Lord Of The Lost: «Δεν έχω ξαναδεί τέτοιο πράγμα παρά μόνο στο ποδόσφαιρο»

Ο ντράμερ μιλάει για την Eurovision, τους Maiden και πως τα είδε όλα όταν έπαιξε στην Ελλάδα

Από τον Νικόλα Ρώσση, 10/05/2023 @ 15:51

Το στοίχημα της Eurovision είναι μεγάλο και ο ντράμμερ Niklas Kahl προσπαθεί να μην χαλάσει τις καρδιές κανενός. Ίσως, μετά από την Ελεονώρα Ζουγανέλη, να είναι η πιο βαρετή συνέντευξη που έχω κάνει. Οι απαντήσεις είναι πιο σύντομες από τις ερωτήσεις και όσο και να προσπαθώ να βγάλω κανένα λαβράκι δεν μου κάνουν το χατήρι. Φυσικά και εγώ τον πίεζα τον άνθρωπο να μου βγάλει βρώμα για την Eurovision ή τους Maiden και απλά ήταν διπλωματικός και γλυκούλης και κατέληξε να μου λέει για το Αγρίνιο. Είναι και το νεότερο μέλος στην μπάντα, μη φάει πόδι. Εντάξει εγώ φταίω.

Αν και καθόλου ψύχραιμος όταν μιλάει για τους Maiden δεν μπορώ να τον αδικήσω, όπως και δεν θα ξαναμπορέσω να υποτιμήσω την δύναμη του YouTube για μια νέα μπάντα. Σίγουρα πάντως η εμπειρία του από την Ελλάδα του έχει μείνει αξέχαστη.

Lord Of The Lost

Γεια σας παιδιά πως πάει;

Όλα καλα, ελπίζω και εσύ να είσαι καλα.

Πάω κατευθείαν στο ψητό και θέλω να σας ρωτήσω πρώτα για την Eurovision. Αν και είμαι αφοσιωμένος στο metal, ομολογώ ότι δεν χάνω ποτέ τον διαγωνισμό και μου αρέσει πολύ όταν rock και metal μπάντες συμμετάσχουν, επομένως τα θερμά μου συγχαρητήρια σε πολλαπλά επίπεδα. Περιμένατε να κερδίσετε στην Γερμανία το ULFL 2023;

Όχι, δεν το περιμέναμε. Ξέρουμε ότι το γερμανικό schlager (σ.σ: ξενέρωτη ποπ) είναι μεγάλη υπόθεση και ήμασταν σίγουροι ότι θα πάρει το χρίσμα για την Eurovision στο Liverpool o Ιkke Hüftgold.

Δεν θα ήθελα να αυξήσω το στρες σας, αλλά είμαι πολύ περίεργος να μάθω. Από το ένα ως το δέκα πόσο αγχωμένοι είστε που θα πάρετε μέρος στην Eurovision.

Δώδεκα, χαχα. Όχι αστειεύομαι. Είμαστε λίγο νευρικοί, αλλά μάλλον θα έλεγα ενθουσιώδεις. Ανυπομονούμε να περάσουμε καλά με όλους τους υπόλοιπους καλλιτέχνες.

Πως θα περιέγραφες την εμπειρία μέχρι στιγμής;

Είναι ένας νέος κόσμος για εμάς. Για παράδειγμα δεν είχαμε βγει ποτέ στην τηλεόραση. Είναι τελείως διαφορετικό από τις συνηθισμένες μας δραστηριότητες και είναι μία νέα εμπειρία. Ποτέ δεν είχαμε δώσει τόσες συνεντεύξεις όσο τις τελευταίες εβδομάδες. Αρκετή δουλειά και στρες, αλλά έχει και πλάκα.

Με την EBU είναι όλα εντάξει ή νιώσατε ποτέ περιορισμένοι με αυτά που θέλετε να κάνετε;

Όλα καλά. Μόλις τελειώσαμε το σχεδιασμό και την οργάνωση όλων των λεπτομερειών πριν το show και είμαστε ευχαριστημένοι.

Για μερικές rock μπάντες όπως τους Måneskin η Eurovision φαίνεται πως τους ωφέλησε, αλλά οι Lordi για παράδειγμα δεν έχουν την ίδια εμπειρία. Κάποια στιγμή είχαν δηλώσει ότι είχαν αρχίσει να μισούν το γεγονός ότι σχετίζονται με τον διαγωνισμό. Σε μερικές χώρες παρόλο που η Eurovision είναι δημοφιλής υπάρχει ένα μικρό στίγμα στις μπάντες όπου συμμετέχουν και ειδικά στις πιο καθιερωμένες, όπως είστε και εσείς άλλωστε. Πως είναι ο κόσμος στην Γερμανία σε σχέση με αυτό και πως σας αντιμετωπίζουν ως μπάντα.

Η Γερμανία έχει εφεύρει την κουλτούρα του να παραπονιέται κάποιος, χαχα!! Λαμβάνουμε τόσο πολλά συγχαρητήρια από τους οπαδούς μας, αλλά και από κόσμο που δεν μας είχε ακούσει ποτέ, αλλά λαμβάνουμε και πάρα πάρα πολλά (σ.σ. shitloads, είπε )μηνύματα από κόσμο που δεν μας γουστάρει καθόλου, επομένως μάλλον θα γυρίσουμε πίσω με μηδέν πόντους. Είναι κάτι που θέλουμε να αγνοήσουμε, αλλά μας επηρεάζει σίγουρα.

Σκεφτήκατε ποτέ ότι η Eurovision μπορεί να σας γυρίσει μπούμερανγκ;

Όχι. Πριν κάνουμε αίτηση στην σκεφτήκαμε ότι δεν έχουμε και κάτι να χάσουμε. Όλη η χρονιά ήταν προδιαγεγραμμένη, η περιοδεία με τους Iron Maiden είχε ήδη κλείσει και σκεφτήκαμε: “Γιατί δεν πάμε να κερδίσουμε στο Liverpoll, αφού έτσι και αλλιώς θα οργώσουμε την Ευρώπη;”

Lord Of The Lost

Τί λένε οι προβλέψεις σας; Τι θα κάνετε αν κερδίσετε και τι αν χάσετε;

Δεν σκεφτόμαστε τόσο μακριά. Λιγότερες προσδοκίες σημαίνει λιγότερες απογοητεύσεις και πιο πολλές εκπλήξεις και χαρές στο τέλος . Αν κερδίσουμε έχουμε έτσι και αλλιώς να κανονίσουμε τις συναυλίες του καλοκαιριού που ξεκινούν 10 μέρες μετά τον διαγωνισμό. Αν χάσουμε μάλλον θα κάνουμε ακριβώς τα ίδια σαν να έχουμε κερδίσει.

Ξεκινάτε όντως λοιπόν περιοδεία τον Ιούνιο με τα “Blood and Glitter” shows. Τι μπορεί κάποιος να περιμένει από μια συναυλία σας;

Θα παίξουμε τραγούδια από Blood and Glitter, αλλά και μερικές παλιές μας επιτυχίες.

Τι έγινε και το τελευταίο άλμπουμ ήρθε τόσο νωρίτερα από το προγραμματισμένο; Κυκλοφόρησε 18 μήνες μετά το “Judas”, κάτι που είναι ασυνήθιστο στις μέρες μας; Δούλεψε για εσάς αυτή η απόφαση;

Θέλαμε να κάνουμε έκπληξη στο κόσμο. Και δούλεψε πέραν του αναμενόμενου. Χωρίς καμία προώθηση και με μια λιτή ανακοίνωση μια εβδομάδα πριν την κυκλοφορία του Παραμονή Χριστουγέννων πήγε κατευθείαν στο νούμερο 1 των German Album Charts. Ήταν πρώτη φορά για εμάς κάτι τέτοιο.

Πες μου δυο λόγια για το ταξίδι της μπάντας, όπως για παράδειγμα για τα άλμπουμ με την ορχήστρα. Είναι τόσα πολλά πράγματα και ίσως το κοινό στην Ελλάδα να μην πλήρως ενήμερο για τα κατορθώματά σας.

Πριν χρόνια ήταν της μόδας τα unplugged και αυτό μας φάνηκε πολύ κοινότυπο για την μπάντα και αφού κάναμε το πρώτο “Gothic Meets Classic”, όπου η κάθε μπάντα παίζει τα τραγούδια της με κλασική ορχήστρα, σκεφτήκαμε ότι αυτός είναι ένας δρόμος που πρέπει να εξερευνήσουμε. Έτσι οι Lord of the Lost άρχισαν να ενορχηστρώνουν τα τραγούδια τους για ορχήστρα και ηχογράφησαν αυτές τις εκδοχές στο “Swan Songs”. Ήταν μεγάλη επιτυχία και στην συνέχεια κάναμε το Swan Songs 2 και 3.

Έχετε κάνει μια περιοδεία με τους Iron Maiden επίσης, πως προέκυψε και πως θα περιέγραφες την εμπειρία;

Περιοδεύοντας με τους ΘΡΥΛΟΥΣ, τους Iron Maiden, μία από τις μεγαλύτερες μπάντες του πλανήτη και στην ιστορία της μουσικής, ήταν απίστευτο. Η μπάντα και το road crew είναι φοβεροί και ευγενείς. Κάναμε 18 συναυλίες σε όλη την Ευρώπη και όλα αυτά αφού είδε ο Steve Harris απλά ένα βίντεο μας στο YouTube και μας ήθελε μαζί σε όλο το tour.

Συναντήσατε την μπάντα; Εχεις καμία ιστορία να μοιραστείς; Ο Bruce δεν είναι και στο απόγειο της δημοφιλίας του στην Ελλάδα, λόγω των περιστατικών στην τελευταία συναυλία. Πως ήταν για εσάς; Σου υπόσχομαι ότι δεν γράφω σε σκανδαλοθηρικό, αν και οι ερωτήσεις μου προς τα εκεί πάνε σήμερα.

Ναι, τους συναντήσαμε. Κάποιους από αυτούς κάθε μέρα στην συναυλία. Εμένα μου αρέσει πάντως να παίζω στην Ελλάδα. Μου αρέσει η Ελλάδα γενικώς και για διακοπές. Αλλά το να παίζεις ζωντανά εκεί είναι το κάτι άλλο και το ξέρω από πρώτο χέρι αφού είχα παίξει στο Αγρίνιο και στην Κερκυρα και στο ΑΝ Club το 2010. Μετά βέβαια έπαιξα στο Ολυμπιακό Στάδιο με τους Maiden και ήταν τρομερό αν και δεν έχω συνηθίσει με τόσα βεγγαλικά σε μια συναυλία. Τέτοιο πράγμα δεν έχει ξαναδει παραμόνο σε ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Τι είναι κολλημένο στο στέρεο σου τώρα; Για πες τα καλύτερα που άκουσες τελευταία;

1. The Australian act για την Eurovision "Voyager", 2. German singer/songwriter "Sarah Lesch", 3. πάντα Nightwish Human:I:Nature

Τα πράγματα πάνε καλά για εσάς παιδιά, συνεχίστε έτσι και καλή τύχη με όλα. Αλλά πριν κλείσουμε, σίγουρα δεν έχεις τίποτα ζουμερό να μου πεις;

Ευχαριστώ τους Έλληνες για όλα τα μηνύματα στα social media, είναι φοβερό να ξέρω πόσοι πολλοί είστε εκεί που μας στηρίζετε και ελπίζω να σας δώ όλους από κοντά σύντομα.

  • SHARE
  • TWEET