Οι συναυλίες του τριημέρου: Rotten Sound, dEUS και Last Drive

16/03/2012 @ 10:35
Rotten Sound - 16/3/2012 @ Seven Sins, Αθήνα

Αποτελούν αυτή τη στιγμή το πιο καυτό grindcore συγκρότημα και σίγουρα όχι αδικαιολόγητα. Κυκλοφορώντας τη χρονιά που μας πέρασε το έκτο τους άλμπουμ "Cursed" μέσω της Relapse, και έπειτα από μια σειρά ισοπεδωτικών live εμφανίσεων ανά τον κόσμο, κατάφεραν να δημιουργήσουν τεράστιο θόρυβο γύρω από το όνομα τους!

Παλιές καραβάνες του χώρου (Napalm Death, Brutal Truth) τους έχουν ξεχωρίσει εδώ και καιρό, ενώ δεν χάνουν ευκαιρία να αναφερθούν με θαυμασμό για το θορυβώδες κουαρτέτο από τη Φιλανδία.  

Η επίσκεψη τους για πρώτη φορά στην Ελλάδα είναι γεγονός! Οι Rotten Sound Θα βρεθούν για μία και μοναδική εμφάνιση στην Αθήνα και το Seven Sins Club την Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2012.
Special Guests: Slavebreed

Ώρα έναρξης: 21:00

Εισιτήρια είναι διαθέσιμα από αρχές Ιανουαρίου στα:
-Tickethouse (Πανεπιστημίου 42, Αθήνα)
-Rhythm records (Εμ. Μπενάκη 74, Εξάρχεια)
-Limited e-tickets μέσω Eventbrite στο: http://rottensoundathens2012.eventbrite.com

Τιμή Εισιτηρίου: 15 e (Eventbrite) και 18 e (Προπώληση/Ταμείο)
_______
Club info: Seven Sins, Θεμιστοκλέους & Γαμβέτα 5, Πλατεία Κάνιγγος.
Διοργάνωση: http://www.p90events.com/



«Tout vient à point à qui sait attendre» λένε στο Βέλγιο. «Τα πάντα έρχονται σε όσους περιμένουν». H επιστροφή, λοιπόν, των λατρεμένων Βέλγων, αν και καθυστέρησε λίγο από το 2005, ήταν απλά θέμα καιρού.

dEUS

Εξάλλου το πόσο αγαπημένοι είναι οι dEUS δε χρειάζεται να το πούμε εμείς. Το λένε οι χιλιάδες οπαδοί τους που γέμισαν ασφυκτικά τις τρεις τελευταίες συναυλίες τους σε Club 22 και Principal. Αυτοί που τραγούδησαν μαζί με την άλλοτε μελιστάλαχτη κι άλλοτε σπαραχτική φωνή του Tom Barman. Αυτοί που λικνίστηκαν με το "Instant Street" και χοροπήδησαν με το "Suds & Soda".

Ορμώμενοι από την Αμβέρσα, έστρεψαν τα φώτα τις Ευρώπης πάνω τους το 1994 με το ντεμπούτο τους, "Worst Case Scenario". Ακουλουθούν τα "In A Bar, Under The Sea" και "The Ideal Crash". Μετά από ένα εξαετές διάλειμμα, το 2005 επιστρέφουν με το "Pocket Revolution" και το 2008 κυκλοφορούν το "Vantage Point".

Αυτή τη φορά το σχήμα κουβαλάει στις μουσικές του βαλίτσες και ένα νέο άλμπουμ, με τίτλο "Keep You Close", το οποίο ήδη ακούγεται σε όλα τα ενημερωμένα ραδιόφωνα και rock clubs.

dEUS
Παρασκευή, 16 Μαρτίου - Principal Club Theater, Θεσσαλονίκη
Σάββατο, 17 Μαρτίου - Fuzz Live Music Club, Αθήνα

Ποιοι «ανοίγουν» τις συναυλίες των dEUS;

Σαββατο 17 Μαρτίου - Fuzz Live Music Club, Αθήνα
My Wet Calvin

Οι My Wet Calvin μοίρασαν για πρώτη φορά σε συναυλία τους δωρεάν χειροποίητα cd με τα τραγούδια τους το 2005. Έκτοτε, μεσολάβησαν 6 κυκλοφορίες αντίστοιχης λογικής, εμφανίσεις στο εξωτερικό (Λονδίνο & Εδιμβούργο 2007, Βιέννη 2010), μια περιοδεία με το Velvet Bus (2008), κάμποσα σπιτικά live-parties, ένα LP (All Great Events, 2010), 3 βίντεο κλιπ χαμηλού προϋπολογισμού, μια συμμετοχή στη Biennale της Αθήνας (2010), μια συναυλία σε στριπτιτζάδικο, συμμετοχές σε φεστιβάλ όπως το Synch και το Reworks, η εμφάνισή τους στο πρόσφατο Madwalk για το show της Σοφίας Κοκοσαλάκη κ.ά. Το  δεύτερο άλμπουμ τους "Happened Before" αναμένεται σύντομα από την Inner Ear.

Ares: φωνητικά, κιθάρα
Leo: φωνητικά, κιθάρα, πλήκτρα

Σημεία προπώλησης: TicketHouse, Public (Σύνταγμα) και www.ticketpro.gr
Τιμές εισιτηρίων: 29€ προπώληση, 33€ στο ταμείο.

Παρασκευή 16 Μαρτίου - Principal Club Theater, Θεσσαλονίκη
Bei The Fish

Το έτος 2001 ο πολυτάλαντος μουσικός εξωγήινος ο Al the Pal ξεκίνησε επικοινωνία με τον πλανήτη Γη για να φτιάξει τη μπάντα του Βei The Fish. Ξαναπέρασεαπό τον πλανήτη μας για να πάρει το  πτυχίο του στο κοντραμπάσο που είχε αποκτήσει κατά την πρώτη επίσκεψή του  και να ξεκινήσει νέο του project. Συνάντησε όμως κι άλλους εξωγήινους (Jean Luc Piccard, Moon Dance Zhvee και Long Dick Alien) στον πλανήτη Γη και μαζί δημιούργησαν τους Bei The Fish. Άρχισαν την αποστολή τους για να κάνουν εξωγήινη μουσική για  τον Πλανήτη Γη. Η μουσική έκφραση του group αποτελεί μια μοναδική μίξη ακουστικών οργάνων και ηλεκτρονικών με μοντέρνα καρυκεύματα με την μαγευτική φύση της εξωγήινης ποπ μουσικής.

Al The Pal – μπάσο, κιθάρα, φωνητικά, πλήκτρα
Moon Dance Zhvee – φωνητικά, πλήκτρα, κρουστά
Jean Luc Piccard – πλήκτρα, προγραμματισμός
Long Dick Alien – ηλεκτρονικά τύμπανα

Σημεία προπώλησης: TicketHouse, Mετρόπολις και  www.ticketarena.gr
Τιμές εισιτηρίων: 25€ προπώληση, 30€ στο ταμείο



Σάββατο, 17/3
The Last Drive
+ opening act: Bazooka

Τιμή εισόδου: 10 eur (προπώληση) – 12 eur (ταμείο)

Προπώληση εισιτηρίων:
Ticket House (Πανεπιστημίου 42, εντός της στοάς) – The Lab (Θεμιστοκλέους 86, Εξάρχεια) – Tilt (Ασκληπιού 37) - www.viva.grwww.dealarte.gr
Ωρα έναρξης: 22.00

The Last Drive

Το Σάββατο, 17 Μαρτίου η κούρσα ξεκινάει από τον Πειραιά, για μια βόλτα υψηλών οκτανίων! Με κεκτημένη ταχύτητα από τις ηχογραφήσεις της νέας τους δουλειάς, οι Drive δεν χάνουν την ευκαιρία να μοιραστούν την ατμόσφαιρα του στούντιο με το κοινό τους. Είναι σταθερή άλλωστε η επιθυμία του group να παρουσιάζει ζωντανά το υλικό του, πριν κυκλοφορήσει.
Στο Passport θα παρουσιάσουν τα νέα τους τραγούδια μαζί με τους γνωστούς δυναμίτες τους όπως επίσης και ένα live jam, δείγμα των μουσικών αναζητήσεών τους το τελευταίο διάστημα· ένα "psychedelic marathon track" το οποίο θα διατεθεί ελεύθερα σε μορφή .wav από την ιστοσελίδα τους (www.last-drive.net).

Δημιουργήθηκαν στην Αθήνα το 1983 και από την πρώτη (μέχρι την τελευταία) τους εμφάνιση, "δηλώνουν" την διαφορετικότητά τους και υποστηρίζουν την άποψή τους. Κινηματογραφικές μελωδίες, «νιτρογλυκερινικά» κιθαριστικά ξεσπάσματα, δυνατοί στίχοι, προσεκτικά επιλεγμένη εικονογραφία, ανεξάρτητες παραγωγές, συναυλίες που θυμίζουν διονυσιακές γιορτές και μικρά φεστιβάλ rock n roll art...

Οι Last Drive είναι γνήσιο παράγωγο της αθηναϊκής αστικής κουλτούρας, γέννημα μιας πόλης που ξέρει να καταπίνει τα παιδιά της και να κρύβει την ομορφιά της, μίας πόλης που γέννησε φως αλλά και τη σκιά του, που σήμερα θαμπώνει το οπτικό μας πεδίο και βαραίνει τις μέρες μας.

Όμως ακόμα κι έτσι, η Αθήνα είναι γεμάτη από παιδιά που κυνηγούν το φως. Ίσως περισσότερα από ποτέ: Μαζί με τους Drive θα εμφανιστούν οι Bazοoka, ένα από τα πιο δυναμικά σχήματα της υπόγειας diy αθηναϊκής σκηνής. Με πλούσια παρουσία στα μουσικά υπόγεια της Ευρώπης, ολοκαίνουργιο 7" απο την Slovenly Records, δύο σετ τύμπανα και δύο κιθάρες, οι Bazooka διαθέτουν το πλήρες οπλοστάσιο για μία έξτρα "fuzzαριόζικη" καταιγίδα.
  • SHARE
  • TWEET