Mayans M.C.: Ήχος μηχανής, γεύση από αίμα και δυνατή πλοκή

Mία πολλά υποσχόμενη, νέα rock σειρά που θα δείξει ότι είναι ανεξάρτητη, με τρομερή δράση και ιδιαίτερα δραματική

Από τον Θεοδόση Γενιτσαρίδη, 06/11/2018 @ 12:29

Το spin-off της συγκλονιστικής σειράς Sons Of Anarchy είναι γεγονός. Η νέα σειρά που επικεντρώνεται σε ιστορίες γύρω από το αντίπαλο δέος των Γιών, την συμμορία των Μεξικανών Mayans, ξεκίνησε. Φυσικά και την γράφει ο Kurt Sutter, με την βοήθεια του Elgin James. Δεν έχει Charlie Hunnam. Έχει όμως μυρωδιά από Gemma (Katey Sagal) από τα πρώτα επεισόδια. Δεν έχει τύπο σαν τον Opie (Ryan Hurst), αλλά ούτε Bobby (Mark Boone Junior), αλλά έχει έναν φιλόδοξο νέο πρωταγωνιστή τον Ezekiel 'EZ' Reyes, τον οποίο ενσαρκώνει ο JD Pardo. 

Mayans

Ο Reyes είναι ένας νεοφερμένος ή υποψήφιος (δεν ξέρω πως να μεταφράσω καλύτερα τον όρο "Prospect" που χρησιμοποιούν για αυτούς που δοκιμάζουν), που ευελπιστεί να γίνει μόνιμο μέλος του Mayans Motorcycle Club και συγκεκριμένα στο τμήμα της Νότιας Καλιφόρνιας (Santo Padre, ανύπαρκτη φανταστική πόλη σαν το Charming). Προσοχή, η αντίπαλη συμμορία στους Sons, είχε διάφορα παραρτήματα, όπως αυτό του Oakland που βλέπαμε κυρίως τότε, οπότε είμαστε σε κάποια απόσταση προς το παρόν από το να συνδεθούν. Λέω προς το παρόν καθώς ο δημιουργός έχει ήδη δηλώσει ότι θα υπάρξουν κάποιες αναδρομές που θα μας φέρνουν και ήρωες της πρώτης σειράς, χωρίς να προσπαθούν όμως να περιπλέξουν το ανεξάρτητο σενάριο των Mayans. Όσο μακριά κι αν είμαστε, αφού το παρόν της σειράς είναι 2-3 χρόνια μετά το τέλος των SOA δεν μπορεί και δεν θέλει να αποτάξει το κοινό στοιχείο που είναι η αίσθηση της παρανομίας στον κόσμο των μοτοσικλετιστών. Φυσικά και υπάρχει ο Emilio Rivera που έχει προφανώς των ρόλο του Marcus Alvarez ο οποίος πλέον είναι κάτι μεγαλύτερο, αφού παρουσιάζεται σαν νονός (El Padrino) και ηγέτης όλων των παραρτημάτων. Σύνδεση οφείλει να είναι και η πρώτη σκηνή της πρεμιέρας, που ένα τσακάλι τρώει ένα πεθαμένο κοράκι καταμεσής στο δρόμο... Αν δεν είναι αυτό αναφορά (κι ελπίζω φόρος τιμής) στον Jax Teller, τότε τι είναι; 

Το Mayans MC διαβάζω ότι ήδη πάει πάρα πολύ καλά. Η σειρά έκανε πρεμιέρα ως η πιο πολυσυζητημένη σε καλωδιακό κανάλι στις ΗΠΑ και συνεχίζει να έχει ένα αρκετά πιστό fan base. Χτύπησε κορυφή τηλεθέασης στα πρώτα επεισόδια. Αυτό έκανε το κανάλι να ανανεώσει ήδη για δεύτερη σεζόν. Στα ισχυρά χαρτιά είναι ο Edward James Olmos που παίζει τον πατέρα του πρωταγωνιστή, o πολύ καλός Clayton Cardenas και ο Maurice Compte που τον είχαμε δει στο Narcos

Mayans

Οι Mayans κρατάνε τα τιμόνια τους πολύ ψηλά! Το λοιπόν, η σειρά εμβαθύνει στην ιδιαίτερη συνεργασία της συμμορίας με το μεξικάνικο καρτέλ ναρκωτικών του Γκαλίντο, αλλά και στην ίδια τη ζωή του EZ, ο οποίος έχει αποφυλακιστεί πρόσφατα και προσπαθεί να γίνει μέλος της συμμορίας του αδερφού του. Ο ηθοποιός είναι ιδιαιτέρα γοητευτικός και συμπαθητικός θα έλεγα και προβλέπω ότι θα ξεφύγει εύκολα από συγκρίσεις με τον Jax και ενδεχομένως να αποδειχθεί πολύ μα πάρα πολύ καλύτερος. Από το πρώτο επεισόδια φροντίζει να μας δείξει τα μπράτσα του και το καλοσχηματισμένο του κορμί. Εντωμεταξύ κάτι στο βλέμμα του ή στο χαμόγελο του, δεν το έχω εντοπίσει ακόμα, θυμίζει τον Hunnam. Από τα πρώτα επεισόδια φαίνονται φιλίες, έρωτες, πάθη και λάθη. Εξ αρχής ο EZ παίζει επικίνδυνα και αυτό σε κρατάει και σε δένει μαζί του. Η σειρά είναι κοινωνική και φυσικά δραματική και προσπαθεί μπλέκοντας το έγκλημα να γίνει ιδιαίτερα συναισθηματική. Το μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι μπορεί να γίνει αρκετά αγωνιώδης και να κρατάει το σασπένς σε πολύ υψηλά επίπεδα, μόνιμα. 

Πολύ νωρίς είδα μια επιγραφή Divided We Fall ή Divididos Caemos η οποία προφανώς και δείχνει μια πολιτική αντίθετη άποψη του δημιουργού κατά του τοίχους που πρόκειται (θέλει) να υψωθεί από τον μαλάκα τον πρόεδρο των ΗΠΑ στα σύνορα με το Μεξικό. Άλλη μια σύνδεση με τους SOA, είναι η εμφάνιση του παραρτήματος του SAMCRO San Bernardino το οποίο μάλιστα βοηθάει τους Mayans όπως είχε συμφωνηθεί. Εντάξει, δεν λέω άλλα. Δεν υπάρχει λόγος για spoilers. A, παίζει και ο Chucky, το παρανοϊκό παλικάρι που είχε ένα θεματάκι με τον αυνανισμό, που προστάτευαν και τελικά είχαν στην δούλεψη τους οι SAMCRO. H σειρά είναι παρόμοια, έχει πάρα πολλά κοινά στοιχεία, κρατάει τους οπαδούς τους SOA ζεστούς, αλλά ευτυχώς είναι φρέσκια και δημιουργεί δικό της χαρακτήρα. Όσο αφορά την μουσική, πίσω από τους ήχους των chopper ακούς πολλές κιθάρες, αρκετή rock, αλλά και μεξικάνικες folk και όχι μόνο νότες (από λατινοαμερικάνικο hip-hop μέχρι και latin) και αυτό το κάνει περισσότερο ποικιλόμορφο και αρκετά ενδιαφέρον. Ένα παράδειγμα μπλεξίματος είναι αυτό, όσο αφορά το κομμάτι των τίτλων "Nunca" είναι μια κιθαριστική μπαλάντα η οποία δεν λέει και πολλά. 

Mayans

Στο τραπέζι (και στα τζάκετ) του motorcycle club υπάρχει σκαλισμένη η φράση Los Αsesinos de Dios, δηλαδή οι δολοφόνοι του Θεού και όλα λειτουργούν όπως τα ξέρουμε. Οικογένεια, εμπιστοσύνη (και κυρίως καθόλου εμπιστοσύνη), ψήφοι, ναρκωτικά, συμμορίες, πουτάνες, όπλα, αίμα, γνώμες, ηθική και διαφωνίες. Παράλληλα υπάρχει και σοκαριστική βία. Έτσι για να ανάβουν τα αίματα και να δένονται κόμποι στα στομάχια. Εδώ θα βρεις τον έξυπνο, τον υπομονετικό, τον σοφό, τον αφελή και τον αδίστακτο. Εδώ επίσης θα βρεις δράση, πιστολίδι, πολύ καλό σημάδι, μαγκιές, εξυπνάδες και αδελφικότητα. H υπόθεση μπλέκει πολύ όμορφα από πολύ νωρίς και οι χαρακτήρες δείχνουν την στάση τους επίσης νωρίς. Όταν το σφυράκι ακουστεί, η απόφαση θα έχει παρθεί. Αποφάσισε κι εσύ να ξεκινήσεις αυτή την φρέσκια σειρά, που κρατάει ότι πρέπει από το παρελθόν και βαδίζει με σταθερά βήματα και τρομερή πλοκή προς το μέλλον.

Trailer

  • SHARE
  • TWEET