Rocking the movies: 29/03/12 - 04/04/12

Από τον Αντώνη Μουστάκα, 29/03/2012 @ 15:28
Το rock και ο κινηματογράφος ακολούθησαν μια παράλληλη, γεμάτη ομοιότητες πορεία μέσα στο χρόνο: από την είσοδο του χρώματος και την έκρηξη του rock 'n' roll στα '50s των ατίθασων greasers, μέχρι τη δεκαετία του '60 και '70, της ψυχεδέλειας, του πειραματισμού, του τέλος της εποχής της αθωότητας, της γέννησης του heavy metal, του πολιτικού σινεμά και των ταινιών - δίσκων γροθιά στο κατεστημένο. Τη σκυτάλη πήρε η δεκαετία του '80 με τα νέον φώτα, τη στυλιστική υπερβολή, το synth και την παιδική αφέλεια, για να φτάσουμε στα '90s της γενιάς Χ, του grunge, του ανεξάρτητου σινεμά και της αστικής απομόνωσης. Στα '00s ο κινηματογράφος έχει γίνει πλέον πιο σκληρός, μαζικότερος αλλά και αρκετά πολυποίκιλος, ενώ και το rock συνεχίζει να αλλάζει, ώστε να ικανοποιήσει το ιδιόμορφο νέο του ακροατήριο.

Σε αυτή τη στήλη θα παρουσιάζουμε κάθε βδομάδα μια επιλογή των νέων κυκλοφοριών στις κινηματογραφικές αίθουσες, η οποία πιθανότατα θα ικανοποιεί τους αναγνώστες του Rocking.gr που ψάχνουν κάτι το ιδιαίτερο στη μεγάλη οθόνη.

Intouchables

Μια παράξενη φιλία γεννιέται, όταν πλούσιος τετραπληγικός προσλαμβάνει πρώην κατάδικο για βοηθό του.

Cine-Intouchables

Driving Monsieur Philippe:

- Οι κριτικοί παραμιλάνε με την ερμηνεία του Omar Sy στο ρόλο του βοηθού, ο οποίος κατέκτησε και το βραβείο César.
- Η υπόθεση πριμοδοτεί την ανάλυση των χαρακτήρων και η ταινία δείχνει ότι έχει να προσφέρει γέλιο και ανθρωπιά.
- Το κοινό σε χώρες με παράδοση στον κινηματογράφο όπως η Γαλλία, η Γερμανία, η Ισπανία και η Ιταλία έχει τιμήσει με το παραπάνω την ταινία φέρνοντας την στην κορυφή των αντίστοιχων box office.
- Αν και φαίνεται «εμπορική» επιλογή δεν υπάρχει αντίπαλο δέος αυτή την εβδομάδα για το κοινό των σινεφίλ.

Another Odd Couple:
- Άλλη μια αληθινή ιστορία. Όπως είπε κάποτε ο Χίτσκοκ: ‘Drama is life with the dull bits cut out’.
- Φοβάστε για άλλη μια «εύκολη» κωμωδία κλασικής φόρμουλας που ασχολείται επιφανειακά με τη διαφορετικότητα δύο εκ διαμέτρου αντίθετων χαρακτήρων.
- Δείχνει βαρετό για τους πιτσιρικάδες (The Wrath of the Titans), αδιάφορο για τους φίλους των θρίλερ (La Femme du Veme), δεύτερη επιλογή για τους συνταξιούχους (The Best Exotic Marigold Hotel) και τρίτη για τους πολιτικά ευαισθητοποιημένους (La Khaufa Baada Al ‘Yaoum, 100).
- Ξυπνήσατε μόλις από 15 ετών κώμα και θα περιμένετε άλλη μια εβδομάδα για να δείτε τον Τιτανικό.

  • SHARE
  • TWEET