Συνέντευξη Red Fang (Aaron Beam)

«Είναι πολύ πιο εύκολο για τον οποιοδήποτε να μάθει μια μπάντα από ένα πεντάλεπτο αστείο video»

Από τον Γιάννη Χυτήρογλου, 29/05/2013 @ 12:20
Εν αναμονή της εμφάνισης για τρίτη συνεχόμενη χρονιά της μπάντας από το Portland στη χώρα μας αλλά και του νέου τους δίσκου, αδράξαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε και να μάθουμε ένα δυο πράγματα για μπύρες και μουσική από τον Aaron Beam, μπασίστα και τραγουδιστή των Red Fang.

Red FangΓεια σου Aaron, είμαι ο Γιάννης από το Rocking.gr. Χαιρόμαστε πολύ που θα σας ξαναδούμε. Είναι η τρίτη σας φορά στην Ελλάδα. Η πρώτη ήταν σε ένα μικρό club ως support στους Intronaut και στους The Ocean με σχετικά λίγο κόσμο να έρχεται για εσάς, η δεύτερη ήταν πια ως headliners στο ίδιο club και τώρα ως headliners πάλι αλλά σε μεγαλύτερο χώρο. Πρέπει να σε κάνει να αισθάνεσαι πολύ καλά να κερδίζεις όλο και περισσότερο κόσμο λόγω των επιδόσεων σας στη σκηνή.
Απολύτως! Αυτός είναι και ο στόχος μας όπου και αν πάμε αλλά ακόμα καλύτερα στην Αθήνα. Μιας και ερχόμαστε αεροπορικώς, τα έξοδα είναι ακόμα μεγαλύτερα για το διοργανωτή και αυτό μας κάνει νευρικούς γιατί το show μπορεί να μην πάει καλά και να μην ξανάρθουμε, πράγμα που θα ήταν κρίμα γιατί λατρεύω την πόλη σας. Μακάρι να μπορούσα να περάσω λίγο παραπάνω χρόνο βέβαια.

Red FangΠώς σου φαίνεται να παίζεις σε festival σε σχέση με τα μικρά clubs. Σου λείπει καθόλου ο παλμός;
Ακόμα παίζουμε σε μικρά clubs. Λατρεύω τα μικρά clubs γιατί το vibe είναι πολύ πιο προσωπικό και οικείο. Από την άλλη υπάρχει ένας ηλεκτρισμός στην ατμόσφαιρα στα μεγάλα φεστιβάλ όπου χιλιάδες κόσμου είναι εκεί για το ίδιο πράγμα.

Αυτή τη φορά παίζετε με τους Cancer Bats.
Φανταστικά! Τους λατρεύω! Ήμασταν μαζί σε περιοδεία, στο Soundwave Festival στην Αυστραλία και περάσαμε πολύ καιρό μαζί και τους είδαμε και αρκετές φορές να παίζουν.

Red FangΠώς σου φαίνεται που περιοδεύεις στην Ευρώπη;
Το λατρεύω! Αν εξαιρέσεις το γεγονός ότι είμαι μακριά από τη γυναίκα και το παιδί μου, είναι φανταστικά. Ο κόσμος είναι πολύ ενθουσιώδης, το επίπεδο της φιλοξενίας είναι πολύ ανώτερο από ότι στις ΗΠΑ και βλέπουμε και την Ευρώπη. Τουλάχιστον από το παράθυρο.

Τι μουσική παίζει στο tour bus;
Ποικίλει αρκετά. Από YOB σε Simon & Garfunkel, Federation X, Louis CK (σ.σ.: ε, αυτός δεν είναι μουσική), Neil Young και Lord Dying και Justin Timberlake.

Aaron Beam (Red Fang)Πώς συναντηθήκατε με τους υπόλοιπους και αρχίσατε να παίζετε μαζί;
Υπήρχε αλληλοεκτίμηση μεταξύ μας και όλοι ήμασταν φαν της μπάντας του άλλου. Κάποια στιγμή, το 2005, κανείς μας δεν ήταν σε κάποια μπάντα και έτσι αρχίσαμε να τζαμάρουμε στο υπόγειο του John.

Κάποια ειδική σημασία στο όνομα Red Fang;
Ειλικρινά όχι...

Οι Red Fang έχουν κάποια φοβερά βίντεο. Ποιός είναι υπεύθυνος για αυτά και πόσο σημαντικό ρόλο θεωρείς ότι παίζουν στην προώθηση της μπάντας, στο να γίνει η μπάντα γνωστή σε περισσότερο κόσμο;
Ο Whitey McConnaughey γράφει και σκηνοθετεί όλα μας τα βίντεο. Είναι πολύ σημαντικά για εμάς. Έχω φίλους από μπάντες που ήταν αρκετά μεγάλες στα 90s αλλά δεν κατάφεραν ποτέ να παίξουν στην Αθήνα, τη Ρωσία ή τη Βραζιλία. Θεωρώ ότι οφείλεται σε πολύ μεγάλο βαθμό σε αυτά τα videos και στη διαθεσιμότητα τους στο internet το ότι καταφέραμε να παίξουμε σε αυτά τα μέρη. Είναι πολύ πιο εύκολο για τον οποιοδήποτε να μάθει μια μπάντα από ένα πεντάλεπτο αστείο video παρά να ψάξει να βρει ένα περιοδικό που αναφέρει τη μπάντα σου και μετά να βρει την κασέτα σου, να την ακούσει ολόκληρη για να βρει το ένα κομμάτι που θα του αρέσει.

Maiden the ShadeΜιλώντας για βίντεο και μπύρες, ποιά είναι η αγαπημένη σου μπύρα;
Δεν μπορώ να πω ότι έχω μια αγαπημένη μια που εξαρτάται από την εποχή, αλλά η Maiden the Shade της Ninkasi είναι εξαιρετική. Η Guinness είναι επίσης κλασική που μου αρέσει πολύ.

Οι Red Fang μού έμαθαν τους Dust (τη μπάντα του Marky Ramone πριν τους Ramones) λόγω της διασκευής στο "Suicide" που ακούσαμε και live στην Αθήνα. Να περιμένουμε και άλλες διασκευές αυτή τη φορά;
Aw,crap! Μου άρεσε πολύ να το παίζω αυτό (ε λοιπόν σίγουρα αφού έχει και σόλο μπάσο), αλλά δεν έχουμε μάθει άλλες διασκευές για αυτή την περιοδεία. Μπορεί να μάθουμε καμία κατά τη διάρκεια του soundcheck. Κάποια παραγγελία;

Έχεις κάποια ένοχη απόλαυση που θα ήθελες να παίξεις live;
Είμαι πολύ μεγάλος πια για να αισθάνομαι ένοχος για τη μουσική που μου αρέσει, αλλά θα ήθελα να διασκευάσω ένα δυο κομμάτια που είναι εντελώς εκτός. Το ένα λέγεται "The Breeze" από μια μπάντα που ονομάζεται quix*o*tic και το άλλο είναι το "The Lady Rachel" του Kevin Ayers.

Red FangΘα ήθελες να μοιραστείς κάποιες από τις μουσικές σου επιρροές, κάποια μπάντα που θα πρέπει να προσέξουμε;
Αυτές είναι μόνο δικές μου μιας και οι υπόλοιποι έχουν αρκετές και διαφορετικές, YOB, Federation X, Soundgarden, Hot Snakes, The Jesus Lizard, Cherubs, Slayer.

Από πού αντλείς έμπνευση;
Από οτιδήποτε με απασχολεί, με στοιχειώνει τη δεδομένη περίοδο της ζωής μου. Συχνά λοιπόν ο θάνατος ή θέματα από την Αποκάλυψη. Για τον τελευταίο δίσκο έβλεπα πολλές σειρές και ντοκιμαντέρ στην τηλεόραση και αυτό θα υπάρχει στα τραγούδια.

Ποιός ήταν ο τελευταίος δίσκος που αγόρασες;
Federation X - Rally Day. Το είχα ήδη στο iPod αλλά ήθελα το βινύλιο.

Και το τελευταίο live που πήγες σαν οπαδός;
Hungry Ghost, Survival Knife, and Federation X στο The Know.

Πότε θα κυκλοφορήσει το νέο άλμπουμ;
Στα μέσα Οκτωβρίου!

Red FangΣχεδιάζετε να παίξετε κάποια νέα κομμάτια σε αυτή την περιοδεία;
Για τα live σε clubs ναι! Τουλάχιστον ένα, μπορεί και τρία. Θα δούμε πως θα πάει και θα προσαρμόσουμε ανάλογα και το σετ.
 
Έχεις κάποιο μήνυμα για τους Έλληνες οπαδούς πριν το live;
Λατρεύω το γιαούρτι σας!

Ευχαριστώ πολύ, ανυπομονώ να σας δω ζωντανά.
Εγώ σ' ευχαριστώ και ανυπομονούμε να βρεθούμε στην Αθήνα!

Οι Red Fang θα εμφανιστούν μαζί με τους Cancer Bats την Τρίτη, 4 Ιουνίου στο Gagarin 205 στην Αθήνα και την Τετάρτη, 5 Ιουνίου στο Eightball στη Θεσσαλονίκη.
  • SHARE
  • TWEET