Monster Magnet, Void Droid @ Piraeus Academy, 28/05/17

Το χθεσινοβραδινό live ξεκίνησε για τα καλά λίγο πριν τελειώσει, αλλά και πάλι είναι σίγουρα ανάμεσα στα πιο ενδιαφέροντα της χρονιάς!

Από την Σεμέλη Τριτάκη, 30/05/2017 @ 12:06

Έχοντας υπόψη μου τόσο τις δικές μου όσο και τις αντιδράσεις των γύρω μου, όταν βρίσκεσαι σε εξωτερικό χώρο, ανάλογων μουσικών γούστων, και ξαφνικά «στα σκάει» το "Monolithic", το "Unbroken" ή το "Melt", στη διαδρομή προς το live έκλεινα τσέπες και έδενα κορδόνια. Προετοιμαζόμουν, λοιπόν, για ένα πραγματικό «θηρίο», τόσο πάνω όσο και κάτω από τη σκηνή· με ιδιαίτερα υψηλές προσδοκίες για τη δεύτερη περίπτωση, καθώς η «επίδοση» του κοινού είναι, πολλές φορές, αυτή που θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό το τελικό, «σαρωτικό», αποτέλεσμα. Τελειώνοντας το live, με όλα μου τα υπάρχοντα στην αρχική τους θέση και με τα κορδόνια μου δεμένα το ίδιο σφιχτά όσο στην αρχή, προσπαθούσα να αποφασίσω εάν «φταίγαμε» εμείς, ή η μπάντα· ελαφρά τη καρδία κατέληξα ότι η μουντίλα και η Κυριακίλα δεν μας άφησαν να το χαρούμε όσο δείχναμε να θέλουμε!

Η προσέλευση του κόσμου άρχισε να μεγαλώνει ενώ ήδη στην σκηνή βρίσκονταν οι Void Droid, ακριβείς στο ραντεβού τους, και αφού είχαν ακουστεί ήδη τα δύο πρώτα κομμάτια των stoner/heavy rockers από την Πάτρα. Η εισαγωγή τους δεν είχε πολύ πρόλογο, καθώς η μπάντα μπήκε κατευθείαν στο ζουμί, και, με τα βαριά riffάκια και τα ακόμη πιο τραχιά φωνητικά, έθεσε γερές βάσεις κάνοντας ένα πολύ δυνατό μουσικό ξεκίνημα. Η μισάωρη παραμονή τους στο stage ήταν περιεκτική, χωρίς ξεχειλώματα και κοιλιές. Άλλες φορές πιο «ωμοί» και άλλες φορές περισσότερο μελωδικοί, ίσα ίσα για «χώσουν» ακόμη περισσότερο στη συνέχεια· μας άφησαν ευχαριστημένους από την αρχή μέχρι το τέλος και μας υπενθύμισαν τους λόγους για τους οποίους τέτοιου είδους μπάντες φαίνεται να κερδίζουν, όλο και περισσότερο, έδαφος στην εγχώρια μουσική σκηνή.

Void Droid

Από πλευράς κοινού τα πράγματα ήθελαν ακόμη τον χρόνο τους για να ζεσταθούν. Έτσι λοιπόν, λίγο μετά τις 21:30 τα φώτα ξαναπέφτουν και τη σκηνή κατακλύζουν οι «νονοί» της stoner, Monster Magnet. Δεν χρειάστηκαν παραπάνω από δύο με τρια δευτερόλεπτα, τόσο- όσο μέχρι να πέσουν οι πρώτες νότες του "Dopes To Infinity", για να ανατραπεί το μέτριο κλίμα, με το κοινό να υποδέχεται με τον θερμότερο τρόπο, την κατά τα άλλα «μορφή», Dave Wyndorf.

Monster Magnet

Η συνέχεια της βραδιάς φαινόταν πολλά υποσχόμενη, με το κοινό να απολαμβάνει το, δεύτερο κατά σειρά, "Radiation Day" και τον frontman μέσα στην ενέργεια, να τα δίνει όλα μπροστά σε κοινό και ανεμιστήρα. Τρίτο και καλύτερο, ύπο την μορφή ένεσης αδρεναλίνης, το ξεσηκωτικό "Powertrip". Εκτός από τον ρυθμό του συγκεκριμένου κομματιού, που δεν σου αφήνει και πολλά περιθώρια ακινησίας, πολλοί ήταν εκείνοι που βροντοφώναξαν με την ψυχή τους "I'm never gonna work another day in my life" με τον Dave να σιγοντάρει χειρονομώντας σε Δευτέρα και αφεντικά! Σειρά είχε, το ολόφρεσκο, "Mindfucker", το οποίο παρά το γεγονός ότι ακολούθησε, για ακόμη μια φορά τη γνωστή για την μπάντα «χρυσή» συνταγή, και παρά το γεγονός ότι συνοδευόταν από ένα αρκετά ελκυστικό, ιδιαίτερα για το ανδρικό κοινό, οπτικό «χαλί» στον προτζέκτορα, δεν φάνηκε να «ξεσηκώνει», όσο θα περιμέναμε, τους παρευρισκόμενους.

Monster Magnet

Παρ' όλα αυτά, τα απαραίτητα σφυρίγματα έκαναν αισθητή την καλή διάθεση του κοινού, το οποίο όμως ναι μεν ήθελε να δώσει αυτό το κάτι παραπάνω, αλλά και πάλι κάπου σκόνταφτε. Τα επόμενα "Look To Your Orb For The Warning" και το "Twin Earth" έπαιξαν ρόλο συντηρητών του καλού κλίματος, ενώ στα "I Want More" και "Dinosaur Vacume" παρά τις παροτρύνσεις και τις τιμιότατες προσπάθειες του, σχεδόν εξηντάρη, Dave,  και ενώ πραγματικά θέλαμε, κάτι μας κρατούσε κάτω. Το τεράστιο «μαγνητιστικό» έπος, "Spine Of God", σε μια άψογη εκτέλεση, επιτομή του "psychedelic rock", που δεν την τσιγκουνεύτηκαν, με τα απαραίτητα "high and low", δημιούργησε την τέλεια ατμόσφαιρα, αλλά ακόμα και στην τελική του έκρηξη δεν κατάφερε να δημιουργήσει το «χάος» που ονειρευόμασταν.

Monster Magnet

Κάπου μετά το πρώτο κομμάτι του encore, το οποίο μέχρι να ξεκινήσει δημιούργησε και μια περίεργη αμηχανία, άρχισε το live για το οποίο είχαμε έρθει! Το "Negasonic Teenage Warhead" δεν άφησε κεφάλι ακούνητο, ενώ εκτοξεύθηκαν και τα απαραίτητα αλκοολούχα με μεγάλη επιτυχία. Όσο το live τελείωνε τόσο το κοινό το ζητούσε. Τα δύο τελευταία "Tractor" και ιδιαίτερα το "Space Lord", το οποίο μετατράπηκε σε interactive υπόθεση ανάμεσα μας, με τον Wyndorf να μας δίνει «οδηγίες» και να μας εξηγεί για ποιον λόγο αξίζει να ακουστεί από τα στόματα όλων των παρευρισκομένων ταυτόχρονα, έκλεισε αυτή η «Ναι μεν αλλά» βραδιά.

Monster Magnet

Ίσως, λοιπόν, η μουντίλα, η Κυριακίλα, ίσως και το γεγονός ότι το setlist από μόνο του δεν είχε τα απαραίτητα «χιτάκια», από εκείνα που «στα σκάνε» όταν τα ακούς έξω, να έκαναν την 90λεπτη συνύπαρξή μας λιγότερο «συγκλονιστική» από όσο θα περιμέναμε. Από πλευράς μπάντας και ιδίως Wyndorf το αποτέλεσμα ήταν άψογο σε όλα του. Τόσο στον ήχο, ναι ακόμα και με τα «πολλά κιλά» eco στη φωνή τον λατρέψαμε, αλλά και με τη μέχρι τέλους προσπάθεια τους να ανεβάσουν τον κόσμο καθόλη τη διάρκεια της συναυλίας.

Φωτογραφίες: Νώντας Εμμανουήλ / photorocking.com

SETLIST

Dopes To Infinity
Radiation Day 
Powertrip
Mindfucker
Look To Your Orb For The Warning 
Twin Earth
I Want More 
Dinosaur Vacume 
Spine Of God

Encore:

Negasonic Teenage Warhead
Tractor
Space Lord

  • SHARE
  • TWEET