Οι Linkin Park εναντίον του Donald Trump για παράνομη χρήση τραγουδιού τους

Η μπάντα έστειλε εξώδικο, ενώ οπαδοί του Trump της επιτέθηκαν επικαλούμενοι θεωρίες συνομωσίας

20/07/2020 @ 11:39

Ο υπεύθυνος των μέσων κοινωνικής δικτύωσης του προέδρου των Η.Π.Α. Donald Trump, Dan Scavino, δημοσίευσε στο Twitter ένα προεκλογικό video που περιείχε μια εκτέλεση του διάσημου τραγουδιού των Linkin Park, "In The End".

Η μπάντα όμως, δεν είχε ενημερωθεί για την χρήση του τραγουδιού, με αποτέλεσμα να μην είχε παραχωρήσει την άδειά της.

Οι Linkin Park, με αποστολή εξωδίκου, ζήτησαν την απόσυρση του video εξαιτίας της καταπάτησης πνευματικών δικαιωμάτων, το οποίο και «κατέβηκε» σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Στην συνέχεια, εξέδωσαν και επίσημη ανακοίνωση με την οποία δήλωσαν κατηγορηματικά πως «οι Linkin Park δεν υποστήριξαν στο παρελθόν και δεν υποστηρίζουν και τώρα τον Trump, ούτε τον εξουσιοδοτούν να εκμεταλλευτεί οποιοδήποτε τραγούδι τους. Εξώδικο παύσης της δραστηριότητας έχει ήδη αποσταλεί».

Στην συνέχεια όμως, οπαδοί του Trump, με δημοσιεύσεις τους στο Twitter, επιτέθηκαν στην μπάντα για αυτή της την κίνηση, δηλώνοντας κατά κύριο λόγο πως αυτή αντιτίθεται σε όσα εκπροσωπούσε ο αδικοχαμένος frontman της μπάντας, Chester Bennington.

Για την ακρίβεια, αρκετές δημοσιεύσεις επικαλούνταν μια θεωρία συνομωσίας, πως ο Bennington δολοφονήθηκε από ένα κύκλωμα trafficking ανηλίκων, το οποίο προσπαθούσε να σταματήσει.

Μερικοί, υποστήριξαν πως και η ίδια η μπάντα συντάσσεται με παιδόφιλους, βασίζοντας τους ισχυρισμούς τους σε μια ομοιότητα του λογότυπου της μπάντας.

Στο παρελθόν, ο Chester Bennington είχε τοποθετηθεί εναντίον του Προέδρου των Η.Π.Α., ενώ οι Linkin Park προστίθενται σε μια σειρά από καλλιτέχνες, με πιο πρόσφατη περίπτωση αυτή των Rolling Stones, που αρνήθηκαν να παραχωρήσουν τραγούδια τους στην προεκλογική καμπάνια του Donald Trump.

  • SHARE
  • TWEET