Kovacs: «Το "Child Of Sin" είναι ό,τι κοντινότερο σε μένα ως μουσικός και ως άνθρωπος»

Η αγαπημένη τραγουδίστρια μας μιλά για τον νέο της δίσκο, την συνεργασία της με τον Till Lindemann των Rammstein και πολλά ακόμα

Από τον Γιάννη Βόλκα, 01/02/2023 @ 13:28

Η Sharon Kovacs από το Baarlo της Ολλανδίας επέστρεψε φέτος, μετά από πέντε χρόνια, με τον νέο της δίσκο "Child Of Sin", Ώριμη πλέον αλλά με περίσσια όρεξη, μοιράζεται μαζί μας τα τελευταία της νέα. Εμείς αφού περάσαμε εξαιρετικά ακούγοντας την φετινή της δουλειά, δεν χάσαμε την ευκαιρία να κάνουμε μια ευχάριστη κουβέντα μαζί της.

Kovacs

Καλησπέρα Sharon, Ας αρχίσουμε με μια, δυστυχώς, αναπόφευκτη ερώτηση. Πως ήταν τα πράγματα για σένα στα δυο τελευταία χρόνια και πόσο σε επηρέασε η περίοδος του covid τόσο ως μουσικό όσο ως άνθρωπο;

Ήταν μια περίοδος απαίσια αλλά και μια περίοδο κάθαρσης! Να μην μπορώ να δημιουργώ μουσική και να μην μπορώ να παίζω ζωντανά; Κόντεψε να με τρελάνει! Τελικά όμως κατάφερα να διαχειριστώ αυτή την τρέλα και να παραμείνω χαρούμενη με τον εαυτό μου. Να διαπιστώσω ποιος είμαι ως άνθρωπος.

Παρ' όλα αυτά, τα πράγματα επανήλθαν σε φυσιολογικούς ρυθμούς και εσύ επέστρεψες με τον νέο σου δίσκο "Child Of Sin". Πως νοιώθεις για τον δίσκο τώρα που έχει πλέον κυκλοφορήσει; Είσαι ικανοποιημένη;

Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που κυκλοφόρησε! Δούλεψα πάρα πολύ πάνω σε αυτό τον δίσκο και έπρεπε να βρω ξανά τον δρόμο μου ως μια ανεξάρτητη καλλιτέχνης που κυκλοφορεί κάτι από την δική της εταιρεία. Ήταν ένα έντονο ταξίδι αλλά τώρα είμαι χαρούμενη και περήφανη που τα κατάφερα. Νοιώθω ότι ο δίσκος αυτός είναι ότι κοντινότερο σε μένα και ως άνθρωπος και ως καλλιτέχνης.

Πώς θα περιέγραφες τον δίσκο; Πιστεύεις ότι έχει μεγάλες διαφορές με προηγούμενες δουλειές σου;

Ναι φυσικά, είμαι μεγαλύτερη… και ελπίζω σοφότερη! Έχω μάθει πολλά πράγματα όλα αυτά τα χρόνια. Δούλεψα με έναν διαφορετικό παραγωγό αυτή την φορά, τον Jonathan Quarmby αλλά και εγώ βρίσκομαι σε μια τελείως διαφορετική φάση της ζωής μου συγκριτικά με πριν από 5-10 χρόνια. Ηχογράφησα το μεγαλύτερο μέρος του δίσκου στην Πορτογαλία και στην Τουρκία και το υπόλοιπο στο Λονδίνο.

Σε τι αναφέρεται το ομώνυμο κομμάτι "Child Of Sin";

Το κομμάτι αναφέρεται στην σεξουαλική κακοποίηση και σε όλες τις συνέπειες που έχει στον άνθρωπο για το υπόλοιπο της ζωής του.

O Till Lindemann συμμετέχει στο συγκεκριμένο κομμάτι και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Πώς προέκυψε η συνεργασία αυτή;

Φαντάστηκα τον Till να τραγουδά το κομμάτι αυτό κατά την διάρκεια της δημιουργίας του. Μέσω ενός κοινού φίλου, το άκουσε και του άρεσε πολύ. Μου έστειλε ένα μήνυμα και η συνεργασία ξεκίνησε. Βρεθήκαμε αρκετές φορές και γράψαμε τους στίχους μαζί. Χαίρομαι πολύ για την συνεργασία αυτή. Μερικές φορές ακόμα δεν το πιστεύω ότι συνέβη!

Kovacs

Είσαι οπαδός των Rammstein;

Ναι!!! Είμαι μεγάλη fan και αποτελούν μεγάλη επιρροή για μένα.

Εκτός από τους στίχους και τα πανέμορφα φωνητικά, γράφεις και μουσική για τα τραγούδια σου;

Όχι, δεν παίζω κάποιο μουσικό όργανο. Υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν αυτή την δουλεία πολύ καλύτερα. Αυτός είναι και ένας λόγος που μου άρεσει να δημιουργώ μουσική. Είναι όλα αποτέλεσμα συνεργασίας. Μιας συνεργασίας με ανθρώπους που σε εμπνέουν και ο καθένας προσθέτει τα πράγματα που έχει στο μυαλό του. Βρίσκομαι όμως πάντα εκεί και τραγουδάω μια μελωδία κιθάρας ή πιάνου όπως την φαντάζομαι.

Έχουμε διαβάσει και ακούσει διάφορες συγκρίσεις της φωνής σου με άλλες τραγουδίστριες αλλά δεν θυμάμαι να έχω διαβάσει το όνομα αυτής που μου θύμισες την πρώτη φορά που σε άκουσα. Έφτασε η ώρα λοιπόν. Πιστεύεις ότι η φωνή σου μοιάζει με αυτή της Shirley Bassey;

Χαχα! Είναι δύσκολο να πω κάτι τέτοιο για τον εαυτό μου αλλά η αλήθεια είναι ότι μου το έχουν πει πολλές φορές. Έχω επηρεαστεί πολύ από παλιότερη μουσική και παλιότερες τραγουδίστριες με αποτέλεσμα αυτό να βγαίνει κάπως στα τραγούδια.

Γενικότερα δεν διστάζεις να χρησιμοποιήσεις διάφορα είδη μουσικής για τα τραγούδια σου. Υπάρχει κάποιο μουσικό είδος που δεν έχεις τολμήσει ακόμα να εξερευνήσεις;

Χαχα! Ναι, την Jazz αλλά αυτό το κρατάω για αργότερα! Πάντως δεν θα ήθελα να απορρίψω κανένα είδος μουσικής. Παντού υπάρχει κάτι ενδιαφέρον να ανακαλύψεις.

Θυμάμαι μια παλιότερη συνέντευξη σου στο site μας όπου υπήρχε μια μεγάλη γκάμα από μουσικούς που ακούς. Από τους Fleetwood Mac και τον Nick Drake μέχρι την Sia και πολλούς άλλους. Ακούς πολλή μουσική γενικότερα;

Τώρα τελευταία ναι. Όταν ετοιμάζομαι να κυκλοφορήσω δίσκο όμως βρίσκομαι στον δικό μου κόσμο. Μπορώ να σου δώσω μια playlist με το τι ακούω όταν ζωγραφίζω ή όταν φτιάχνω ρούχα ή ό,τι κάνω την εκάστοτε στιγμή.

Άκουσες κάτι ενδιαφέρον μέσα στο 2022; Ανυπομονείς για κάποια επερχόμενη κυκλοφορία της φετινής χρονιάς;

Ένας δίσκος του 2023 που ήδη κυκλοφόρησε και μου άρεσε πολύ είναι αυτός του Sam Smith. Την περσινή χρονιά, για να είμαι ειλικρινής, δεν άκουσα και πολλά για τον λόγο που σου ανάφερα νωρίτερα.

Ποια ήταν η πρώτη σου συναυλία και ποια η καλύτερη που έχει παραβρεθεί;

Η πρώτη ήταν μια συναυλία της Pink. Ανάμεσα στις καλύτερες ήταν μια του Nick Cave στο Λονδίνο, καθώς και μια των Alabama Shakes πριν 5,6 χρόνια. Εξαιρετικές και οι δυο!

Kovacs

Ας επιστρέψουμε σε κάτι πιο «επαγγελματικό». Έχεις προγραμματισμένη περιοδεία; Θα σε δούμε στην χώρα μας;

Έχω κανονισμένες κάποιες συναυλίες αλλά δεν έχω λεπτομέρειες να μοιραστώ μαζί σου ακόμα. Θα χρειαστεί να περιμένουμε λίγο ακόμα.

Φυσικά είσαι ακόμα πολύ νέα αλλά τώρα που πέρασες πλέον τα τριάντα, νοιώθεις ακόμα "Wolflady";

Μπά, δεν είμαι στην φάση των αυτών των καπέλων πλέον! Τα φοράω μόνο για πλάκα καμιά φορά. Από την άλλη πλευρά, η εταιρεία μου ονομάζεται "Wolf Recordings" άρα ίσως και να μην έχω αλλάξει τόσο.

Για να κλείσουμε, θέλεις να στείλεις ένα μήνυμα στους Έλληνες οπαδούς σου;

Αγαπημένοι μου φίλοι, ανυπομονώ να συναντηθούμε ξανά σύντομα και να μοιραστώ την μουσική μου μαζί σας. Να μην ξεχάσω και τον αγαπημένο μου μουσακά και το τηγανητό τυρί με μέλι.

  • SHARE
  • TWEET