Boo Boo Davis, Dr. Albert Flipout’s One Can Band feat. Mickey Pantelous

Λάρισσα @ Stage Club

Boo Boo Davis, Dr. Albert Flipout’s One Can Band feat. Mickey Pantelous Λάρισσα @ Stage Club
Συγκροτήματα Boo Boo Davis, Dr. Albert Flipout’s One Can Band feat. Mickey Pantelous
Ημερομηνία
Πόλη Λάρισσα
Χώρος Stage Club
Διεύθυνση Ήρας και Φιλίππου 8
Τηλέφωνο -
Τιμή εισιτηρίου 15 e
Ώρα έναρξης 21:45
Σημεία προπώλησης Seven Spots, Snuff Tobacco Stores
Διοργανωτής

Boo Boo Davis

Support act: Dr. Albert Flipout’s One Can Band feat. Mickey Pantelous

Πέμπτη 07 Απριλίου 2016

Stage Club, Λάρισα

Ο αυθεντικός ήχος του Mississippi Blues!!!

O James “Boo Boo”  Davis είναι ένας μαχητής της ζωής και του blues, ανήκοντας στην τελευταία ίσως από τις γενιές μουσικών  που γράφουν και παίζουν το blues, που πηγάζει από την καθημερινότητα και τις δυσκολίες της σκληρής ζωής στο Δέλτα του Μισσισσιππή, περιοχή από την οποία και κατάγεται.  Γεννημένος στο Drew το 1943, ο πηγαίος καλλιτέχνης μεγάλωσε στην καρδιά του Δέλτα του ποταμού σε εκτάσεις με τεράστιες φυτείες βαμβακιού του Νότου όπου η παρουσία των χιλιάδων εργατών της γης, προσήλκυσε και τους καλύτερους μουσικούς της γύρω περιοχής. Αλλά η συγκεκριμένη περιοχή όσο πλούσια είναι η γη της, τόσο πλούσια είναι και στα blues. O Βοο Βοο είναι γιος μουσικού που έπαιξε με τον John Lee Hooker, τον τεράστιο Elmore James και τον Robert Pete Williams και θυμάται αυτούς τους κολοσσούς να παίζουν στο σαλόνι του σπιτιού του. Αυτές οι εικόνες και το ατέλειωτο τραγούδι των εργατών στα χωράφια του βαμβακιού, έβαλαν τις βάσεις για την ενασχόληση του με την μουσική και από την ηλικία των 5 ετών έπαιζε φυσαρμόνικα και τραγουδούσε στην εκκλησία.  Αργότερα θα πιάσει και την κιθάρα και με τα αδέλφια και τον πατέρα του θα κάνουν μπάντα με την οποία έπαιζαν στις γύρω περιοχές.

Η φωνή του ήταν πολύ δυνατή διαπεραστική και στην πορεία της ζωής του έμελλε να καταστρέψει… πολλά ηχεία και ενισχυτές!  Στην συνέχεια με τα’ αδέλφια του μετακινήθηκε βορειότερα στο St. Louis   όπου μεσουρανούσαν τότε ο Ike Turner, ο Chuck Berry ή ο Albert King και  καθιερώθηκε πλάϊ τους σε ένα πολύ ανταγωνιστικό μουσικό περιβάλλον.

Ο Davis πάντως, ακόμη κι αν έμεινε στο St Louis γνωρίζοντας την επιτυχία και την δημοσιότητα, η καρδιά του έμεινε στο Νότο και οι συνήθειές του ταπεινές και απλές. Όταν ήταν παιδί, δεν υπήρχαν τα λεφτά στην οικογένεια να πάει στο σχολείο, οπότε δεν έμαθε ποτέ να διαβάζει και να γράφει!  Αυτό βέβαια δεν τον εμπόδισε από το να περιοδεύει όλο τον κόσμο και να κάνει την μεγάλη καριέρα που έκανε αν και κάπως καθυστερημένα στην ζωή του. Το blues και το πνεύμα που τον καθοδηγεί ( και το αποκαλεί Dave !) κρατούν την έμπνευσή του σε υψηλά επίπεδα και απλοποιούν την καθημερινότητά του.

Την πρώτη περιοδεία του στην Ευρώπη την πραγματοποίησε μόλις το 2000 και από τότε έρχεται κατά βάση δύο φορές τον χρόνο στην Ευρώπη εμφανιζόμενος στα μεγαλύτερα Φεστιβάλ. Έχει ήδη ηχογραφήσει πέντε επιτυχημένους δίσκους μερικοί από τους οποίους μπήκαν στα charts των καλύτερων blues δίσκων.  Αυτό που στην αρχή φάνηκε ως τρελή ιδέα αποδείχτηκε πως δεν ήταν παρά μία εξόχως ευφυής ιδέα που ταιριάζει απόλυτα στην μουσική του. Μετά από μία Ευρωπαϊκή περιοδεία ο Davis αποφάσισε να καταργήσει το μπάσο από την μπάντα και να περιοδεύει ως τρίο με τύμπανα, κιθάρα και τον ίδιο στην φυσαρμόνικα και την φωνή. Κι όπως έγραφε το γνωστό “Blues & Rhythm” περιοδικό της Βρετανίας για τον ήχο του Boo Boo Davis : «Είναι βαρύ Mississippi backbeat blues που μένει στις αισθήσεις σου μέχρι να παραδοθείς στους σαγηνευτικούς ρυθμούς του». Ο αυθεντικός Mississippi blues καλλιτέχνης Boo Boo Davis, επισκέπτεται την Ελλάδα για τρίτη φορά και για πρώτη φορά την Λάρισα και το Stage Club.

ΒΟΟ ΒΟΟ DAVIS: φωνητικά, φυσαρμόνικα 
JAN MITTENDORP: κιθάρες 
JON GERRITSE: ντραμς, κρουστά

Dr. Albert Flipout’s One Can Band feat. Mickey Pantelous

Ο πολυτάλαντος, εξαιρετικά προικισμένος μουσικός και τραγουδοποιός με έντονο παρελθόν στο μπλουζ, τη τζαζ και τη ροκ μουσική o Mickey Pantelous,  μας παρασύρει στο δικό του Boogie με μεγάλες δόσεις από Rock ’n roll attitude, αυξομειώνοντας το γκάζι ανάλογα με τη διάθεση και τις αφορμές που παρουσιάζονται από την προσωπική κωμικοτραγική ιστορία του συνοδοιπόρου του δόκτορα Albert Flipout.

O Ελληνο-Δανός Mickey Pantelous είναι γεννημένος στην Αθήνα. Είναι ο άνθρωπος πίσω από την μπάντα, μια one - man band που εκφράζει επιρροές από παλιά μπλουζ, τζαζ, καμπαρέ, γκαράζ ροκ των 60s, και καλλιτέχνες όπως τους Captain Beefheart και R.L. Burnside, σχηματίζοντας έτσι ένα ελκυστικό και συνάμα εκρηκτικό μείγμα αυθεντικής μπλουζ – ροκ αμερικάνα. Το στήσιμό του περιλαμβάνει δυναμική, σκληρή slide κιθάρα, φυσαρμόνικα, grand κάσα και μια κονσέρβα, τον Dr. Albert Flipout, δεμένη στο αριστερό του πόδι που εκτελεί χρέη ταμπούρου (εξ’ού και το όνομα “one CAN band”)*.

H “Dr. Albert Flipout’s one CAN band” το one man band project (άνθρωπος ορχήστρα) δημιούργημα του Blues, rock, Avant-garde μουσικού Mickey Pantelous έχει κυκλοφορήσει δύο album. Το Can’t find my pills” του 2010 και το “North of Africa” του 2013 με το δεύτερο να του ανοίγει τις πόρτες για συμμετοχή σε ευρωπαϊκά φεστιβάλ δίπλα σε συγκροτήματα όπως οι “Dr. Feelgood”.

Χαρακτηριστικό στις ζωντανές εμφανίσεις του Mickey Pantelous είναι ότι είναι οικονόμος και δεν οδηγείται σε χρονικές υπερβολές ή εξεζητημένους αυτοσχεδιασμούς αλλά σε κερδίζει με την αυθεντικότητά του και την αισθητική του. Με την μπάντα του βάζουν τα πράγματα κάτω και ροκάρουν.... Πάντα αντισυμβατικοί, ρίχνουν φώς σε σκοτεινότερες πτυχές της ζωής, πραγματευόμενοι την κοινωνική πλευρά της πολιτικοοικονομικής κρίσης που μαστίζει τον κόσμο σήμερα χωρίς να ξεχνάνε να κάνουν αναφορά σε μουσικές και καλλιτέχνες που τους έχουν επηρεάσει  όπως οι Kurt Weill, Howling Wolf, Tom Waits… αλλά και τα παραδοσιακά Blues του Mississippi. 

Είσοδος κοινού: 21:15

Ώρα Έναρξης: 21:45

Τιμή εισιτηρίου: 15 € 

Προπώληση Εισιτηρίων: 

Seven spots: 
•    Παπαναστασίου 57, 2410 539 188 

Snuff Tobacco Stores: 
•    Φιλελλήνων 53Α, Φρούριο
•    Κουμουνδούρου 1, 2410 531 750

  • SHARE
  • TWEET