Lars Ulrich: «Πλέον αντιλαμβανόμαστε πως είχε νόημα η αποχώρηση του Newsted»

Oι Metallica ανοίχθηκαν σε συνέντευξή τους για την προ εικοσαετίας απόφαση του Newsted

07/10/2021 @ 12:35

Μιλώντας στο Apple TV με αφορμή την επέτειο του "Black Album" , οι James Hetfield και Lars Ulrich μίλησαν για την αποχώρηση του Jason Newsted να αποχωρήσει από τους Metallica πριν από 20 χρόνια.

Ο frontman του συγκροτήματος, σχολίασε χαρακτηριστικά:«Η θεωρία μου είναι πως πλέον, στο τέλος της ημέρας, θα μπορούσα να αγαπήσω τους πάντες, κυριολεκτικά. Μαθαίνεις κάποιον, από που κατάγεται αυτός και οι γονείς του, αντιλαμβάνεσαι το background τους, υπάρχουν πάντα περισσότερα από όσα φαίνονται. Μαθαίνεις ποιοί πραγματικά είναι. Υπήρχαν πράγματα που αποκαλύφθηκαν στην πορεία.

Είχε φτάσει σε ένα σημείο, στο οποίο ήταν τότε, ενώ εμείς βρισκόμασταν κάπου αλλού. Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο σήμερα, για παράδειγμα αν ο Robert έρθει και μας πει πως αυτό ήτα, τελείωσε για αυτόν, θα λογομαχούσαμε, ή τουλάχιστον θα πάλευα να τον μεταπείσω, για αυτόν. Δεν ήξερα για αυτού του είδους τη μάχη τότε».

Ο Ulrich με τη σειρά του πρόσθεσε:

«Αν το σκεφτείς, ο Jason είναι το μοναδικό μέλος στην ιστορία της μπάντας που αποχώρησε οικειοθελώς, κάτι που από μόνο του αποτελεί στατιστικό. Eγώ με τον James εκφράσαμε δυσαρέσκεια του τύπου πως δεν μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο. Θα έφευγε μόνο όταν το θέλαμε εμείς. Δεν ήμασταν σε θέση εκείνη την περίοδο να εμβαθύνουμε στο γιατί ήθελε να φύγει.

Βέβαια, αν το δεις ξανά μετά από 20 χρόνια, πλέον βγάζει πλήρως νόημα.

Γράφουμε τα τραγούδια, παίρνουμε τις αποφάσεις, τα κάνουμε όλα εμείς. Δεν υπάρχει δημιουργική διέξοδος σε αυτή την μπάντα για κάποιον άλλο. Όταν όμως επιλέξεις να κάνεις κάτι που σε γεμίζει και σου προσφέρει ικανοποίηση, που σου επιτρέπει πλέον να εκφραστείς καλλιτεχνικά προς τον υπόλοιπο κόσμο, τότε εμείς νευριάζουμε μαζί σου. Συνεπώς, αυτή η δυσαρέσκεια μεταφράζεται έπειτα στη θέλησή σου να φύγεις από το συγκρότημα. Δεν ήμασταν όμως προετοιμασμένοι να δούμε την πλευρά του τότε, πλέον μπορούμε.

Ο Jason για 14 χρόνια, έδωσε τα πάντα. Κάθε εμφάνιση, κάθε στιγμή, ήταν πάντα εκεί. Θέλω να πω, αυτός έμενε και υπέγραφε αυτόγραφα όσο εμείς φεύγαμε χαιρετώντας με το αυτοκίνητο. Πλέον είμαι σε θέση να εκτιμήσω κάθε τι που μας προσέφερε. Θεωρώ πως τρέφουμε απεριόριστο σεβασμό ο ένας προς τον άλλο. Πριν δέκα χρόνια, στις επετειακές μας συναυλίες στο Fillmore, όταν έπαιξε μαζί μας στη σκηνή, το να τους βλέπω μαζί με τον Rob, νομίζω πως ήταν η αρχή του σημείου που βρισκόμαστε σήμερα.

Είναι επίσης ζωτικό μέλος της επανακυκλοφορίας του  "Black Album". Έχει δώσει συνεντεύξεις, πραγματοποίησε το unboxing, ήταν τόσο ευγενικός».

Δείτε επίσης:

Ο Jason Newsted αποκαλύπτει, επιτέλους, γιατί έφυγε από τους Metallica

Επιστροφή στο Top 10 του Billboard για το "Black Album" έπειτα από 29 χρόνια

  • SHARE
  • TWEET