35η επέτειος για το θρυλικό ντοκιμαντέρ "Heavy Metal Parking Lot"

Ιστορική αποδείχθηκε η συναυλία που έδωσαν οι Judas Priest το 1986 στο Maryland

25/10/2021 @ 11:27

Στις 20 Οκτωβρίου συμπληρώθηκαν 35 χρόνια από την πρεμιέρα του θρυλικού πλέον 16λεπτου ντοκιμαντέρ "Heavy Metal Parking Lot".

Οι παραγωγοί του φιλμ, John Heyn και Jeff Krulik, είχαν όπως αποδείχθηκε την τρομερή ιδέα να πάρουν συνεντεύξεις από νεαρούς και νεαρές πριν από συναυλία που έδωσαν οι Judas Priest.

Τόπος του εγκλήματος ήταν ο περιβάλλων χώρος του Capital Centre στο Maryland, στα σύνορα με την πρωτεύουσα Washington, και χρόνος η 31η Μαΐου του 1986.

Το τελικό αποτέλεσμα περιελάμβανε μεγάλο μέρος της cult εικόνας που έχει επικρατήσει για την δεκαετία του '80 και τους οπαδούς της heavy metal μουσικής.

Κατά καιρούς, μουσικοί όπως οι Rob Halford, Glenn Tipton, K.K. Downing και Dave Grohl έχουν εκφράσει εγκωμιαστικά σχόλια για το ιστορικό φιλμ.

Για την ιστορία, αντίστοιχες εικόνες από την χώρα μας διασώζονται σε ρεπορτάζ της κρατικής τηλεόρασης πριν την ιστορική πρώτη συναυλία των Iron Maiden στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας.

Με αφορμή την 35η επέτειο του ντοκιμαντέρ, διατίθενται μέσω της σελίδας HMPL35 διάφορα αναμνηστικά με σχετικά στιγμιότυπα που έγραψαν ιστορία, καθώς και το 16λεπτο φιλμ μέσω της πλατφόρμας Vimeo.

Η έκδοση του "Heavy Metal Parking Lot" σε DVD διαρκεί περισσότερο δύο ώρες, περιλαμβάνοντας μεταξύ άλλων συνεντεύξεις από τους δημιουργούς και ακυκλοφόρητα πλάνα.

  • SHARE
  • TWEET