Rockwave Press Conference @ Terra Vibe, Μαλακάσα

Από τον Αντώνη Μουστάκα, 14/06/2005 @ 14:50
Το Rocking.gr μαζί με τα υπόλοιπα μέσα (ηλεκτρονικά και μη) βρέθηκε στη συνέντευξη τύπου του Rockwave Festival, που έλαβε χώρα στο ανανεωμένο Terra Vibe, και σας παρουσιάζει το χώρο όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι σήμερα 14 Ιουνίου καθώς και τα τελευταία νέα που αφορούν το μεγάλο αυτό γεγονός. Τι μάθαμε λοιπόν από τη διοργανώτρια εταιρεία:


• Σήμερα ο EOT ενημέρωσε τη Didi Music ότι το Rockwave Festival θα τελεί πλέον υπό την αιγίδα του. Αυτό σημαίνει πως το κράτος αναγνωρίζει ότι το φεστιβάλ είναι σημαντικό για τον τουρισμό και τον πολιτισμό, κάτι πολύ σπουδαίο για τέτοιου είδους εκδήλωση.

• Η σκηνή του Rockwave όπως τη βλέπετε και στις φωτογραφίες αυτή τη στιγμή είναι γύρω στα 400 τ.μ. αλλά θα φτάσει με κάποιες προσθήκες τουλάχιστον τα 600τ.μ.

• Θα υπάρξουν για πρώτη φορά οθόνες (για την ακρίβεια 2: μία στα αριστερά και μία στα δεξιά της σκηνής) τελευταίας τεχνολογίας, ίδιες με αυτές που χρησιμοποιήθηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ρόλος τους θα είναι εκτός από την αναμετάδοση της συναυλίας και η ενημέρωση του κοινού για το πρόγραμμα της συναυλίας. Θα γνωρίζουμε δηλαδή νωρίτερα τι ώρα θα εμφανιστεί κάθε συγκρότημα.

• Ο φωτισμός και τα effects θα παίξουν και αυτά το ρόλο τους. 5 follow spots, 50 ρομποτικές κεφαλές, 8 blinders, 18 strobe lights & 5 μηχανές καπνού θα προσπαθήσουν να προσφέρουν ένα εντυπωσιακό θέαμα.

• Μεγάλες αλλαγές και στον ήχο αφού θα χρησιμοποιηθούν για πρώτη φορά ψηφιακές κονσόλες ενώ θα στηθεί ένα τεράστιο ηχητικό σύστημα ονόματι V-dosc συνοδευόμενο από τα κατάλληλα delay towers τα οποία θα απλώνουν τον ήχο μέχρι και τις τελευταίες σειρές. 

• Τονίστηκε για άλλη μια φορά από τη Didi Music η ανάγκη να προτιμήσουν οι περισσότεροι τα λεωφορεία του Rockwave για τη μετακίνηση από και προς το Terra Vibe. Απ' ότι αφέθηκε να εννοηθεί, οι θέσεις για parking δε θα είναι πολλές και ότι αν κάποιος θελήσει να μετακινηθεί προς το φεστιβάλ με αυτοκίνητο καλό θα είναι να μεταφέρει και άλλα άτομα μαζί του.

H γνώμη του Rocking.gr:

• Ο χώρος μεγάλωσε και η σκηνή τοποθετήθηκε σε πολύ καλύτερο μέρος. Τα περίπτερα και οι καντίνες δε θα εμποδίζουν σε καμία περίπτωση τη θέα ή την πρόσβαση προς τα συγκροτήματα. Όσοι επισκεφτήκατε και πέρυσι το φεστιβάλ θα θυμάστε που ακριβώς βρισκόταν η σκηνή. Από την είσοδο μέχρι και το σημείο αυτό ο χώρος ουσιαστικά θα λειτουργεί σαν προθάλαμος (ή φουαγιέ όπως χαριτολογώντας αναφέρθηκε στη συνέντευξη τύπου) όπου θα υπάρχουν όλες οι μη  μουσικές δραστηριότητες και από εκεί και πίσω θα είναι ουσιαστικά το "πεδίο δράσης". Σε λεπτομέρειες δε μπορούμε ακόμα να μπούμε γιατί δεν είναι κατά μεγάλο βαθμό έτοιμος ο χώρος, αλλά σίγουρα έχει γίνει καλή δουλειά σε αυτό τον τομέα και υπάρχει αισθητή βελτίωση και καλύτερη κατανομή χώρου.

• Είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα "δούμε" και θα "ακούσουμε" ένα καλύτερο  Rockwave αφού απ' ότι φαίνεται η  Didi Music έχει κάνει το βήμα παραπάνω και στην τεχνική πλευρά του φεστιβάλ. Ο (πολύς όπως αναμένεται) κόσμος θα μπορεί να απολαμβάνει δυνατό ήχο και καλή οπτική ακόμα και από τις πίσω σειρές, κάτι πολύ σημαντικό για αυτούς που δεν είναι έτοιμοι να παλέψουν σώμα με σώμα για μια θέση στις πρώτες σειρές!

• Η πολιτεία αλλά και η τοπική κοινωνία δείχνουν επιτέλους να αγκαλιάζουν rock συναυλίες και δίνουν την απαραίτητη βοήθεια στους διοργανωτές, όπου αυτή χρειάζεται. Καιρός ήταν, δε νομίζετε;

• Η τοποθεσία είναι φανταστική (χαρακτηρισμένη πλέον επίσημα ως "ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους") και χαίρεσαι να αναπνέεις τη μυρωδιά του πεύκου αλλά και να κάθεσαι στο φρεσκοκουρεμένο γκαζόν. Αισθητές είναι οι βελτιώσεις και στην ανάπλαση του χώρου. Περισσότερα δέντρα (κυρίως πεύκα) και γκαζόν και λιγότερο χώμα και σκόνη.

Όλοι οι οιωνοί δείχνουν ένα καταπληκτικό συναυλιακό καλοκαίρι. Σε 7 μέρες ανεβαίνει ουσιαστικά η αυλαία του Rockwave με τους Iron Maiden και περιμένουμε τα καλύτερα από τους διοργανωτές οι οποίοι έχουν βάλει πολύ ψηλά τον πήχη φέτος.
Ελπίζουμε να ανταποκριθούν στις μεγάλες απαιτήσεις του κοινού και να φέρουν σε πέρας το μεγαλύτερο ίσως rock φεστιβάλ που έχει διοργανωθεί ποτέ στη χώρα μας.

  • SHARE
  • TWEET