Maserati, Gardenbox @ Gagarin 205, 20/03/11

Από την Εριφύλη Παναγούλια, 28/03/2011 @ 09:45
Κυριακή βράδυ και ο αριθμός που αναμενόταν να βρεθεί για να απολαύσει τους Maserati στο Gagarin κατά τη δική μου ταπεινή άποψη θα έπρεπε να ήταν μεγάλος. Χαμηλή τιμή στο εισιτήριο, για ένα συγκρότημα που χαίρει θετικότατης αποδοχής στο χώρο κι επιπλέον είχε στις αποσκευές του το αρκετά πρόσφατο άλμπουμ του για να μας παρουσιάσει. Μάλλον, όμως, διάλεξαν δύσκολη μέρα για να βρεθούν μπροστά στο ελληνικό κοινό, το οποίο εκτός από φιλόμουσο, είναι και φίλαθλο, οπότε πιθανότατα να προτίμησε το derby της Κυριακής. Άλλους τους χαροποίησε ιδιαίτερα, άλλους τους εξάντλησε, άλλους τους έκανε να ανηφορήσουν προς τη Λιοσίων για να ταξιδεύσουν με ποιοτική, αλλά δυστυχώς, χρονικά, λίγη μουσική. Το μόνο σίγουρο ήταν ότι όλοι όσοι κατέφθασαν στο Gagarin, φίλαθλοι ή μη, ήξεραν το λόγο που βρίσκονταν εκεί.Πρώτοι στη σκηνή εμφανίστηκαν οι Gardenbox, οι οποίοι επιβεβαίωσαν τις φήμες που τους θέλουν να έχουν αξιόλογες συνθέσεις και άκρως ενδιαφέροντα μουσικά θέματα. Με βασικό άξονα το post rock, εμπλουτίζουν τις συνθέσεις τους με electronica, καθαρά ηλεκτρικά στοιχεία και επιλεκτικά τοποθετημένα φωνητικά. Το αποτέλεσμα; Άκρως ενδιαφέρον κι έτοιμο να ταξιδέψει το μυαλό. Τα χρόνια άλλωστε που παίζουν μαζί φαίνεται ότι τους έχουν κάνει αρκετά δεμένους και αρτιότατους ρυθμικά, με αποτέλεσμα την πολύ καλή σκηνική τους απόδοση το βράδυ της Κυριακής, παρά τη σορία προβλημάτων που είχαν να αντιμετωπίσουν στον ήχο. Αυτό που σίγουρα πάντως αποτέλεσε έκπληξη ήταν η διάρκεια του set, η οποία ξεπέρασε τη μία ώρα, μετατρέποντας τελικά την support εμφάνισή τους σε double-bill με τους Maserati.Gardenbox setlist:

So, There Are No Feelings, Are There?/And By The Way I Am Living In Hell/ I Can’t/We Are Not Supposed To Have Life/ All That I Am Standing For/ You’ve Made It All Wrong/Sweet Oblivion, Pass Over

Λίγο πριν τις 23:00 και μετά το περίεργο στήσιμο που έγινε στη σκηνή, με τα drums να είναι αρκετά μπροστά και σε περίοπτη θέση, είχε έρθει η ώρα να απολαύσουμε τους Maserati. Το ψυχεδελικό συγκρότημα από την άλλη Αθήνα, αυτή της Georgia και των R.E.M, βρέθηκε για πρώτη φορά μπροστά στο ελληνικό κοινό, το οποίο, παρά τη μικρή πυκνότητά του αναλογικά με το χώρο, τους υποδέχτηκε θερμά.Τη θέση του Jerry Fuchs στα drums, που βρήκε τραγικό θάνατο το 2009, πήρε ο Anthony Paterra των Zombie, ο οποίος κατάφερε με τον καλύτερο τρόπο να σταθεί στο απαιτητικό ύψος των περιστάσεων. Η αρχή έγινε με το sampler να παίζει στους ρυθμούς του "Who Can Find The Βeast?", που πέρασε γρήγορα στο "Oaxaca", βγαλμένα και τα δύο από το τελευταίο άλμπουμ τους, "Pyramid Of The Sun", κι ευτυχώς οι ανησυχίες που υπήρξαν για τον ήχο του χώρου εξανεμίστηκαν γρήγορα στο άκουσμα των πρώτων συνθέσεων τους.Αυτό που έκανε επίσης ιδιαίτερη εντύπωση και κέντρισε το ενδιαφέρον των λιγότερων από 300 παρευρισκομένων ήταν η συναισθηματική απόδοση των Maserati κατά τη διάρκεια του set. Μπορεί το μεγαλύτερο ποσοστό των κομματιών που ακούστηκαν να ήταν από το τελευταίο τους άλμπουμ, με εξαίρεση το "Monoliths" και το "Inventions" από το "Inventions For The New Season", αλλά το μόνο σίγουρο ήταν ότι αυτά που ένιωθαν οι Coley Dennis, Matt Cherry, Chris McNeal και Anthonh Paterra τα ακούγαμε στα αυτιά μας. Και το delay του Edge, εκεί. Να μας προτρέπει στην ψυχεδέλεια με το "We Got The System To Fight The System" και το "They'll No More Suffer From Thirst", μπλεγμένο με τα σχεδόν disco-beat-dance ρυθμό των drums.Ύστερα όμως από μόλις οκτώ κομμάτια, λιγότερο από μία ώρα στη σκηνή και την ανακοίνωση ότι το "Inventions" θα ήταν και το τελευταίο τους κομμάτι, οι Maserati αποχώρησαν καληνυχτίζοντας (ευτυχώς προσωρινά) το κοινό, το οποίο σίγουρα περίμενε κι άλλα από αυτούς, αφού το είχαν ζεστάνει για τα καλά. Τελικά το συγκρότημα επανήλθε στη σκηνή για το encore. Και τι encore!Μας είχε πει ο Coley Dennis στη συνέντευξη που κάναμε πριν την εμφάνιση τους στην Αθήνα ότι θα έπαιζαν μια διασκευή. Ποιός όμως είχε σκεφτεί ότι αυτή η διασκευή θα ήταν το "Run Like Hell" των Pink Floyd; Σίγουρα όχι πολλοί. Σχεδόν κανείς. Προφανώς ήταν ο καλύτερος τρόπος για να κάνουν την αποχώρηση τους από τη σκηνή πιο γλυκιά. Ελπίζουμε σύντομα να τους ξαναδούμε στη χώρα μας, με μεγαλύτερο set, αλλά με τα ίδια υψηλά επίπεδα απόδοσης.Maserati setlist:

Who Can Find The Beast
Oaxaca
They’ll No More Suffer From Hunger
We Got The System To Fight The System
Monoliths
They'll No More Suffer From Thirst
Pyramid Of The Sun
Inventions
----------------------------
Run Like Hell (Pink Floyd)

Εριφύλη Παναγούλια

Περισσότερες φωτογραφίες:

Maserati:
Gardenbox:


  • SHARE
  • TWEET