Nightstalker, Thee Holy Strangers @ Gagarin 205, 25/04/15

Rock 'n' roll party με οικοδεσπότες τους «Στόκους» σε ένα κατάμεστο, κυριολεκτικά, Gagarin

Από τον Βασίλη Σκιαδά, 30/04/2015 @ 13:22
Οι Nightstalker παίζουν μουσική ιδανική για live. Τα κομμάτια τους, άλλοτε ευθύβολα άλλοτε πιο ψυχεδελικά, οι urban wisdom στίχοι, η εμπειρία τους στο σανίδι και η περίοδος παρατεταμένου φορμαρίσματος που διανύουν τα τελευταία χρόνια, αποτελούν εγγύηση ότι θα περάσει κανείς καλά οποτεδήποτε και αν τους δει, κάτω από οποιεσδήποτε (εσωτερικές ή εξωτερικές) συνθήκες. Στις 25/4/2014 ήταν μαζί τους και οι rockers Thee Holy Strangers, συνθέτοντας έτσι ένα ελκυστικό πακέτο.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες παρακολουθήσαμε το event το περασμένο Σάββατο, δεν ήταν πάντως οι ιδανικές, καθώς το club ήταν ασφυκτικά γεμάτο, ενώ ο εξαερισμός δεν λειτούργησε αποτελεσματικά και γι' αυτό η ατμόσφαιρα, από το ντουμάνι και τη ζέστη, ήταν σε σημεία αποπνικτική, τουλάχιστον στην «αρένα» (για τον εξώστη δεν ξέρω). Επίσης, δεν βλέπω τον λόγο γιατί ανακοινώνεται ως ώρα έναρξης του event η 20:55 (ούτε 21:00), όταν τελικά οι Thee Holy Strangers ανέβηκαν στη σκηνή στις 22:30 περίπου και οι Nightstalker μία ώρα αργότερα, δημιουργώντας έτσι έναν εκνευρισμό στον κόσμο. Εν πάση περιπτώσει.

Περίπου στις 22:30 λοιπόν, η επταμελής all star μπάντα των Thee Holy Strangers, με μέλη που προέρχονται από Last Drive, Make Believe, Nightstalker κλπ., ανέλαβε να ζεστάνει το κοινό, παίζοντας ένα ενδιαφέρον alternative rock 'n' roll υβρίδιο, με garage, blues αλλά και southern rock περάσματα, με ανδρικά και γυναικεία (rock, όχι «αιθέρια» / ατμοσφαιρικά) φωνητικά.

Thee Holy Strangers

Ο ήχος δεν τους βοήθησε καθόλου, μάλλον χαντάκωσε τις συνθέσεις τους, ενώ τα γυναικεία φωνητικά τους άλλοτε τα ακούγαμε πολύ δυνατά και άλλοτε καθόλου, οι δε lead κιθάρες «έρχονταν» και «έφευγαν» σαν καπνός... Πιθανολογώ ότι και επάνω στο stage οι μουσικοί δεν πρέπει να άκουγαν και πολλά πράγματα, η εμπειρία τους όμως και το κέφι τους, υπερκέρασε όλα τα προβλήματα και νομίζω ότι άφησαν τελικά θετικές εντυπώσεις στο κοινό. Επιφυλάσσομαι για την επόμενη φορά που θα παίξουν, που ελπίζω να έχω και πιο ολοκληρωμένη και σαφή εικόνα.

Λίγο πριν τις 23.30 οι Στόκοι ανέλαβαν επιτέλους δράση και για τα επόμενα 105 λεπτά περίπου το βαρύ, αλήτικο, μαστούρικο, αλκοολικό τους heavy rock είχε την τιμητική του. Τι να γράψω τώρα εγώ για τη live απόδοση των Nightstalker που να μην έχει γραφτεί. Πάντα παίζουν άψογα, πάντα είναι groovy, πάντα είναι διασκεδαστικοί, πάντα σε βοηθούν να ξεχάσεις, έστω για λίγο, την πεζή πραγματικότητα. Και αυτή τους η εμφάνιση δεν αποτέλεσε εξαίρεση. Ο Argy είναι μια πελώρια σταρούμπα, και το ότι ο ίδιος δεν (δείχνει να) το γνωρίζει, τον κάνει ακόμα πιο γοητευτικό και αυθεντικό.

Nightstalker

Τα συντρόφια του, Ανδρέας, Τόλης και Ντίνος είναι αλάνθαστοι, έχουν εξίσου στιβαρή αλλά σοβαρή σκηνική παρουσία και το κοινό «αναγκάζεται» να μην παίρνει τα μάτια του από τη σκηνή (αρκεί να... βλέπει, βέβαια). Πραγματικά η μπάντα είναι χάρμα οφθαλμών, είναι πιο δημοφιλής από ποτέ και καταθέτει ψυχή και τσαμπουκά στο σανίδι, αντίστοιχο και ανάλογο της δισκογραφικής παρουσίας της.

Nightstalker

Δεν έχω να κάνω, ουσιαστικά, καμία αρνητική παρατήρηση για το show των Nightstalker, αν εξαιρέσει κανείς και πάλι το μετριότατο και βαβουριάρικο ήχο, ιδίως στα φωνητικά, αλλά μάλλον αυτό ήταν κάτι αναμενόμενο, με τόσο κόσμο μέσα στο venue και με την ένταση ανεβασμένη «στο θεό»... Οι νεαρότεροι, ιδίως, οπαδοί των Στόκων έμοιαζαν να το διασκεδάζουν περισσότερο, αλλά το groove της μπάντας δεν άφησε κανέναν τελικά ανεπηρέαστο.

Nightstalker

Όλες οι κομματάρες τους, εξάλλου, παίχτηκαν με όρεξη και πάθος, όπως πάντα, και μεταξύ άλλων ακούσαμε τα: "Soma", "Line", "Superfreak", "What Your Name Is", "Baby, God Is Dead", "Just A Burn", "Use". Ολόκληρη η δισκογραφία τους δηλαδή εκπροσωπήθηκε επάξια, ενώ το κοινό δείχνει πραγματικά να λατρεύει το "Dead Rock Commandos", τον πιο γεμάτο δίσκο τους, κατά τη γνώμη μου. Το "Children Of The Sun" ήταν αυτό που για άλλη μια φορά έκλεισε μεγαλοπρεπώς την αυλαία, στο τελευταίο (μέχρι το επόμενο) αυτό rock party, με οικοδεσπότες τους αδιαμφισβήτητους ηγεμόνες της ελληνικής heavy rock σκηνής...

Και εις άλλα με υγεία.

Φωτογραφίες: Dorina Dragon
  • SHARE
  • TWEET