[7]: Fast And Furious

καλό ήταν.

Από τον Ιάσονα Τσιμπλάκο, 09/04/2015 @ 11:37
Άκου πώς έχουν τα πράγματα. Διασκέδασα λίγο παραπάνω απ' ό,τι έπρεπε απόψε και γυρνώντας σπίτι θυμήθηκα ότι κάτι έπρεπε να γράψω 'δω πέρα. Ευθύς αμέσως αντιλαμβάνεσαι την ποιότητα του κειμένου που θα ακολουθήσει.

Λοιπόν, δεν το σκέφτομαι πολύ, εφτάρια γράφουμε εδώ πέρα, είδα το έβδομο "Fast And Furious" προχθές, ας μιλήσω για αυτό. Εφτά το ένα, εφτά το άλλο, φίνα. Να δούμε πως θα τα μπλέξουμε.

Δεν θα τα μπλέξουμε, απλά θα πω για την ταινία, κι ας φωνάζουν τα αφεντικά.

Α, και σπόιλερς ε, τι σκατά. Έχω πιεί που έχω πιεί, σιγά μην επιμεληθώ κιόλας. Αλλά σήριουσλη, σιγά τα σπόιλερς που μπορεί να ρίξει κανείς για "Fast And Furious".

Προσωπικά, με θεωρώ μεγάλο φαν της σειράς. Τεράστιο. Έχω δει τρεις από τις εφτά, δεν ξέρω να οδηγάω, προτιμώ τον Vin Diesel ως ψηφιακό δέντρο και όποτε βλέπω το φρικιαστικά μικρό στόμα της Ροντρίγκεζ θυμάμαι τις ώρες που χαράμισα βλέποντας "Lost" και εκνευρίζομαι.

Το θέμα είναι πως οι ταινίες πλέον έχουν τον Rock, και εγώ, ό,τι κάνει ο Rock, ακολουθώ, βράχος. Οπότε ναι, ανυπομονούσα για την ταινία για αυτόν τον λόγο αλλά και επειδή ήμουν εξαιρετικά περιέργος να δω πως θα χειριστούν το όλο θέμα με τον αποθανόντα Paul Walker.

H ταινία. Λοιπόν, η ταινία είναι καλή. Αν πας με την νοοτροπία ότι πας να δεις την έβδομη ταινία ενός franchise όπου παράνομοι σφιχτουλιάρηδες street racers πλέον βοηθάνε την κυβέρνηση με άκρως επικίνδυνες μυστικές αποστολές και ξεχάσεις για τα επόμενα 137' λεπτά πως ο κόσμος μας υπακούει σε κάποιους πολύ συγκεκριμένους νόμους της Φυσικής, τότε ναι, ταινιάρα.

Furious 7

Η πλοκή βέβαια δεν βγάζει κανένα νόημα. Πρόσεξε λίγο. Eίναι ο Στέηθαμ που θέλει να σκοτώσει τους Fast And Furious γιατί πέταξαν τον μικρό του αδερφό του από ένα αεροπλάνο στην προηγούμενη ταινία (και δεν πέθανε ε, είναι στο νοσοκομείο, μην ανησυχείτε). Ο Στεήθαμ λοιπόν ψάχνει να τους βρει να τους εδείρει. Οι Fast And Furious θέλουν να σταματήσουν τον Στέηθαμ γιατί δεν θέλουν να δαρθούν. Οπότε θέλουν να βρούνε με τη σειρά τους τον Στέηθαμ.

Κάπου μέσα σε όλα αυτά χώνεται κάποια CIAοειδής οργάνωση που ψάχνει εκείνο το όπλο παρακολούθησης από το "Dark Knight Rises" το οποίο έχει βουτήξει κάποιος παρανοικός τύπος στο Αζερμπαϊτζάν. Η οργάνωση αυτή αποφάσισε πως μονάχα οι Fast And Furious μπορούν να ανακτήσουν το χαμένο όπλο. Μόνο εκείνοι. Μόνο. Σαν ανταμοιβή για τη δουλειά τους θα τους επιτρέψει να χρησιμοποιήσουν εκείνο το όπλο από το "Dark Knight Rises", για να βρούνε εύκολα τον Στέηθαμ, ο οποίος τους ψάχνει ήδη.

Οι Fast And Furious λοιπόν ψάχνουν αυτό το όπλο και καταλήγουν να πάνε σε δύο τρεις διαφορετικές χώρες κατά την αναζήτησή τους. Σε κάθε μία από αυτές τις χώρες σκάει ο Στέηθαμ για να τους δείρει.

Furious 7

Οπότε -για να κάνουμε μία μικρή περίληψη της ταινίας- οι Fast And Furious ψάχνουν να βρουν το μαγικό εκείνο εργαλείο που θα τους επιτρέψει να βρουν τον τύπο που άνα πάσα στίγμη -ανεξαρτήτως γεωγραφικού μήκους και πλάτους- είναι ακριβώς δίπλα τους.

Γενικώς όμως, ωραία ταινία. Δεν σε αφήνει να πάρεις ανάσα καθώς οι σκηνές δράσεις έρχονται απανωτά η μία μετά την άλλη, ασυγχώρητα. Δεν γουστάρεις δράση με αμάξι; Δεν πειράζει, στο επόμενο πεντάλεπτο θα παίξει κλωτσομπουνίδι και τούμπαλιν.

Το υψηλότατο budget της ταινίας ήταν παραπάνω από εμφανές καθώς κάποιες απαράδεκτα over the top σκηνές αποτυπώνονται πάρα πολύ ωραία και κάπου διάβασα πως πολλά από εκείνα τα απαράδεκτα τα έκαναν στα αλήθεια, οπότε μαγκιά τους.

Furious 7

Μοναδικό μου παράπονο το σχετικά μειωμένο screen time του Rock, αλλά τι να κάνεις; Σε οποιαδήποτε σκηνή έπαιζε, πάντως, έκλεβε την παράσταση. Ένιωθες το χαμόγελο ολόκληρης της αίθουσας όταν εμφανιζόταν ή όποτε πέταγε κάποια τιτάνια ατάκα, ο άνθρωπος είναι κινούμενο χάρισμα και χαίρομαι πάρα πολύ που η καριέρα του έχει πάρει αυτή την ανοδική πορεία. Αναμένω με πάθος το "San Andreas".

Επίσης, δεν ξέρω αν φταίω εγώ, αλλά πραγματικά δεν με ενδιέφερε ούτε λίγο η όλη σχέση Rodriguez - Diesel. Aνούσιοι διάλογοι, ανούσιο δράμα και κάπου προς το τέλος, αποφασίζει η δεσποινίδα πως η επιστήμη της ιατρικής δεν είναι αρκετή ώστε να ανακτήσει τις αισθήσεις του ο Diesel, προτιμά τα λόγια. Θαύμα πασχαλινό!

Κλείνοντας, να πω πως χειρίστηκαν εξαίσια το όλο θέμα με τον Walker και δεν θα ντραπώ να πω πως το κλείσιμο ήταν αναμενόμενα συγκινητικό. Ωραία ταινία.

Αυτά.
  • SHARE
  • TWEET