O Manuel Gagneux των Zeal & Ardor παίρνει θέση ενάντια στην αστυνομική βία

Το avant-garde metal σχήμα κυκλοφορεί ένα νέο EP αφιερωμένο στον George Floyd, τον Michael Brown και τον Eric Garner

07/09/2020 @ 15:34
O ιθύνων νους του συγκροτήματος, Manuel Gagneux, αποφάσισε να παραβεί το ρητό του συγγραφέα Frederik Pohl, σύμφωνα με το οποίο ο καλλιτέχνης οφείλει να επιτρέπει στο ίδιο το έργο να λέει την ιστορία του, και εξηγεί πως προέκυψε η νέα κυκλοφορία του.
 
«Ο σκοπός και το πλαίσιο του "Wake Of A Nation" θα έπρεπε να είναι προφανής. Απολαμβάνω την αμφισημία και τον χώρο για ερμηνεία, αλλά σε αυτή την περίπτωση δεν ισχύει αυτό. Αυτά τα έξι κομμάτια είναι μια αυθόρμητη αντίδραση σε όσα έχουν συμβεί σε συνανθρώπους μου τους τελευταίους μήνες. Αρχικά σχεδίαζα να ηχογραφήσω ένα νέο άλμπουμ που θα κυκλοφορούσε του χρόνου. Από τη στιγμή που αυτά τα κομμάτια γράφτηκαν υπό αυτά τα τρομακτικά γεγονότα και από τα οποία άντλησαν έμπνευση αποφάσισα να τα κυκλοφορήσω όσο το δυνατόταν νωρίτερα. Αξιοποιώντας την πλούσια κληρονομιά και κουλτούρα σαν μέρος της μουσικής μου ταυτότητας, θεώρησα δειλό το να κάτσω και να προσποιηθώ ότι δεν συνέβη τίποτα» αναφέρει σχετικά με τον λόγο κυκλοφορίας του νέου EP.
 
«Αυτός ο δίσκος είναι για τον Michael Brown, τον Eric Garner, τον George Floyd και τους αμέτρητους και ανώνυμους ακόμα που σκοτώθηκαν. Είναι για τις γενναίες ψυχές που είναι διατεθειμένες να αντισταθούν και έτοιμες να ρισκάρουν την ευημερία τους για των άλλων».
 
Ο Αμερικανοελβετός μουσικός κλείνει, προτρέποντας: «Μείνετε άγρυπνοι, μείνετε δυνατοί», ενώ σημειώνει πως όλα τα έσοδα από το "I Can’t Breathe" θα γίνουν δωρεά.
 
Ακούστε εδώ τα δύο πρώτα single του EP, "Vigil" και "I Can't Breathe", το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 23 Οκτωβρίου.
 
Δείτε παρακάτω το εξώφυλλο και το tracklist του επερχόμενου EP.
 
zeal-and-ardor-wake-of-a-nation
 
1.Vigil
2.Tuskegee
3.At Τhe Seams
4.I Can't Breathe
5.Trust No One
6.Wake Οf Α Nation
  • SHARE
  • TWEET