Έρχονται οι Nevermore σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

16/09/2005 @ 11:21
Η Didi Music - Big Star Promotion παρουσιάζει: Nevermore + special guests. Σάββατο 15 Οκτωβρίου - Θεσσαλονίκη (Υδρόγειος), Κυριακή 16 Οκτωβρίου - Αθήνα (Club 22). Η προπώληση ξεκινά την Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου. Τιμή εισιτηρίου: 27 € προπώληση, 30 € ταμείο. Έναρξη: 20.30. Το καλοκαίρι έφυγε αφήνοντας τις καλύτερες αναμνήσεις στο metal κοινό. Ο χειμώνας που θα ακολουθήσει αναμένεται εξίσου "καυτός". Η Didi Music - Big Star Promotion κάνει τη φθινοπωρινή της έναρξη με τους αγαπημένους του ελληνικού κοινού Nevermore. Έπεται συνέχεια... Μείνετε συντονισμένοι στο www.didimusic.gr.

Βιογραφικό:

Οι θρυλικοί Nevermore από το Seattle σας καλωσορίζουν στο “This Godless Endeavor”, μια μεγαλόπρεπη εισαγωγή όπου τα μουσικά χρώματα είναι φαντασμαγορικά και περίπλοκα αλλά απολύτως προσιτά και... «φιλικά» στον χρήστη.

Το έκτο άλμπουμ της μπάντας σηματοδοτεί ένα ακόμα κορύφωμα στην ανοδική πορεία των Nevermore στην Μέταλ σκηνή και παίρνει τη θέση του ανάμεσα στους εξίσου σημαντικούς προκατόχους του.

Η μπάντα κυκλοφόρησε το 1995 το πρώτο ομότιτλο άλμπουμ, ένα χρόνο μετά την επίσημη συγκρότηση της μπάντας από τα πρώην μέλη των Sanctuary, Warrel Dane (φωνητικά), Jeff Loomis (κιθάρα) και Jim Sheppard (μπάσο). Με την προσθήκη του ντράμερ Van Williams, γεννήθηκαν οι Nevermore.

Αν και την περίοδο εκείνη ο κόσμος αγκάλιαζε το Grunge κίνημα, η μπάντα τόλμησε να συνεχίσει το όραμά της για ένα δημιουργικό και πολύπλευρο μεταλλικό ήχο. Ο παραγωγός Neil Kernon (Queensryche, Judas Priest, Flotsam & Jetsam, Yes, Rolling Stones, Journey) έδειξε πίστη στην δυναμική των NEVERMORE και ηχογράφησε το εντυπωσιακό ντεμπούτο τους παίρνοντας έτσι ένα μεγάλο ρίσκο. Πολύ σύντομα το κουαρτέτο υπέγραψε συμβόλαιο με την Century Media Records και κίνησαν το ενδιαφέρον των οπαδών της μεταλλικής σκηνής.


Η συνέχεια του “In Memory” ΕΡ(1996) και το δεύτερο άλμπουμ “The Politics Of Ecstasy” (1996) ανέδειξαν τους Nevermore στην αναζήτησή τους για τον προσωπικό τους ήχο. Η μπάντα πειραματίστηκε με πολλές επιρροές από πολλαπλά μουσικά στυλ και εντυπωσίασαν με την άκρως υψηλή τεχνική ποιότητά τους που όμως συμβάδιζε πάντα με την εμπορικότητα των τραγουδιών.

Μετά το “The Politics Of Ecstasy” ο δεύτερος κιθαρίστας Pat O’Brien έφυγε από το συγκρότημα (τώρα είναι μέλος των Cannibal Corpse) και μετά από ένα χρόνο προσχώρησε στην μπάντα το πρώην μέλος των Forbidden, Tim Calvert.

Με αυτό το line-up ηχογράφησαν το “Dreaming Neon Black” (1999) που ανέδειξε την τέλεια ισορροπία μεταξύ των διαφορετικών στοιχείων του ήχου των Nevermore. Υπήρχαν μικρά, πολύπλευρα δραματικά κομμάτια, καθώς και δυνατά thrash κομμάτια αλλά και ήρεμα, αισθηματικά κομμάτια. Οι Nevermore κατάφεραν να ηχογραφήσουν έναν δίσκο γεμάτο με non-metal στοιχεία που ενθουσίασε την μέταλ κοινότητα.

Η καριέρα των 5 μέταλ ηρώων ήταν ανοδική. Ακολούθησαν ατελείωτες επιτυχείς περιοδείες σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο κιθαρίστας Tim Calvert αποφάσισε να εγκαταλείψει την μπάντα το 2000 για να αφοσιωθεί σε εργασίες άσχετες με τον χώρο της μουσικής. Τα εναπομείναντα μέλη συνέχισαν ως κουαρτέτο και κυκλοφόρησαν το τέταρτο άλμπουμ τους, “Dead Heart In A Dead World (2000)”. Τη θέση του Neil Kernon, πήρε ο παραγωγός Andy Sneap (Machine Head, Testament, Skinlab, Napalm Death, Stuck Mojo). Ακολούθησαν πολλές περιοδείες και τραγούδια όπως τα “Narcosynthesis” και “Inside Four Walls” έγιναν τα αγαπημένα των οπαδών τους. Το Γερμανικό Rock Hard περιοδικό έγραψε: “Αυτό είναι το μεγαλούργημα ενός από τα πιο ταλαντούχα συγκροτήματα του παρόντος”.

Το Enemies Of Reality (2003) δέχτηκα παρόμοιες κριτικές: “σημαντικότερος δίσκος της χρονιάς” έγραψε το Outburn Magazine, ενώ το Guitar One ονόμασε τα νέα τραγούδια των Nevermore “συνθέσεις με σκοτεινό, συμφωνικό αποκορύφωμα”.

“This Godless Endeavor” (2005) είναι ο τίτλος της τελευταίας τους δουλειάς που ηχογραφήθηκε στα Backstage Studios της Αγγλίας, με παραγωγό τον Andy Sneap. Ένα άλμπουμ προκαθορισμένο να γίνει “must” στο μέταλ κίνημα...

Must ...όσο και το δικό σας «παρών» στα live του Οκτώβρη.

Δελτίο Τύπου
  • SHARE
  • TWEET