle Of The Tyrants", αλλά δε μπορούμε να τα έχουμε όλα δικά μας. Σημασία έχει ότι ζήσαμε μια πραγματική death metal σφαγή και μια σάπια ατμόσφαιρα που λίγες μόνο μπάντες μπορούν να δημιουργήσουν. Και οι Αμερικανοί τα καταφέρνουν τέλεια. Εύκολα, το καλύτερο live της φετινής χρονιάς μέχρι τώρα.

  • SHARE
  • TWEET