Wade Black's Astronomica

The Awakening

Rock Of Angels Records (2024)
Από τον Σπύρο Κούκα, 31/01/2024
Ένα project που εκμεταλλεύεται τη θύμηση του τέταρτου Crimson Glory άλμπουμ, αποτυγχάνοντας να προκαλέσει πραγματικά εντύπωση
Πώς βαθμολογείτε το δίσκο;

Ανάμεσα στους αδικημένους screamers της περασμένης εικοσαετίας συγκαταλέγεται και ο Wade Black, με τον Αμερικάνο ερμηνευτή να είναι περισσότερο γνωστός για το πέρασμα του από τους Crimson Glory, επιτελώντας το ρόλο του αντικαταστάτη του αείμνηστου Midnight.

Εκείνη η συνεργασία είχε δώσει το υποτιμημένο "Astronomica", ένα άλμπουμ από το οποίο ετούτο εδώ το project δανείζεται ευθαρσώς το όνομα, προκαλώντας ξεκάθαρους συνειρμούς με το τότε. Είναι, όμως, αρκετό αυτό για να προκαλέσει το όποιο ενδιαφέρον μας στο σήμερα;

Η απάντηση είναι μάλλον διφορούμενη. Το "Awakening" παραθέτει ένα καλοπαιγμένο δείγμα μοντέρνου US power metal, με σαφείς αναφορές στο παρελθόν του Black, με αξιοπρεπέστατες κιθάρες και στιβαρό ήχο. Ο ίδιος ο Black προφανώς δεν βρίσκεται στα επίπεδα που βρισκόταν ερμηνευτικά παλιότερα, αλλά αυτό στουντιακά καλύπτεται επαρκώς, ενώ η εμπειρία των τωρινών ικανοτήτων του καθορίζει και στον ίδιο τον ερμηνευτή στο πως να κινηθεί για να μην εκτεθεί.

Παρόλα αυτά, κι ενώ το άλμπουμ διαθέτει ικανά επί μέρους στοιχεία, σαν σύνολο χωλαίνει εμφανώς. Χωρίς την ικανότητα το εύληπτου, με μάλλον τυποποιημένες και, τελικά, αδιάφορες κλιμακώσεις, έναν ερμηνευτή που πλέον έχει χάσει την ικανότητα του να καθορίζει τις συνθέσεις και γενικότερα μια αίσθηση «μια από τα ίδια», το "Awakening" δεν ικανοποιεί, δεν απογοητεύει, αλλά στέκεται ακριβώς στο ημίμετρο της αποδεκτής μετριότητας.

Ομολογουμένως, το "Astronomica" στέκεται ως ένας δίσκος που προσωπικά λατρεύω, χάρη και στις ερμηνείες του Wade Black. Στην προκειμένη, όμως, δεν μιλάμε για εκείνο, αλλά για ένα project που εκμεταλλεύεται τη θύμηση του και, παρόλα αυτά, αποτυγχάνει να κάνει την οποιαδήποτε εντύπωση. Ας ελπίσουμε στις επερχόμενες εγχώριες εμφανίσεις τους να μας αλλάξουν γνώμη προς το καλύτερο.

  • SHARE
  • TWEET