Οι Rolling Stones απειλούν με μήνυση τον Trump εξαιτίας της χρήσης τραγουδιών τους

Η θρυλική μπάντα δεν είναι η μοναδική που έχει αρνηθεί την παραχώρηση τραγουδιών της

29/06/2020 @ 10:35

Οι Rolling Stones απείλησαν πως θα κινηθούν νομικά εναντίον του Donald Trump, σε περίπτωση που ο πρόεδρος των Η.Π.Α. συνεχίσει να χρησιμοποιεί τραγούδια τους στις συγκεντρώσεις του.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Σάββατο η μπάντα, ανέφερε πως η νομική τους ομάδα, σε συνεργασία με την ομάδα διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων BMI (Broadcast Music Inc), έχουν ενημερώσει το προεκλογικό επιτελείο του Trump πως η ανεπίσημη χρήση τραγουδιών τους συνιστά παραβίαση της συμφωνίας περί άδειας παραχώρησης.

Σε περίπτωση που ο Donald Trump συνεχίσει να παραβιάζει την συμφωνία, η πλευρά των Rolling Stones θα κινηθεί νομικά εναντίον του.

Συγκεκριμένα, στην πρόσφατη ομιλία του Donald Trump στην Tulsa στις 20 Ιουνίου, το "You Can’t Always Get What You Want" των Βρετανών ήταν από τα κομμάτια που συνόδευσαν την εκδήλωση.

Η BMΙ, στην επίσημη τοποθέτηση της ανέφερε πως:

«Η καμπάνια του Trump έχει συντάξει μια συμφωνία κατά την οποία έχει πρόσβαση σε πάνω από δεκαπέντε εκατομμύρια τραγούδια από τον κατάλογο της BMI, προς αξιοποίηση σε εκδηλώσεις της.

Υπάρχει ένας όρος όμως στην συμφωνία, κατά τον οποίο η BMI μπορεί να αποκλείσει την πρόσβαση σε μουσικά έργα αν διαθέτει την σύμφωνη γνώμη του καλλιτέχνη, ο οποίος θα διαφωνεί με την εκστρατεία.

Η BMI, έχει λάβει από τους Rolling Stones μια τέτοια άρνηση, και έχει ενημερώσει τον Trump πως δεν έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει δημιουργίες τους. Συνιστά μάλιστα στην καμπάνια, πως περεταίρω χρήση τους θα θεωρείται παραβίαση της συμφωνίας με την BMI».

Σε ερώτηση προς την BMI σχετικά με το αν η πλευρά του Trump έχει απαντήσει, η απάντηση ήταν αρνητική.

Μια μέρα μετά την προεκλογική συγκέντρωση του Donald Trump στην Tulsa, η οικογένεια του Tom Petty απαίτησε με την σειρά της να μην χρησιμοποιείται στην εκστρατεία το "I Won’t Back Down" του καλλιτέχνη.

Οι Rolling Stones έχουν εναντιωθεί από το 2016 στην χρήση τραγουδιών τους από την πλευρά του Trump, ενώ έρχονται να προστεθούν σε μια σειρά από καλλιτέχνες όπως οι Aerosmith, Queen, Ozzy Osbourne, Guns 'N' Roses, Neil Young, R.E.M, που αρνήθηκαν την παραχώρηση τραγουδιών τους στις συγκεντρώσεις του προέδρου των Η.Π.Α..

  • SHARE
  • TWEET