Lordi @ Underworld Club, 16/05/06

18/05/2006 @ 08:45
Η Eurovision είναι ένας από τους θεσμούς που υφίστανται στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια. Από τον διαγωνισμό έχουν κάνει καριέρα πάρα πολλοί καλλιτέχνες, κυρίως στον pop ήχο. Δυστυχώς ο διαγωνισμός δεν είχε συμμετοχές από τον ευρύτερο χώρο του rock / hard rock / heavy metal. Όλα αυτά μέχρι την περσινή χρόνια που οι Νορβηγοί Wig Wam έκαναν μια πολύ δυναμική εμφάνιση, η οποία θεωρώ ότι ενθουσίασε το metal κοινό.

Φέτος η γειτονική χώρα Φινλανδία αποφάσισε να τολμήσει να κάνει κάτι παρόμοιο, στέλνοντας και εκείνη καλλιτέχνες του σκληρού ήχου. Έτσι οι Lordi χρίστηκαν πρέσβεις της χώρας τους στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό, ικανοποιώντας σίγουρα εκ νέου το μεταλλικό κοινό που βλέπει τον σκληρό ήχο να δηλώνει παρών ακόμα μια χρονιά (το αν το θέλει ή όχι είναι πολύ μεγάλη συζήτηση).Οι Lordi είναι εδώ και μερικές μέρες στη χώρα μας για την προετοιμασία τους για τα ημιτελικά (μάλλον τα μεγάλα μέσα φαίνεται ότι πολεμάνε τη μουσική μας). Έτσι σε συνεργασία με γνωστή ελληνική εταιρία διοργάνωσης συναυλιών αποφάσισαν να μας αποδείξουν ότι κατ' αρχήν αξίζουν την παρουσία τους στα τελικά και κατά δεύτερον ότι το κοινό ίσως θα πρέπει να τους δώσει μεγαλύτερη προσοχή. Την Τρίτη, 16 Μάιου το βράδυ στο Underworld Club έγινε ένα pre show μόνο για τον Τύπο (ηλεκτρονικό και μη) έτσι ώστε να πάρουμε μια γεύση και για το τι θα δούμε στα προημιτελικά της Πέμπτης, αν το group αξίζει την υποστήριξη μας και αν γενικότερα είναι μια μπάντα κομήτης ή όχι.

Με μια μικρή καθυστέρηση 40 λεπτών ανέβηκαν στη σκηνή πλήρως κουστουμαρισμένοι όπως τους έχουμε συνηθίσει μέχρι στιγμής. Στα περίπου 30 με 40 λεπτά που ήταν στη σκηνή απέδειξαν ότι σίγουρα ήρθαν για να μείνουν στο μεταλλικό στερέωμα. Από το πρώτο κομμάτι τους "Would You Love A Monsterman" μέχρι το Eurovision-ικό "Hard Rock Hallelujah" απέδειξαν ότι μπορούν να σταθούν αντάξιοι των περιστάσεων. Παρόλο που είχαν ένα τεχνικό πρόβλημα δεν πτοήθηκαν καθόλου και απέδωσαν τα κομμάτια τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ο mainman της μπάντας Lordi με τη βραχνή και μπάσα φωνή του έκανε ότι μπορούσε για να κρατήσει τον κόσμο σε εγρήγορση. Μια με αλυσοπρίονο που πετούσε νερό, μια με σάκο και σκούφο σαν horror Άγιος Βασίλης, μια με τα γνωστά φτερά του, έδωσε μια άκρως θεατρική παράσταση συνοδευόμενη από νότες. Ευτυχώς ο ήχος στάθηκε σύμμαχος στην προσπάθεια τους βοηθώντας το τελικό αποτέλεσμα. Τα φλας και οι κάμερες ήταν διαρκώς στραμμένα στη σκηνή. Όταν αποχώρησαν κέρδισαν επάξια το χειροκρότημα του κοινού, οπαδών και μη.Με την εμφάνιση τους ο γράφων σίγουρα θα τους ψηφίσει στα ημιτελικά. Μακάρι να το κάνουν και άλλοι γιατί χρειάζονται την υποστήριξη μας.

  • SHARE
  • TWEET