To χαμένο «'70s άλμπουμ των Pink Floyd» που δεν έχεις ακούσει ποτέ

Επανακυκλοφορεί με νέα μίξη από τον Steven Wilson το "Wet Dream" του Richard Wright

07/08/2023 @ 07:41

O Richard Wright ηχογράφησε στην Γαλλία το 1978 το πρώτο του solo άλμπουμ, το οποίο κυκλοφόρησε από την Harvest υπό τον τίτλο "Wet Dream" στις 22 Σεπτεμβρίου της ίδιας χρονιάς.

Σήμερα, 45 χρόνια μετά, λίγοι έχουν πλήρη γνώση για το προσωπικό ντεμπούτο του κιμπορντίστα των Pink Floyd στην δισκογραφία, όπως διαπίστωσε ο Steven Wilson, που επιμελήθηκε την νέα μίξη για την επανέκδοση του άλμπουμ.

Το "Wet Dream"  επανακυκλοφόρησε ψηφιακά στις 28 Ιουλίου, στην επέτειο 80 ετών από την γέννηση του αείμνηστου μουσικού, και αναμένεται σε βινύλιο στις 29 Σεπτεμβρίου από την Parlophone.

Μιλώντας στην Telegraph, ο Steven Wilson εξήρε την ποιότητα του δίσκου, σημειώνοντας ότι  με το πέρασμα των ετών, έχει παραμείνει περιέργως στην αφάνεια.

«Γνώριζα τον δίσκο και ήξερα ότι δεν του είχε δοθεί ποτέ η κατάλληλη ευκαιρία να επανεκτιμηθεί. Ή στην πραγματικότητα, έστω να εκτιμηθεί. Κατά κάποιον τρόπο, εκείνη την εποχή θάφτηκε. Δεν υπήρξε ποτέ μια σωστή καμπάνια επανέκδοσης που να γνωρίζω. Έτσι, αν φαντάζεστε ότι υπάρχει ένα χαμένο άλμπουμ των Pink Floyd από την δεκαετία του 1970 που δεν έχετε ακούσει ποτέ, αυτό είναι κάτι τέτοιο.»

«Η διάθεση όμως για νέα μουσική των Pink Floyd είναι τώρα σχεδόν μεγαλύτερη από ποτέ, επειδή δεν έχουν βγάλει πολλή μουσική, και η θρυλική μουσική τους μόνο αυξάνεται σε ανάστημα. Αλλά εδώ έχουμε ένα άλμπουμ από τη δεκαετία του 1970 που έχει αρκετό από αυτό το DNA... Υπάρχουν πολλά από αυτά που συνδέετε με τους κλασικούς Pink Floyd, ειδικά με το "Wish You Were Here". Το όργανο Hammond, οι ελαφρώς τζαζ συγχορδίες, η φωνή του, όλα βρίσκονται σε αυτόν τον δίσκο.»

«Κοιτούσα σε φόρουμ για να δω πώς αντιδρούσε ο κόσμος όταν ανακοινώθηκε αυτός ο δίσκος. Και ένα από τα πράγματα που μου έκανε τρομερή εντύπωση ήταν ότι πολλοί άνθρωποι έλεγαν πως δεν γνώριζαν καν την ύπαρξη αυτού του δίσκου. Οπότε το timing είναι πολύ καλό.»

Στις 6 Οκτωβρίου, ο Roger Waters θα κυκλοφορήσει την επανηχογράφηση του θρυλικού "The Dark Side Of The Moon" υπό τον τίτλο "The Dark Side Of The Moon Redux", χωρίς την συμμετοχή κανενός άλλου μέλους των Pink Floyd.

  • SHARE
  • TWEET