Iron Maiden @ Terra Vibe, 2005

Από τον Αντώνη Μουστάκα, 22/06/2005 @ 04:58

21/06/05, Terra Vibe, Μαλακάσα

Iron Maiden - Ελλάδα. Μια διαχρονική σχέση και ένα πάθος που δε λέει να σβήσει με το πέρασμα των χρόνων! Από την πρώτη τους επίσκεψη το 1988 στην Νέα Φιλαδέλφεια μέχρι την χτεσινή ισοπεδωτική εμφάνιση στην Μαλακάσα οι Maiden παραμένουν στις πρώτες θέσεις της καρδιάς των Ελλήνων, οι οποίοι τους τιμούν με το παραπάνω κάθε φορά που επισκέπτονται την χώρα μας. Το μαγικό όμως που έχουν καταφέρει είναι ότι, παρόλο που βρίσκονται στην δισκογραφία για 1/4 του αιώνα, το κοινό τους δε μεγαλώνει ηλικιακά! Πριν αρχίσετε να με βαράτε όλοι μαζί και να στέλνετε email του στυλ "είμαι 35 χρονών και ακούω Maiden 20 χρόνια, τι μας λες τώρα;" σκεφτείτε σε πόσες συναυλίες συγκροτημάτων με τέτοια ιστορία έχετε παρευρεθεί και ο μέσος όρος ηλικίας των παρευρισκομένων είναι τόσο μικρός, ή ποια μπάντα στην 5η ή 6η εμφάνιση της στην Ελλάδα μπορεί να μαζεύει ακόμα 10 ή 15 χιλιάδες κόσμο!

 

 


Οι Iron Maiden έχουν καταφέρει να γίνονται η πρώτη αγάπη κάθε πιτσιρικά που ξεκινά να μπαίνει στην rock-heavy μουσική εδώ και 25 χρόνια και δείχνουν έτοιμοι να συνεχίζουν να το κάνουν για πολύ ακόμα! Αυτό πιστεύω ότι είναι και το στοιχείο που τους κάνει τόσο μεγάλους και σημαντικούς (εκτός από το καθαρά μουσικό κομμάτι φυσικά). Κι αν δεν είναι η μεγαλύτερη heavy metal μπάντα του πλανήτη ίσως να είναι αυτή που αγαπήθηκε από τους περισσότερους και στον μεγαλύτερο βαθμό, ειδικά στις τρυφερές ηλικίες. Πως λέμε ΙΟΝ Αμυγδάλου, ένα τέτοιο πράγμα!

 

 

 

 


Για τη χτεσινή τους εμφάνιση θα αναφέρω δυστυχώς (αλλά και ευτυχώς ταυτόχρονα!) τα τετριμμένα. Super επαγγελματική εμφάνιση, χορταστικό set list (θα το δείτε παρακάτω) και 2 ώρες παρά κάτι απόλυτης ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ για το συγκρότημα και κυρίως για τους οπαδούς! Είδα πολλά παιδιά που η ηλικία τους έδειχνε ότι ίσως να πηγαίνουν για πρώτη φορά σε τέτοια συναυλία και είμαι σίγουρος ότι θα τη θυμούνται για όλη τους τη ζωή!

Ήταν δύο ώρες γεμάτες μουσική, χωρίς solo drums ή κιθάρας, χωρίς ανάσα για τους, όπως φαίνεται νέους στην ψυχή, Βρετανούς που εκτέλεσαν ύμνους όπως τα "Phantom Of The Opera" και "Hallowed Be Thy Name" ακριβώς όπως θέλουμε να τους ακούμε, όπως τους έχουμε αγαπήσει. Είναι να απορείς ώρες-ώρες με την ενέργεια που μεταδίδουν στον κόσμο και το πόση ενέργεια βγάζουν πάνω στη σκηνή. Για τον Bruce Dickinson θα πω ότι πρόκειται για μεγάλο frontman, οι κινήσεις του πάνω στη σκηνή και η ευκολία με την οποία κάνει το κοινό "δικό του" (πάντα σε συνδυασμό με τη χαρακτηριστική και υπέροχη φωνή του) είναι μοναδικά στοιχεία που τον έχουν κάνει αυτό που είναι, ενώ ο "αρχηγός" Steve Harris με τους άλλους 3 κιθαρίστες γεμίζουν τη σκηνή εναλλάσσοντας συνεχώς θέσεις και με την εμπειρία τους ολοκληρώνουν αυτό που λέμε "απόλυτο συναυλιακό show". Δεν έλειψε βέβαια και η είσοδος του Eddie που κυνήγησε όπως πάντα τον Gers και τον Murray, ενώ στο πίσω μέρος της σκηνής εναλλάσσονταν τα εξώφυλλα των singles, από τα πρώτα 4 album φυσικά.

 

 

 

 


Στο μουσικό μέρος η απόδοση τους ήταν όπως πάντα 10 στα 10. Δεμένοι με κόλλα στιγμής και με τη μηχανή McBrain στα τύμπανα να οδηγεί, απέδειξαν και πάλι γιατί έχουν φτάσει εκεί που βρίσκονται. Γιατί τα μεγάλα συγκροτήματα φαίνονται στις ζωντανές εμφανίσεις και οι Maiden από αυτές έκαναν το όνομα τους. Δε μας τους επέβαλαν αλλά μας επιβλήθηκαν οι ίδιοι.

Το set list: Intro: The Ides Of March, Murders In The Rue Morgue, Another Life, Prowler, The Trooper, Remember Tomorrow, Run To The Hills, Wrathchild, Revelations, Where Eagles Dare, Die With Your Boots On, Phantom Of The Opera, The Number Of The Beast, Hallowed Be Thy Name, Iron Maiden, Encore: Running Free, Drifter, Sanctuary.

Στο σύνολο της η βραδιά ήταν υπέροχη, καλός οιωνός και για τις υπόλοιπες μέρες που θα περάσουμε στη Μαλακάσα. Κρύες μπύρες, καλή μουσική και όμορφος χώρος, τι άλλο να ζητήσει κανείς; Ο κόσμος δεν ταλαιπωρήθηκε σχεδόν καθόλου και όλα κύλησαν όπως έπρεπε. Πάντα τέτοια!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • SHARE
  • TWEET