Neil Young, Graham Nash και Stephen Stills τιμούν τη μνήμη του David Crosby

«Ήταν η ψυχή των CSNY, με τη φωνή και την ενέργειά του να είναι η καρδιά της μπάντας»

23/01/2023 @ 13:58

Η είδηση του θανάτου του θρυλικού David Crosby πριν λίγες ημέρες, αναμενόμενα σόκαρε τη διεθνή μουσική σκηνή.

Ανάμεσα στην πληθώρα καλλιτεχνών που τίμησαν τη μνήμη του μουσικού, ξεχωρίζουν αυτές των Neil Young, Graham Nash και Stephen Stills, συνοδοιπόρων και συνεργατών του ανά τα έτη, καθώς και μελών ενός από τα πρώτα super group στην ιστορία της rock, των εμβληματικών Crosby, Stills, Nash & Young.

Συγκεκριμένα, με άρθρο του στον προσωπικό του ιστότοπο, ο Neil Young ανέφερε μεταξύ άλλων πως

«O Crosby ήταν η ψυχή του συγκροτήματος, με τη φωνή και την ενέργειά του να είναι η καρδιά της μπάντας. Τα σπουδαία κομμάτια του αντιπροσώπευαν όσα πίστευε και ήταν πάντα ευχάριστο και ενθουσιώδες να παίζουμε μαζί».

Ο Graham Nash με ανάρτησή του στο Instagram σημείωσε:

«Ξέρω πως συχνά ο κόσμος επικεντρωνόταν στο πόσο έφθινε η σχέση μεταξύ μας ανά στιγμές, αλλά αυτό που είχε σημασία όσο τίποτε και για τους δύο μας ήταν η αγνή χαρά της μουσικής που δημιουργούσαμε μαζί, ο ήχος που ανακαλύπταμε μεταξύ μας, και η βαθιά φιλία που μας ένωνε όλα αυτά τα χρόνια. O David ήταν ατρόμητος στη ζωή και τη μουσική. Αφήνει ένα τρομακτικό κενό στον κόσμο ως ταλέντο και ως προσωπικότητα».

Ο Stephen Stills με τη σειρά του, ανέφερε σε σχετική του ανάρτηση στο Facebook:

«O David και εγώ συχνά συγκρουόμασταν ανά τα χρόνια, αλλά αν και ήταν επιφανειακά χτυπήματα, πάντα μας άφηναν με μουδιασμένα κεφάλια. Ήμουν χαρούμενος που είχαν αποκατασταθεί οι σχέσεις μας. Ήταν δίχως αμφιβολία ένας γίγαντας της μουσικής, με τις αρμονικές ευαισθησίες του να μην είναι τίποτα λιγότερο από ιδιοφυείς. Η κόλλα που μας κρατούσε ενωμένους καθώς οι φωνές μας απογειώνονταν, σαν τον Ίκαρο, προς τον ήλιο»

  • SHARE
  • TWEET