Eric Burdon: «Η αξιοποίηση από τον Trump του "House Of The Rising Sun" του ταιριάζει τέλεια»

Ο εμβληματικός καλλιτέχνης αντιδρά στην χρήση του τραγουδιού σε εκδήλωση του προέδρου των Η.Π.Α.

07/09/2020 @ 11:04

Ο Eric Burdon, πρώην frontman των The Animals, πριν λίγες μέρες τοποθετήθηκε με δημόσια ανάρτησή του εναντίον του Donald Trump.

Η αντίδραση του εμβληματικού καλλιτέχνη, οφείλεται στην χρήση της θρυλικής διασκευής του "House Of The Rising Sun" από τους The Animals χωρίς την άδεια του μουσικού, από το επιτελείου του Προέδρου των Η.Π.Α..

Ο Burdon, συνοδεύοντας την ανάρτησή του με μια φωτογραφία του που φοράει μάσκα στην οποία αναγράφεται το μήνυμα "Vote" δήλωσε:

«Αν και κανείς δεν ζήτησε την άδεια μου, δεν με εξέπληξε η είδηση πως τις προάλλες ο Donald Trump χρησιμοποίησε το "The House Of The Rising Sun" σε εκδήλωσή του.

Μια ιστορία αμαρτίας και μιζέριας που διαδραματίζεται σε έναν οίκο ανοχής του ταιριάζει τέλεια! Πάρα πολύ ταιριαστή επιλογή για αυτή την κρίσιμη στιγμή της ιστορίας μας.

Αυτή είναι η απάντησή μου: Ψηφίστε».

Η αντίδραση του Burdon ενάντια στην αξιοποίηση μουσικής του, έρχεται να προστεθεί σε αρκετές των τελευταίων ετών από μουσικούς, μεταξύ των οποίων οι Rolling Stones, o Neil Young, o Ozzy Osbourne, oι Guns N' Roses, οι Linkin Park και πολλοί άλλοι.

Στις ηλεκτρονικές μας σελίδες μπορείτε να ανατρέξετε εδώ σε μια καταγραφή των σημαντικότερων στιγμών του Burdon, εδώ στην ανταπόκριση της περσινής συναυλίας του μουσικού στο Ηρώδειο, και εδώ στην πιο πρόσφατη συνέντευξη που έχει παραχωρήσει στο Rocking.gr και τον Αντώνη Μουστάκα.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Eric Burdon (@officialericburdon) on

  • SHARE
  • TWEET