Dropkick Murphys

Turn Up That Dial

Born & Bred (2021)
Από τον Άλκη Κοροβέση, 31/08/2021
Το "Turn Up That Dial" κάνει την προσμονή για τα live ακόμα μεγαλύτερη
Πώς βαθμολογείτε το δίσκο;

Σε καιρό πανδημίας και ανάμεσα σε lockdown, οι Dropkick Murphys κυκλοφορούν τον διάδοχο του "11 Short Stories Of Pain & Glory". Η συσσωρευμένη ένταση από την καταπιεστική ατμόσφαιρα βρίσκει μια διέξοδο μέσα από το "Turn Up That Dial". Το punk συγκρότημα δηλώνει την παρουσία του και προσθέτει ένα ακόμα αξιόλογο κεφάλαιο στη δισκογραφία του.

Οι Αμερικανοί με το ιρλανδέζικο αίμα το πιάνουν καλά εξαρχής. Το ομώνυμο κομμάτι είναι ταμάμ για να ξεκινήσει τον καυγά σε μια pub. Το μπάσιμο με το μπάντζο και το ακορντεόν και η εισβολή της κιθάρας στη συνέχεια το τοποθετούν πολύ ψηλά στo setlist των επόμενων live. Το δώρο στον αυλητή της μπάντας έρχεται με τη μορφή του "L-EE-B-O-Y", ενώ ικανός όγκος ιδρώτα πρόκειται να χυθεί με το άκρως χορευτικό κομμάτι, "Middle Finger", το οποίο ακολουθεί.

Σε πιο punk καταστάσεις σε μεταφέρει το "Mick Jones Nicked My Pudding", το οποίο βασίζεται σε μια (φανταστική;) ιστορία διεκδίκησης μιας πουτίγκας ανάμεσα στον Casey και τον Mick Jones των Clash. Το "H.B.D.M.F." υψώνει το μεσαίο δάχτυλο σε όσους επιμένουν να γιορτάζουν τα γενέθλιά τους με τα κεράκια στην τούρτα να έχουν ξεπεράσει τα δέκα σε πλήθος - και αγνοούν την ουσία του γεγονότος.

Το πιο άγριο κομμάτι του δίσκου είναι το "Good As Gold", το οποίο αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε mosh-pit και υπερκατανάλωση αλκοόλ αναλόγως του τι επιτρέπει η περίσταση. Με το "Smash Shit Up" οι Dropkick πατάνε στη γραμμή του "Shipping Up To Boston" και αν και δεν καταφέρνουν να φτιάξουν έναν αντάξιο διάδοχο, δημιουργούν ένα ακόμα αρκετά ευχάριστο κομμάτι.

"Chosen Few" και γκάιντα στο προσκήνιο στη συνέχεια, καθώς ο Casey στηλιτεύει τον Donald Trump και τον διχασμό που προκάλεσε η εκλογή του ανάμεσα στους Αμερικανούς τα τελευταία χρόνια.

Το στοιχείο που σε τραβάει άμεσα στην μπάντα, δεν είναι άλλο από τα παραδοσιακά όργανα. Το "Turn Up That Dial" έχει μπόλικα από δαύτα και όχι μόνο σε δευτερεύοντες ρόλους. Η παρουσία τους έχει ενισχυθεί και αυτός εμπλουτίζει αυτομάτως τις συνθέσεις. Από την άλλη, το punk συστατικό της μπάντας έχει με τον καιρό εξασθενίσει - αλλά ευτυχώς, και αυτό καθιστά τον δίσκο αξιόλογο - δεν έχει εκλείψει. Ωστόσο, θα επιθυμούσα μερικά ακόμα σκληρά φωνητικά, από τα πιο μελωδικά που προτιμάει η μπάντα τα τελευταία χρόνια.

Οι Dropkick Murphys ανήκουν στην κατηγορία των συγκροτημάτων που γράφουν κομμάτια για live. Μπορεί με την πρώτη / δεύτερη / τρίτη ακρόαση, μια σύνθεση να μην καταφέρνει να τρυπώσει μέσα σου, ωστόσο, αν την ίδια τη βιώσεις σε μια συναυλία τους, σίγουρα θα σου μείνει ανεξίτηλα χαραγμένη για καιρό. Και το "Turn Up That Dial" περιέχει κάμποσες τέτοιες.

  • SHARE
  • TWEET