Samcro Festival: A live tribute to "Sons Of Anarchy" - Γνωρίστε τις μπάντες (Μέρος Β')

Το δεύτερο μέρος της παρουσίασης των συμμετεχόντων στο μεγάλο ζωντανό αφιέρωμα που στήνει το Rocking.gr για το "Sons Of Anarchy"

08/12/2015 @ 12:44
Η ελληνική rock σκηνή μαζεύει μερικά από τα πιο «όμορφα» τέκνα της και τα προσφέρει στον βωμό που έχτισε μια παρέα μηχανόβιων που άλλαξε την τηλεοπτική ιστορία. Το "Sons Of Anarchy" ανήκει στο παρελθόν εδώ και ένα χρόνο αλλά το Samcro Festival είναι ο απόγονος που θα το κρατάει ζωντανό. Αυτό τον Δεκέμβρη το Κύτταρο μετατρέπεται σε Charming Town και ο ήχος μιας αγέλης Harley μηχανών στους δρόμους του δεν ακούστηκε ποτέ πιο αρμονικός...

Samcro Festival
A live tribute to "Sons Of Anarchy"

Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου
Κύτταρο Club, Αθήνα

Το πρώτο ελληνικό φεστιβάλ αφιερωμένο στη μουσική του "Sons Of Anarchy"

Εισιτήρια
Προπώληση: 8€ στα viva.gr, Public, Ιανός, Παπασωτηρίου, Seven Spots, Media Markt, Reload Stores
Ταμείο: 10€

Facebook event: https://www.facebook.com/events/1656169387986096

Χορηγός: Artworks Studios

Διοργάνωση: Rocking.gr
Μουσική Επιμέλεια, Υπεύθυνος Παραγωγής: Δημήτρης Μπάρμπας



Samcro Festival Full Patches / Bands (σε αλφαβητική σειρά) - Β' μέρος

Illusory

Οι Illusory δημιουργήθηκαν στην Αθήνα το 1992 στο Μοσχάτο. Είναι οι πρώην Ivory Tower και έχουν στο ενεργητικό τους πολλές ώρες σύνθεσης, live εμφανίσεων και συμμετοχών σε φεστιβάλ. Τον Ιούνιο του 2008 το σεξτέτο ανοίγει για τους θρυλικούς Blue Oyster Cult στο Θέατρο Βράχων. Το ντεμπούτο άλμπουμ τους, "The Ivory Tower", κυκλοφόρησε το 2013 από τη The Leaders Records σε Ευρώπη και Ιαπωνία (ειδική έκδοση) σε φυσική μορφή και σε όλο τον κόσμο ψηφιακά. Το άλμπουμ επιμελήθηκαν, όσον αφορά την παραγωγή, τη μίξη και το mastering, τα Mystic Studios και οι R.D. Liapakis & Christian Schmid. Η μπάντα προέρχεται από μία επιτυχημένη μίνι περιοδεία στην Ελλάδα και βρίσκεται πλέον στα τελειώματα του δεύτερου δίσκου της, ο οποίος θα κυκλοφορήσει μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2016 και θα ονομάζεται "Polysyllabic".

Samcro Festival: Illusory

Οι Illusory για το Samcro Festival:

Το "Sons Of Anarchy" δεν είναι μόνο μια επιτυχημένη σειρά. Πρόκειται για ένα οπτικοακουστικό μπουκέτο με συνοδεία μοναδικά τραγούδια, που έχουν γράψει ιστορία στην παγκόσμια μουσική και διασκευάζονται με εξίσου μοναδικό τρόπο. Δεν σας κρύβουμε ότι όταν είδαμε τι περιλαμβάνει η «λίστα» των κομματιών, από την οποία κληθήκαμε να διαλέξουμε ποια θα διασκευάσουμε, δεν κρύβαμε την έκπληξη και τον ενθουσιασμό μας. Πολλά από αυτά τα τραγούδια τα έχουμε λατρέψει και αποτελεί για μας μεγάλη τιμή να τα δουλέψουμε και να τα παρουσιάσουμε ζωντανά στη σκηνή. Οι μπάντες που θα παίξουμε παρέα είναι από τις πιο σημαντικές στην Ελλάδα, η διοργάνωση δείχνει πως θα είναι άψογη και το όλο θέαμα προβλέπεται να είναι συγκλονιστικό. Απλά ανυπομονούμε να συμμετάσχουμε.

Video
Facebook



Mr. Highway Band

Οι Mr. Highway Band είναι ένα συγκρότημα με έδρα την Αθήνα που δημιουργήθηκε το 2011. Ο ήχος τους μπορεί να χαρακτηριστεί γενικά ως rock americana με διάφορα στοιχεία από country μέχρι blues και heavy rock φιλτραρισμένα μέσα από το προσωπικό τους, ιδιαίτερο αισθητικό πρίσμα. Οι Mr. Highway Band είναι: Γιάννης Αφένδρας (Mr. Highway) – κιθάρες, Γρηγόρης Ψαλτάκος – φωνή, Θύμιος Σπηλιοτόπουλος – κιθάρες, Διονύσης Τσιούνης – μπάσο, Δημήτρης Τσάρνος – τύμπανα.

Samcro Festival: Mr. Highway Band

Στις αρχές του 2011 ο Γιάννης Αφένδρας ηχογραφεί ένα demo έξι κομματιών, τα οποία αποτέλεσαν το πρώτο υλικό για αυτό που στη συνέχεια θα εξελισσόταν στους Mr. Highway Band. Λίγους μήνες μετά, το Μάιο του 2011, ολοκληρώνεται το πρώτο full line up της μπάντας. Πολλές συναυλίες, διακρίσεις (Bon Jovi Opening Act Contest, HardRock Rising 2012), πειραματισμοί, συνεργασίες και εμφανίσεις με πολλούς γνωστούς καλλιτέχνες (Χρήστος Θηβαίος, Γεωργία Νταγάκη), διοργάνωση του δικού τους Music Highway Festival που πλέον αποτελεί θεσμό. Το Σεπτέμβρη του 2012 κυκλοφορεί το ντεμπούτο άλμπουμ τους, "Is That Myself", το οποίο εξαντλείται σε λίγους μήνες μέσω των ζωντανών εμφανίσεων της μπάντας. Ο δεύτερος δίσκος τους, "Story Of My Life", κυκλοφορεί τον Ιανουάριο του 2014, ενώ λίγους μήνες μετά κυκλοφορεί το διπλό άλμπουμ "Christos Thivaios & Mr. Highway Band".

Το 2015 βρίσκει του Mr. Highway Band να εξακολουθούν να παίζουν διαρκώς ανά την Ελλάδα και να ετοιμάζουν το υλικό για τις επόμενες δουλειές τους.

Video
Facebook



Restless Ocean

Oι Restless Ocean δημιουργήθηκαν το καλοκαίρι του 2014 από τον Άκη (ex -Mamma Kin), τον Πάνο και τον Κώστα. Η μουσική τους είναι ένα μείγμα garage rock, blues και 70's punk. H μπάντα τώρα ηχογραφεί τα τραγούδια του πρώτου της δίσκου, παίζοντας παράλληλα live σε όλη την Ελλάδα... Stay Tuned!!!

Samcro Festival: Restless Ocean

Οι Restless Ocean για το Samcro Festival:

Πρώτα απ' όλα, ένα φεστιβάλ στο οποίο συμμετέχουν αρκετά συγκροτήματα είναι πάντα δέλεαρ και όταν γίνεται για έναν τέτοιο λογο, ξέρουμε ότι θα περάσουμε πολύ ωραία, όπως και το κοινό. Το καλό του "Sons Of Anarchy" είναι ότι έχει φέρει κοντά πολύ κόσμο, κυρίως της Rock & Roll κουλτούρας. Από 'κει και πέρα, πιστεύουμε ότι η μουσική μας κολλάει σε αυτό το στυλ, το "ride free". Όσον αφορά τη σειρά, βλέποντας την φανατικά, είναι λογικό σαν θεατές να έχουμε επηρεαστεί αρκετά. Αυτό δεν σημαίνει ότι βγάζουμε τα όπλα και αρχίζουμε τα κυνηγητά, αλλά βλέπουμε τα πράγματα με μια πιο rock n roll διάθεση καθώς οι ρόλοι έχουν μπεί στο πετσί μας. Τέλος, ως μουσικοί και ως μπάντα, έχουμε επηρεαστεί από την άποψη της προσέγγισης με άλλο μάτι σε οποιοδήποτε τραγούδι, αφού πολλές από τις διασκευές που υπάρχουν στη σειρά είναι αρκετά πρωτότυπες και μοναδικές.

Video
Facebook



Sober On Tuxedos

Oι Sober On Tuxedos συνιστούν ένα μουσικό κράμα που δεν προσπερνάς εύκολα και δεν το συναντάς συχνά. Επενδύουν τον ηλεκτρικό ήχο με σκληρές μελωδίες, που μυρίζουν άσφαλτο και αφήνουν την αίσθηση ότι κάποιος βάφτισε την σκηνή με παλαιωμένο bourbon. Η μουσική τους αποτελεί έναν καμβά ηλεκτρισμένων επιρροών που ακροβατούν ανάμεσα στο Heavy Rock, το Southern και το Stoner, δοσμένα μέσα από το ιδιαίτερο και ατόφιο ηχόχρωμά τους.

Samcro Festival: Sober On Tuxedos

Line up:
Stelios Magalios - Guitar & Vocals
Chris Kitsantas - Guitars
Kostas Maz - Bass
Kostas Chatzis – Drums

Video
Facebook



Soundtruck

Οι SoundtrucK δημιουργήθηκαν το 2008 στην Αθήνα και είναι ίσως η μοναδική Southern Hard Rock μπάντα στην Ελλάδα. Το πρώτο άλμπουμ κυκλοφόρησε επίσημα στις 18 Ιουνίου 2012, την ίδια μέρα που η μπάντα άνοιξε τη συναυλία των θρυλικών Lynyrd Skynyrd στην Αθήνα. Από τότε οι SoundtrucK έχουν κυκλοφορήσει ένα EP και ένα digital single και ετοιμάζουν το δεύτερο ολοκληρωμένο άλμπουμ τους. Από το 2008 μέχρι σήμερα έχουν κάνει αμέτρητα live στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό, καθώς σκοπός της μπάντας είναι η επικοινωνία με τον κόσμο και αυτή η επικοινωνία είναι μαγική.

Samcro Festival: Soundtruck

Οι Soundtruck για το Samcro Festival:

Είμαστε ενθουσιασμένοι που συμμετέχουμε στο Sons Of Anarchy Festival, διότι μιλάμε για μία τηλεοπτική σειρά που πέρα το γεγονός ότι λατρεύτηκε από ένα τεράστιο ποσοστό κόσμου παγκοσμίως, προσέφερε απίστευτα τραγούδια, και αυτό είναι πραγματικά αξιοσημείωτο. Είναι μεγάλη μας τιμή σαν μπάντα αλλά και για τον κάθε έναν μας χωριστά!

Video
Facebook



Voice Box (Vocal Group)

Το Voice Box ειναι φωνητικό σύνολο με pop, rock, jazz και musical ρεπερτόριο και υφίσταται από το 2012. Έχει εμφανιστεί σε πολλές και διαφορετικές σκηνές, απο piano bars και rock clubs μέχρι και το Μέγαρο Μουσικής όπως και σε αρκετά Φεστιβάλ. Το σύνολο έχει δώσει ζωντανές συναυλίες στο ελληνικό ραδιόφωνο και έχει ηχογραφήσει διαφημιστικά σποτ. Το Voice Box εχει συνεργαστεί με αρκετούς καλλιτέχνες και συγκροτήματα για συναυλίες αλλά και δισκογραφία. Το σύνολο διευθύνει η Μαργαρίτα Παπαδημητρίου.

Samcro Festival: Voice Box



Associates / Special guests (σε αλφαβητική σειρά)

Αντώνης Βλάχος (3 Fold Pain / solo)

O Αντώνης Βλάχος είναι ένας μουσικός, τραγουδιστής, τραγουδοποιός, πολύ-οργανοπαίκτης και συνθέτης από το Αίγιο. Το μουσικό του ταξίδι ξεκινά το 1998, όπου μέχρι και σήμερα έχει παίξει σε μπάντες μουσικού ύφους από pop, rock, funk, blues, soul μέχρι και metal. Επίσης είναι ο τραγουδιστής του Μοντέρνου Rock συγκροτήματος 3Fold Pain, με τους οποίους στα 4 χρόνια ύπαρξης, έχει περιοδεύσει στην Ελλάδα και την Ιταλία, έχει κυκλοφορήσει ένα EP, ένα 7ιντσο βινύλιο και ένα φουλ άλμπουμ. Τα τελευταία 3 χρόνια ο Αντώνης παρουσιάζει ένα Loop project, όπου δημιουργεί μουσικές συνθέσεις με τη χρήση πολλών διαφορετικών μέσων και μουσικών οργάνων συμπεριλαμβανομένων: κιθάρα, μπάσο, ukulele, πλήκτρα, βιολί, φυσαρμόνικα, percussion και cajon, επιπλέον με τη φωνή του αναπαράγει κρούστα με το στόμα (beat-boxing).

Video
3Fold Pain web site
Facebook

Samcro Festival: Αντώνης Βλάχος



Διονύσης Κλάδης (Vice Versa)

Σεπτέμβριος του 2013, τέσσερις μουσικοί αποφασίζουν να δημιουργήσουν μια cover μπάντα καλύπτοντας ένα μουσικό φάσμα το οποίο ξεκινούσε από τα κλασικά κομμάτια των 70's φτάνοντας σε ήχους του σήμερα. Οι Vice Versa μόλις είχαν πάρει σάρκα και οστά. Οκτώβριος του 2015 και μετά από ορισμένες αλλαγές στο line-up, οι Vice Versa κυκλοφορούν το πρώτο τους E.P. με τίτλο "Volume I". Ένα δείγμα τους θα μας δώσει στο Samcro Festival ο frontman και ιδρυτικό μέλος, Διονύσης Κλάδης.

Samcro Festival: Διονύσης Κλάδης

Ο Διονύσης Κλάδης για το Samcro Festival:

Όντας κι εγώ φανατικός και του Sons of Anarchy όπως και των δύο τροχών, η αναγγελία του Samcro Festival με ενθουσίασε όχι μόνο σαν concept αλλά κυρίως για τις δυνατότητες του. Το Samcro Festival για μένα είναι μια κίνηση η οποία δύναται να ενώσει ένα κοινό που θα έρθει για τις μπάντες που αγαπά, με ένα κοινό το οποίο μπορεί να μην γνωρίζει απολύτως τίποτα για τους συντελεστές του festival, αλλά λατρεύει την σειρά και κατ’ επέκταση τους ήχους της, είτε αυτοί προέρχονται από έναν αερόψυκτο δικύλινδρο είτε από μια εξάχορδη. Θεωρώ τιμή μου να λάβω μέρος σε μια γιορτή της μουσικής και των δυο τροχών που ενώθηκαν από την έβδομη τέχνη. See you all out there!

Facebook
Vice Versa Facebook



Στέλιος Παύλου (Sorrowful Angels, Verbal Delirium etc.)

Facebook
Video

Samcro Festival: Στέλιος Παύλου



Αντώνης Βενιέρης (Danger Angel)

Ο Αντώνης Βενιέρης είναι ο drummer των Danger Angel. Με δυο παγκόσμιες κυκλοφορίες με τους Danger Angel (2010 και 2013) και περιοδεύοντας σε Ελλάδα και εξωτερικό, είναι απο τους πιο αναγνωρίσιμους drummer στην Ελλάδα. Έχει συνυπάρξει στη σκηνή με διακεκριμένους καλλιτέχνες όπως ο Jeff Scott Soto, Kip Winger και Rod Morgenstein ξοδεύοντας επίσης αμέτρητες ώρες στο studio και στη σκηνή. Το 2016 θα κυκλοφορήσει και πάλι παγκόσμια, η τρίτη δουλειά των Danger Angel.

Samcro Festival: Αντώνης Βενιέρης

Ο Αντώνης Βενιέρης για το Samcro Festival:

Είμαι πάρα πολύ ενθουσιασμένος με τη συγκεκριμένη κίνηση όντας φανατικός του "Sons Of Anarchy" και περιμένω πως και πως τη στιγμή που θα ανέβουμε στο σανίδι για να αποδώσουμε τον δικό μας φόρο τιμής στην οικογένεια του Samcro. Το SOA για τα δικά μου δεδομένα ξέφυγε από το "απλό" σήριαλ το οποίο περιμένεις κάθε εβδομάδα και προχώρησε πιο βαθιά στη φιλοσοφία της έννοιας οικογένεια, φιλία και πίστη. Αξίζουν τουλάχιστον συγχαρητήρια οι υπεύθυνοι αυτού του event...

Facebook
Danger Angel Facebook
Video



Εξασφαλίστε το εισιτήριο σας για το Samcro Festival ηλεκτρονικά, μέσω του viva.gr.
  • SHARE
  • TWEET