Halocraft: «Ο μόνος σκοπός που έχουμε ως μπάντα είναι να συνεχίσουμε να σας ταξιδεύουμε»

Οι βορειοελλαδίτες post-rockers μας μιλούν για τα χρόνια της πανδημίας, τα μελλοντικά τους σχέδια και φυσικά την πρόσφατη δουλειά τους, "A Mother To Scare Away The Darkness"

Από τον Γιάννη Βόλκα, 10/06/2022 @ 17:25

Οι Halocraft μας εντυπωσίασαν με το ντεμπούτο τους, συνέχισαν ακόμα πιο δυναμικά με το δεύτερο μέρος της τριλογίας, "A Mother To Scare Away The Darkness" και είναι ήδη έτοιμοι ώστε να την ολοκληρώσουν. Μέχρι τότε όμως, και ενόψει των καλοκαιρινών ζωντανών τους εμφανίσεων, βρήκαμε αφορμή ώστε να μιλήσουμε μαζί τους.

Καλησπέρα και συγχαρητήρια για τον πρόσφατο δίσκο σας. Μπορείτε να περιγράψετε με λίγα λόγια την ιστορία που κρύβεται πίσω από το "A Mother To Scare Away The Darkness";

Καλησπέρα και ευχαριστούμε για την πρόσκληση. Το "A Μother Τo Scare Away The Darkness" αποτελεί θεματικά prequel του "Chains For The Sea". Η ιστορία ξεκινά με μια γυναίκα που μαζεύει και μεγαλώνει τα παιδιά που βρίσκει εγκαταλελειμμένα στο δάσος και τα διδάσκει τα μυστικά του σύμπαντος.

Halocraft - A Mother To Scare Away The Darkness

Έχετε ένα πολύ δυναμικό 2 στα 2 μέχρι στιγμής. Σε ποιους τομείς θεωρείτε ότι επιστρέψατε βελτιωμένοι στον δεύτερο δίσκο σας;

Είχαμε κάποιες αλλαγές στη σύσταση της μπάντας από την εποχή του "Chains For The Sea"και πιστεύουμε πως η ομάδα που είμαστε σήμερα είναι περισσότερο δεμένη και πιο δημιουργική. Επίσης βελτιωθήκαμε πολύ και στο κομμάτι της παραγωγής μιας και ακούσαμε πολύ ωραία λόγια για την παραγωγή του νέου μας άλμπουμ.

Πώς πιστεύετε ότι επηρέασε ο Covid με όλα τα επακόλουθά του (καραντίνες, μέτρα κτλ.) την ελληνική σκηνή, αλλά και σας προσωπικά;

Λόγω του covid δεν μπορέσαμε να επαναλάβουμε το ευρωπαϊκό μας τουρ τα περασμένα δύο χρόνια αλλά ελπίζουμε τον Ιανουάριο του 2023 να ξαναβγούμε στην Ευρώπη. Άλλο ένα πρόβλημα που είχαμε είναι η καθυστέρηση της κυκλοφορίας του "A Mother To Scare Away The Darkness" κατά έναν χρόνο. Όσο αφορά την ελληνική σκηνή πιστεύουμε πως όλες οι μπάντες πήγαν πίσω καθώς τα μέτρα που έπρεπε να ακολουθήσουμε έκαναν τη διεξαγωγή live πολύ δύσκολη έως και αδύνατη.

Πιστεύετε ότι οι μπάντες θα επανέλθουν δριμύτερες ή υπάρχουν κάποιες που δεν θα μπορέσουν να συνεχίσουν εξίσου δυναμικά την πορεία τους;

Ένα από τα λίγα καλά που βλέπουμε μετά από δύο χρόνια πανδημίας είναι ότι έχει ανθίσει η δημιουργικότητα στις περισσότερες μπάντες της ελληνικής σκηνής και σε κάθε live που πηγαίνουμε βλέπουμε πόσο τους έχει λείψει το stage. Πιστεύουμε πως αυτή η περιπέτεια θα έχει θετικό αντίκτυπο στις μουσικές παραγωγές των επόμενων χρόνων.

Halocraft

Πότε περιμένουμε το επόμενο μέρος που θα ολοκληρώσει την τριλογία σας; Σε ποιο στάδιο βρίσκεστε από πλευράς ηχογραφήσεων;

Τα κομμάτια για το επόμενο άλμπουμ ολοκληρώνονται αυτό το διάστημα και θέλουμε να πιστεύουμε πως θα είμαστε έτοιμοι να μπούμε στο στούντιο τον επόμενο Ιούνιο. Όπως δείχνουν τα πράγματα το τρίτο και τελευταίο μέρος θα αποτελείται από δυο μέρη και θα δίνουμε στο κοινό μας την επιλογή του τέλους της ιστορίας. Οι επιλογές θα είναι ένα όμορφο ψέμα ή μια φρικτή αλήθεια.

Μου είπες νωρίτερα για σχέδια ζωντανών εμφανίσεων για το 2023 αλλά μπορείς να μου δώσεις μερικές λεπτομέρειες παραπάνω;

Αυτό το καλοκαίρι έχουμε κάποιες κλεισμένες εμφανίσεις σε Ελλάδα και στο εξωτερικό. Οι ημερομηνίες που έχουν ανακοινωθεί μέχρι τώρα είναι στις 3 Ιουλίου στο Wrong fest στο Plovdiv της Βουλγαρίας και στο Mammoth fest στο Ακόντισμα Καβάλας στις 10 Ιουλίου. Επίσης θα ανακοινωθούν αργότερα και άλλες ημερομηνίες για live μέσα στο καλοκαίρι ενώ ταυτόχρονα διοργανώνουμε μαζί με τη Made of Stone το ευρωπαϊκό μας τουρ για τον Ιανουάριο του 2023.

Halocraft

Γενικότερα, τι ανταπόκριση υπάρχει από το εξωτερικό όσον αφορά τη μουσική σας;

Το μεγαλύτερο κομμάτι του κοινού μας βρίσκεται σε Ευρώπη και Αμερική. Το είδος που παίζουμε είναι αρκετά underground στην Ελλάδα αν και έχουμε ένα αρκετά μεγάλο κοινό που μας αγαπά και μας υποστηρίζει.

Όταν τελειώσει η τριλογία σας, υπάρχει περίπτωση να επιστρέψετε με διαφορετικό τρόπο; πχ να βγουν ή να αλλάξουν οι μάσκες σας που είναι πολύ χαρακτηριστικές;

Όταν βγει το τρίτο μέρος τελειώνουμε με το story line του whitch's forest. Το άλμπουμ που θα ακολουθήσει θα είναι κάτι τελείως διαφορετικό και το concept του γράφεται ήδη. Η εμφάνιση και τα backgrounds των μελών της μπάντας θα αλλάξουν βάση του καινούριου concept.

Μπορείτε να μου πείτε τι βρίσκετε θετικό και τι αρνητικό στην εγχώρια σκηνή των τελευταίων ετών;

Το θετικό είναι ότι υπάρχουν πάρα πολλές αξιόλογες μπάντες που όμως δυσκολεύονται να κάνουν τη δουλειά τους ευρέως γνωστή λόγω των συνθηκών. Κάτι που θα θέλαμε να δούμε είναι περισσότερες μουσικές συνεργασίες ώστε να αρχίσουν να συνδυάζεται το κοινό τους ώστε να δυναμώσει η σκηνή.

Halocraft

Μερικές κυκλοφορίες από τα τελευταία χρόνια που σας εντυπωσίασαν, ελληνικές, ξένες, post-rock και μη;

Οι κυκλοφορίες που μας εντυπωσίασαν τα τελευταία χρόνια είναι των mojave sky το "The Cold Embrace Of Whales", Once Upon A Winter - "Void Moments Of Inertia", Egoera - "fortuna" και Naxatras - "IV".

Για κλείσιμο. Ένα μήνυμα προς τους οπαδούς σας;

Ευχαριστούμε πολύ για την υποστήριξη και την αγάπη που παίρνουμε όλα αυτά τα χρόνια και ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια με την πανδημία. Ο μόνος σκοπός που έχουμε ως μπάντα είναι να συνεχίσουμε να σας ταξιδεύουμε. Ελπίζουμε να συναντηθούμε και από κοντά σύντομα στα επερχόμενα live.

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας

  • SHARE
  • TWEET