Rocking The Burgers

Ο συνδυασμός μπύρας, burger και rock μουσικής της Brauhaus 3k δεν θα μπορούσε να μας αφήσει ασυγκίνητους

Rock, burgers και μπύρες. Τι άλλο να ζητήσουμε για το ιδανικό κλείσιμο μιας ημέρας; Καλή παρέα; Την είχαμε και αυτή. Εξόρμηση στη Νέα Φιλαδέλφεια λοιπόν, μια περιοχή κατ' εξοχήν γαστρονομική, όπου και το Brauhaus 3k στεγάζεται σε ένα αρχοντικό που χρονολογείται πίσω στο 1920. Με το που περάσει κανείς το κατώφλι συναντά έναν προσεγμένο κεντρικό χώρο με πολύ φιλόξενη αύρα, ενώ για όσους θέλουν περισσότερη ηρεμία, τα επιμέρους δωμάτια προσφέρουν μια πιο παρεΐστικη ατμόσφαιρα. Με την πέτρα και το ξύλο να κυριαρχούν και εξώφυλλα από οικεία άλμπουμ να διακοσμούν το περιβάλλον, δεν μπορούσαμε παρά να νιώσουμε αμέσως σαν στο σπίτι μας.

Brauhaus 3k

Να σημειωθεί ότι πέραν του εξαιρετικά όμορφου χώρου, ο έλεγχος που διασφαλίζει το covid-free status του μαγαζιού, κάνει τους επισκέπτες να νιώθουν πιο άνετα, πράγμα αρκετά σημαντικό την περίοδο που ζούμε.

Επίσης, πολύ σημαντικό ρόλο παίζει η μουσική υπόκρουση. που φυσικά κινείται στους rock ήχους. Το βράδυ που βρεθήκαμε εμείς στην μπυραρία κινήθηκε σε πιο classic (αλλά όχι απαραίτητα τυποποιημένες) rock φόρμες, όμως γενικότερα ετοιμαστείτε να εκπλαγείτε ευχάριστα από πολλές μη συνηθισμένες, αλλά... «γευστικές» ηχητικά μουσικές, που δίνουν έξτρα πόντους στο μαγαζί.

Brauhaus 3k

Βεβαίως, η πρώτη απαραίτητη κίνηση - ενδεχομένως πριν καν συστηθούμε - ήταν η παραγγελία μπύρας. Οι επιλογές ήταν αμέτρητες κι ευτυχώς η πολύ φιλόξενη δεσποινίδα που μας υποδέχτηκε φάνηκε να είναι γνώστης, οπότε αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε τις προτάσεις της, επιλέγοντας να κινηθούμε σε Weiss προσανατολισμό.

Brauhaus 3k

Πέραν της μπυροποσίας, όμως, ο στόχος της επίσκεψής μας ήταν να δοκιμάσουμε κάτι πολύ συγκεκριμένο: Τα Rock The Burgers. Τέσσερα burgers εμπνευσμένα από εμβληματικές μπάντες του χώρου, Ramones, Βlack Sabbath, Motorhead, The Beatles.

Και εννοείται το κάναμε.


Rockaway Burger by Ramones

Brauhaus 3k - Rockaway Burger by Ramones

Το "Rockaway Beach" είναι ένα από τα δημοφιλέστερα κομμάτια των Ramones, που χαρακτηρίζεται από την πανέξυπνη απλότητά του και δεν μπορεί παρά να σε αφήνει με ένα χαμόγελο με τη θετική ενέργεια που μεταδίδει. Στο πνεύμα του κομματιού και το αγνό, παραδοσιακό burger, με μοσχαρίσιο μπιφτέκι. Το αυγό και τη μαγιονέζα το κάνουν όσο sloppy χρειάζεται ειδικά αν χρειάζεται να στρώσεις μετά από μερικές γευστικές δοκιμές σε μπύρα, ενώ η ντομάτα το μαρούλι και το κρεμμύδι δίνουν μερικές επιπλέον υφές και αντισταθμίζουν τη γεύση με τη δροσιά τους . Οι χειροποίητες τραγανιστές πατάτες εκτιμώνται ιδιαίτερα ως συνοδευτικό. Μια πρόταση γι αυτούς που θέλουν το burger τους χωρίς πολλούς πειραματισμούς, ακριβώς όπως και η μουσική των Ramones, αγνή κι από καρδιάς φτιαγμένη.


The Beatles Vegan Choice

Brauhaus 3k - The Beatles Vegan Choice

Τα τέσσερα "Σκαθάρια" επηρέασαν με πληθώρα τρόπων την μαζική κουλτούρα. Είμαι πεπεισμένος, πως η στάση τους σε διατροφικά ζητήματα καθώς και τα δικαιώματα και η προστασία των ζώων ήταν ένας από αυτούς, αφού δεν είναι και μικρό πράγμα τέτοιες προσωπικότητες να συμμετέχουν σε τέτοιες δράσεις. Κατά μια (όχι και τόσο περίεργη τώρα που το ξανασκέφτομαι) σύμπτωση, η εποχή που αποφάσισα να ασπαστώ την εν λόγω στάση, ήταν και αυτή που εντρύφησα εις βάθος στη δισκογραφία τους. Το εν λόγω burger λοιπόν, ήταν δίκαιο και έγινε πράξη να «πέσει» στα χέρια μου. Το αποτέλεσμα; Απολαυστικό και όχι με την προφανή έννοια. Η δόμησή του το δικαιώνει πλήρως, παρά τις διατροφικές μου παραξενιές που του αφαίρεσαν ένα υλικό που δεν θα σας πω ποιό. Το "Glass Onion" του έδενε άψογα με το χειροποίητο πορφυρό μπιφτέκι από παντζάρι με την ανάλαφρη γεύση, και το vegan τυρί, το οποίο αποτέλεσε θετική έκπληξη. Αν αναρωτιέσαι ακόμα αν απευθύνεται σε σένα, ανεξαρτήτως προτιμήσεων, η απάντηση είναι καταφατική. Για τις πατάτες μην τα ξαναλέμε.


Motörheadburger

Brauhaus 3k - Motörheadburger

Ερχόμενος αντιμέτωπος με το διπλό μοσχαρίσιο μπιφτέκι, το πρώτο πράγμα που προσπάθησα να σκεφτώ είναι ποιο διάολο είναι το μεγαλύτερο σε διάρκεια τραγούδι που έγραψε ο Lemmy με την παρέα του, αλλά παράτησα την προσπάθεια γρήγορα. Έπειτα μου ήρθε στο μυαλό το διπλό CD του "On Parole" (για ευνόητους λόγους), αλλά ξεκίνησα την πάλη με το (καλώς εννοούμενο) θηρίο που είχα μπροστά μου και σταμάτησα να σκέφτομαι χαζούς συνειρμούς και λογοπαίγνια. Λίγο το cheddar, λίγο η σάλτσα bacon, λίγο το όλο σύνολο, στο τέλος κατέληξα ότι το πιο ταιριαστό Motorhead τραγούδι για να περιγράψει το Motorheadburger είναι το "Orgasmatron". Τι εννοείς γιατί; Ο μόνος υπαρκτός φόβος είναι να παρασυρθείς και να παραγγείλεις και δεύτερο και αν κάπου εκεί ακούσεις το "Overkill" από τα ηχεία του μαγαζιού ίσως δεν πρέπει να ενθουσιαστείς ως συνήθως...


Black Sabbath Chicken Sandwich

Brauhaus 3k - Motörheadburger

"What is this that stands before me?" θα σκεφτεί λογικά κάποιος όταν σερβιριστεί μπροστά του το (ταιριαστά) μαύρο ψωμί του Black Sabbath Chicken Sandwich. Η αλήθεια όμως βρίσκεται στην πρώτη μπουκιά, όπως και η αρχή του metal στην μπάντα από το Birmingham. Η αίσθηση, μαζική, όπως ο όγκος από τα riff του Προπάτορα Iommi. Σκέψου πως παρμεζάνα, δροσερά λαχανικά και η διακριτική μαγιονέζα μπύρας δένουν αρμονικά με το επίκεντρο της γεύσης που είναι το (ιδανικά ψημένο) τραγανό κοτόπουλο πανέ. "Crunchy riffs and an unmistakable rhythm section" είναι μια ταπεινή περιγραφή που αν την καλοσκεφτείς αποτυπώνει άψογα τα όσα θα συντελεστούν μέσα στο στόμα σου. Στο ερώτημα δε, με ποιό frontman της μπάντας θα ταίριαζα την χορταστική αυτή απόλαυση, ας είμαστε ρεαλιστές. "Come on now, try it out!" Σε κάλυψα;

Να πάτε, να φάτε, να πιείτε και να ακούσετε τις ωραίες τις μουσικές σας. Σας το συνιστούμε ανεπιφύλακτα. Εμείς θα ξαναπάμε πάντως.

Facebook
Instagram
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2102526624

Φωτογραφίες: Μαρίζα Καψαμπέλη

  • SHARE
  • TWEET