Διαφυγόν Κέρδος

Αθήνα @ After Dark

Διαφυγόν Κέρδος Αθήνα @ After Dark
Συγκροτήματα Διαφυγόν Κέρδος
Ημερομηνία
Πόλη Αθήνα
Χώρος After Dark
Διεύθυνση Διδότου 31 και Ιπποκράτους
Τηλέφωνο 210-3606460
Τιμή εισιτηρίου free
Ώρα έναρξης 23:00
Σημεία προπώλησης
Διοργανωτής

Κυκλοφορία και παρουσίαση του LP «ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!» από το ΔΙΑΦΥΓΟΝ ΚΕΡΔΟΣ

Το «ΔΙΑΦΥΓΟΝ ΚΕΡΔΟΣ» είναι μια αθηναϊκή rock'n'roll μπάντα που γεννήθηκε στο προαύλιο της Βαρβακείου Π.Σ. το 1978. Η μαμά του και ο μπαμπάς του το εγκατέλειψαν νωρίς, με αποτέλεσμα η βάπτισή του να γίνει ύστερα από 8 ολόκληρα χρόνια (1986). Ως σήμερα, καταφέρνει να αποφεύγει τα φώτα της δημοσιότητας, καταδικασμένο ωστόσο σε συνεχή ύπαρξη.

Παίζοντας με ψυχή και πάθος επιλεγμένα κομμάτια από την british invasion των Stones και των Who, μέχρι την paisley underground των Dream Syndicate και την αυστραλέζικη ανεξάρτητη σκηνή, και από το ψυχεδελικό garage των Elevators και το πρωτόλειο πανκ των MC5 μέχρι την αναβίωση των Fuzztones και το psychobilly των Gun Club, το Δ.Κ. έχει εμφανιστεί σε γνωστά live club της Αθήνας

(AFTER DARK, LAZY, RODEO, GAGARIN, KYTTAΡO, ΑΝ, PIQUE, MIKE'S IRISH BAR, κ.ά.), ενώ είχε την τιμή να ανοίξει τις συναυλίες μερικών εμβληματικών ονομάτων, όπως οι
Nomads, οι Godfathers, οι Wishbone Ash, οι Blues Magoos και οι Taste.

Κατά ένα περίεργο τρόπο, η μετουσίωση όλων αυτών των ακουσμάτων στις δικές του συνθέσεις ήρθε και συναντήθηκε με τον ελληνικό στίχο, καθώς η ζωή της μπάντας εκτυλίχθηκε σε μια παράλληλη χρονική πορεία με τους ελληνικούς ροκ μύθους του Παύλου Σιδηρόπουλου, του Δημήτρη Πουλικάκου και των Τρυπών. Επιδεικνύοντας απόλυτη συνέπεια ως προς τις προγραμματικές του δηλώσεις, κυκλοφορεί μέσα στην πρώτη του 30ετία τον καρπό αυτού του πολυετούς μουσικού ταξιδιού, με τον πρωτότυπο τίτλο: «Επιτέλους!».

Ο δίσκος παρουσιάζεται ζωντανά το Σάββατο, 4 Ιουνίου 2016 στη σκηνή του After Dark (Διδότου 31 και Ιπποκράτους), με την παρουσία εκλεκτών καλεσμένων και φίλων, ενώ δύο κομμάτια του διατίθενται ελεύθερα μέσω του site της μπάντας.

Long live!

  • SHARE
  • TWEET