Enemy Of Reality, The Silent Wedding, Devotion @ Six D.O.G.S., 14/02/15

Ιδανική η παρουσίαση του νέου δίσκου των Enemy Of Reality στο αθηναϊκό κοινό, με εκλεκτούς καλεσμένους

Από τον Βασίλη Σκιαδά, 17/02/2015 @ 11:02
To Six D.O.G.S. είχε metal πρόγραμμα για τον Άη Βαλεντίνο. Οι Enemy Of Reality, ανερχόμενη δύναμη της ελληνικής σκηνής αλλά και του συμφωνικού metal εν γένει, παρουσίασαν ζωντανά, για πρώτη φορά στην Αθήνα, το υλικό από το πρώτο τους full length άλμπουμ, "Rejected Gods", το οποίο ήδη κυκλοφορεί από την F.Y.B. Records και δείχνει να έχει κερδίσει την καρδιά του κόσμου.

Μαζί τους, οι νεαρές κυρίες (ειδική εύφημο μνεία στον μπασίστα τους που τα βγάζει πέρα με τέσσερις μαινάδες!) Devotion, οι οποίες ανέλαβαν να ανοίξουν τη βραδιά.

Devotion

Κατά τις 21:30 ανέβηκαν στην σκηνή και για περίπου μισή ωρίτσα επιδόθηκαν στο groovy alternative / post / nu metal τους, και ήταν τόσο γλυκιές όσο και «άγριες» επιτάσσει το είδος, αν και δεν θα έλεγα πως είμαι ο καταλληλότερος άνθρωπος στον κόσμο για να κρίνω τη μουσική τους. Πάντως ήταν καλοπροβαρισμένες και κεφάτες, έπαιξαν μια διασκευή στους Disturbed ("Down With The Sickness"), και μας άφησαν στα χέρια των...

...The Silent Wedding, οι οποίοι πήραν τη σκυτάλη στις 22:10 και για περίπου 50 λεπτά το power / progressive metal θα κατέκλυζε το Six D.O.G.S., από μια μπάντα που δείχνει στα πολύ πάνω της, έχει έναν δυνατό δίσκο να υποστηρίξει ("Livin Experiments") και καλά κάνει και δεν χάνει ευκαιρία να παίζει ζωντανά.

The Silent Wedding

Το δέσιμό τους επί σκηνής ήταν εμφανές, τα κομμάτια τους λειτουργούν καλά ζωντανά (και αυτό έγινε αντιληπτό παρά τον μετριότατο ήχο και στα τρία συγκροτήματα της βραδιάς), τα keyboards τους είναι ευρηματικά και ουσιώδη, ενώ διαθέτουν έναν εκπληκτικό drummer-τερματοφύλακα-κτήνος, ο οποίος πολλές φορές δείχνει να «οδηγεί» τα κομμάτια τους! Απέδωσαν και φόρο τιμής στα γενέθλια του πρώτου άλμπουμ των Black Sabbath, που την Παρασκευή έκλεινε τα 45 έτη, προσαρμόζοντας στο ύφος τους τον ύμνο "N.I.B.", και γενικώς ήταν άψογοι. Οι fans των Kamelot / Evergrey / Nevermore καλά θα κάνουν να τους δοκιμάσουν.

Το κύριο πιάτο της ημέρας όμως δεν ήταν άλλο από τους Enemy Of Reality, της νέας μπάντας της κυρίας Ηλιάνας Τσακυράκη (also Meden Agan, Septicflesh), η οποία είναι μια αληθινή ντίβα. Δεν θέλω να φανώ υπερβολικός, αλλά η γυναίκα «έδωσε πόνο» μέσα στην ασφυκτικά μικρή σκηνή του Six D.O.G.S., η φωνή της είναι υπεράνω κριτικής και η σκηνική της παρουσία, αυτή που πρέπει να είναι: πολλές φορές θύμιζε μάγισσα wicca (!) και έδειχνε να νιώθει κάθε λέξη που βγαίνει από το στόμα της. Ζητώ συγγνώμη από τους συντρόφους της στο συγκρότημα (όλοι τους ήταν απολύτως άψογοι στους ρόλους τους), αλλά νομίζω ότι κι αυτοί θα συμφωνήσουν μαζί μου (και αυτό φαίνεται και από τις συνθέσεις του άλμπουμ τους) ότι η φωνή της Ηλιάνας είναι το δυνατό όπλο της μπάντας και γι' αυτόν τον λόγο αναδεικνύεται (και πρέπει να αναδεικνύεται) μέσα από τα τραγούδια τους.

Enemy Of Reality

Οι Enemy Of Reality λοιπόν, και αυτοί με μετριότατο ήχο, παρουσίασαν το σύνολο του άλμπουμ τους, "Rejected Gods", εκτός από το τελευταίο κομμάτι, "Step Into The Light"... Έπαιξαν και αυτοί με τη σειρά τους μια διασκευή στο "I Wish I Had An Angel" των Nightwish, μια προφανή επιλογή, λόγω και της επιρροής που έχουν ασκήσει αναμφίβολα οι Φινλανδοί στον ήχο των Enemy (φυσικά η Ηλιάνα το «έβγαλε» χαλαρά το τραγούδι), συνοδευόμενοι από το φίλο τους Αντρέα, τραγουδιστή των Chthonian Alchemy, στα αντρικά φωνητικά του τραγουδιού. Κάπου στις 00:00, οι Enemy Of Reality μας αποχαιρέτησαν, με τον κόσμο να εύχεται να τους ακούσει λίγο ακόμα! And that says a lot!

Enemy Of Reality

Αν κρίνω από τις αντιδράσεις του κόσμου, το άλμπουμ αρέσει πολύ και δικαίως. Είναι πιασάρικο, είναι μελωδικό, είναι ενορχηστρωμένο με μεράκι και αρκούντως σκοτεινό. Προφανώς πρόκειται για concept άλμπουμ και οι συνθέσεις που περιέχει, έχουν την απαραίτητη ποικιλία για να στηρίξουν ένα τέτοιο εγχείρημα. Από μεριάς μου εύχομαι να έχει το άλμπουμ τους την επιτυχία που αξίζει και αρμόζει στη δουλειά και την αγάπη με την οποία το δημιούργησαν.
SETLIST

Medusa
My Own Master
Lifeless Eyes
Needle Bites
One Last Try
I Wish I Had An Angel (διασκευή Nightwish)
Her Descenting Ghost
The Bargaining
Grief Divine
Torn Apart
Twist Of Time

Φωτογραφίες: © 2015 Of Steel And Light / Themis Giannopoulos
  • SHARE
  • TWEET