The Rumjacks, Bad Movies @ Principal, 02/11/18

Δέκα χρόνια για το συγκρότημα που «μεγαλώνει» στις μέρες μας

Από τον Γιάννη Βόλκα, 05/11/2018 @ 16:19

Οι αναμνήσεις από την εμφάνιση των Rumjacks στο περσινό Street Mode Festival δεν έχουν σβήσει ακόμα. Ήταν η καλύτερη δυνατή γνωριμία με το συγκρότημα ενώ ταυτόχρονα η «μόδα» του celtic punk δεν έχει σκοπό να ξεθωριάσει . Έτσι η mini ελληνική περιοδεία των Rumjacks έδειχνε ιδανική ευκαιρία για τον κόσμο σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Πάτρα να στήσει το μεγαλύτερο party.

H αρχή έγινε στην συμπρωτεύουσα και την βραδιά, όπως και τις επόμενες, άνοιξαν οι Θεσσαλονικείς Bad Movies. To συγκρότημα έχει πλέον τεράστια εμπειρία στο «σανίδι» και ένα οπλοστάσιο γεμάτο δυναμικές συνθέσεις, ικανές να «δώσουν πόλεμο». Ο κόσμος ζεστάθηκε από νωρίς και οι Θεσσαλονικείς έχουν πλέον εύκολο έργο. Παρ' όλα αυτά όμως δεν εφησυχάζουν και ανεβάζουν τα επίπεδα ενέργειας σταδιακά όσο συνεχίζεται το αρκετά πλούσιο set τους. Κάπου στη μέση παρουσιάσαν και ένα πολύ ενδιαφέρον νέο τραγούδι και έκλεισαν με τον πιο ξεσηκωτικό τρόπο με το τρίπτυχο "Το Γράμμα", "Δωσ' Μου Αλητεία Ή Θάνατο" και "Η Αυτοκρατορία Των Δειλών". Σε ένα παράλληλο σύμπαν οι Bad Movies θα ήταν headliners αλλά οι ίδιοι δεν δείχνουν να νοιάζονται γι' αυτά τα πράγματα. Punk Rock!

Bad Movies

Μπροστά σε ένα αρκετά μεγάλο σε ποσότητα αλλά πολύ μεγαλύτερο σε θερμότητα κοινό, οι Rumjacks βγήκαν με τον αέρα του νικητή στη σκηνή και έδειξαν από τα πρώτα λεπτά ότι όλα θα εξελιχθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Συνδυάζοντας το επαγγελματικό στήσιμο με τον χαρακτήρα του ανθρώπου της διπλανής πόρτας δημιούργησαν το πιο ευχάριστο κλίμα και το Principal ζούσε μέρες Αγίου Πατρικίου.

The Rumjacks

Οι Αυστραλοί γιορτάζουν φέτος τα δέκα χρόνια ύπαρξης και ήταν έτοιμοι να διασκεδάσουν μαζί μας. Δυνατή αρχή με το "Plenty" από το "Sober And Godless" και συνέχεια με το "Α Fistfull O' Roses" που μας έβαλε για τα καλά σε κέλτικο mood. Το set εξελίχθηκε σε ένα πρώτης τάξεως greatest hits το οποίο περιείχε και ορισμένα, αν και όχι πολλά, κομμάτια από το πρόσφατο "Saints Preserve Us".

Όπως και να 'χει, με εμφανίσεις σαν αυτή και τις τόσο θερμές αντιδράσεις του κοινού, δεν αποκλείεται οι Αυστραλοί να επιστρέψουν σύντομα στη χώρα μας ώστε να προμοτάρουν τον νέο τους δίσκο. Η συγκεκριμένη εμφάνιση όμως δεν είχε αυτόν τον σκοπό αλλά κυρίως τον εορτασμό της δεκαετούς παρουσίας τους στον χώρο.

The Rumjacks

Όλα τα μέλη της μπάντας έδειξαν μια γεμάτη ενέργεια σκηνική παρουσία ενώ ο Frankie McLaughlin συγκαταλέγεται με ευκολία σε έναν από τους πιο ενδιαφέροντες frontmen της σκηνής. Ανάμεσα στα κομμάτια τους δεν θα μπορούσε να ξεχωρίσει το "Αn Irish Pub Song", το κομμάτι που τους έβαλε στα «μεγάλα σαλόνια» της celtic punk σκηνής.

Οφείλουμε πάντως να αναφέρουμε ότι πέρα από τον χαρακτηριστικό κέλτικο ήχο, οι Rumjacks όντας μεγαλωμένοι με διάφορες μουσικές, δεν διστάζουν να συμπεριλάβουν reggae και ska πινελιές στις συνθέσεις δημιουργώντας έτσι μια πιο ενδιαφέρουσα και πολύχρωμη παλέτα. Οι επιρροές αυτές τους δίνουν μια μεγαλύτερη ποικιλομορφία στα τραγούδια και ταυτόχρονα δημιουργούν ακόμα πιο χαρούμενη ατμόσφαιρα.

The Rumjacks

Ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα της βραδιάς είναι ότι με κάποιον τρόπο όλοι οι παρευρισκόμενοι γινόμασταν ένα μικρό μέρος της μουσικής ιστορίας της πόλης αφού παρακολουθούσαμε ένα συγκρότημα το οποίο γινόταν «μεγάλο» τη στιγμή που μιλούσαμε. Γι' αυτόν τον λόγο αξίζουμε όλοι μας συγχαρητήρια, οι διοργανωτές, το κοινό και φυσικά το ίδιο το συγκρότημα.

Φωτογραφίες: Χαρά Γερασιμοπούλου (από το live στην Αθήνα @ Piraeus Academy, 03/11/18)

SETLIST

Plenty
A Fistful O' Roses
Kirkintilloch
Barred For Life
Cold London Rain
Kathleen
Spit In The Street
Fact'ry Jack
Patron Saint O' Thieves
An Irish Pub Song
The Reaper & Tam McCorty
The Bold Rumjacker
Uncle Tommy
The Jolly Executioner
Saints Preserve Us
The Pot & Kettle
The Black Matilda
My Time Again
One Summers Day
Wild Mountain Thyme
Blows & Unkind Words
Big Man Down
I'll Tell Me Ma
  • SHARE
  • TWEET