Rocking the movies: 08/03/12 - 14/03/12

Από τον Βασίλη Σπανό, 08/03/2012 @ 11:10
Το rock και ο κινηματογράφος ακολούθησαν μια παράλληλη, γεμάτη ομοιότητες πορεία μέσα στο χρόνο: από την είσοδο του χρώματος και την έκρηξη του rock 'n' roll στα '50s των ατίθασων greasers, μέχρι τη δεκαετία του '60 και '70, της ψυχεδέλειας, του πειραματισμού, του τέλος της εποχής της αθωότητας, της γέννησης του heavy metal, του πολιτικού σινεμά και των ταινιών - δίσκων γροθιά στο κατεστημένο. Τη σκυτάλη πήρε η δεκαετία του '80 με τα νέον φώτα, τη στυλιστική υπερβολή, το synth και την παιδική αφέλεια, για να φτάσουμε στα '90s της γενιάς Χ, του grunge, του ανεξάρτητου σινεμά και της αστικής απομόνωσης. Στα '00s ο κινηματογράφος έχει γίνει πλέον πιο σκληρός, μαζικότερος αλλά και αρκετά πολυποίκιλος, ενώ και το rock συνεχίζει να αλλάζει, ώστε να ικανοποιήσει το ιδιόμορφο νέο του ακροατήριο.

Σε αυτή τη στήλη θα παρουσιάζουμε κάθε βδομάδα μια επιλογή των νέων κυκλοφοριών στις κινηματογραφικές αίθουσες, η οποία πιθανότατα θα ικανοποιεί τους αναγνώστες του Rocking.gr που ψάχνουν κάτι το ιδιαίτερο στη μεγάλη οθόνη.

John Carter

Βετεράνος του αμερικανικού εμφυλίου μεταφέρεται στον Άρη (!) και αναλαμβάνει σημαντικό ρόλο στον εμφύλιο που μαίνεται μεταξύ των διαφόρων φυλών του πλανήτη...



Spiders from Mars:
- H πρώτη live action συνεργασία Disney-Pixar είναι γεγονός, με τον Andrew Stanton του "Finding Nemo" και "WALL-E" στο σκηνοθετικό τιμόνι.
- Βασίζεται σε πολυαγαπημένη σειρά pulp διηγημάτων του Edgar Rice Burroughs, πνευματικό πατέρα του Tarzan.
- Το «Conan meets Space Opera meets western meets Dune» trailer, όπως και το γενικότερο concept, έχει έναν αέρα cult-ίλας, όπως ακριβώς την αγαπήσαμε πίσω στα '80s... fair enough!
- Tο τεράστιο budget των 250 (!) εκατομμυρίων δολαρίων δείχνει ότι αν μη τι άλλο έχει πέσει σοβαρή δουλειά στο project!

Attack of the Clones:
- Οτιδήποτε καταφέρνει να θυμίσει έστω και αμυδρά Star Wars των '00s κανονικά θα έπρεπε να καταστρέφεται προτού καν προβληθεί...
- Κουβαλάει τη σφραγίδα της Disney: ετοιμαστείτε για αναίμακτες μάχες, κρυφο-χριστιανικά μηνύματα, κλισέ πάνω στο κλισέ και χαρωπά εξωγήινα ζωάκια... ακόμα και το PG-13 της ταινίας μοιάζει σαν ψέμα!
- Κάποιος «κακεντρεχής» θα μπορούσε να καταλάβει από το trailer και μόνο όλη την ταινία...
- Δεν είστε 12 και ανοίγει παράλληλα στις αίθουσες η νέα δημιουργία του Andrei Zvyagintsev, σκηνοθέτη της "Επιστροφής", ΑΚΑ η καλύτερη ταινία των '00s, το "Εlena" με το «Ένα κάποιο βλέμμα» βραβείο του φεστιβάλ των Καννών στις αποσκευές της...

  • SHARE
  • TWEET