Eluveitie, Skalmold, Wind Rose @ Fuzz Club, 13/02/15

Ένα ηλεκτρισμένο μεσαιωνικό πανηγύρι που ευχαριστήθηκαν άπαντες παρόντες

Από τον Κώστα Πολύζο, 16/02/2015 @ 11:58
Το τηλεφωνικό μου ραντεβού με τον Olof Wikstrand των Enforcer τράβηξε λίγο περισσότερο από το αναμενόμενο με αποτέλεσμα να φτάσω στο Fuzz λίγο καθυστερημένα και να προλάβω μόλις τα δυο τελευταία τραγούδια των Ιταλών Wind Rose κάτι που δεν μου επέτρεψε να έχω πλήρη εικόνα της εμφάνισής τους. Φάνηκαν όμως αρκετά προβαρισμένοι και είχαν καλή διάθεση.

Wind Rose

Με ένα πρόγραμμα που τηρήθηκε κατά γράμμα, γύρω στις εννιά εμφανίστηκαν στη σκηνή οι Ισλανδοί Skalmold. Χωρίς να έχω κάποια ιδιαίτερη επαφή με την μουσική τους, ο κόσμος φάνηκε αρκετά εξοικειωμένος και συμμετείχε ενεργά. Μπορεί η χρήση της μητρικής τους γλώσσας να μην επιτρέπει sing-along, αλλά αυτό δεν φάνηκε να πολυ-επηρεάζει κανέναν.

Skalmold

Οι συνθέσεις τους εκτελέστηκαν άρτια, υπήρχε κέφι και ο ήχος ήταν αρκετά καλός αν και ανά στιγμές όταν τραγουδούσαν όλοι μαζί επικρατούσε μια βαβούρα που κάλυπτε κάπως τη μουσική. Κατά τη διάρκειά της ωριαίας τους παραμονής στη σκηνή του Fuzz  πάντως δεν νομίζω πως υπήρξε κάποιος που να βαρέθηκε και το χειροκρότημα που πήραν στο τέλος μάλλον επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές.

Skalmold

Το πραγματικό όμως πανηγύρι ξεκίνησε με το που πατήσανε το πόδι τους στην σκηνή οι Ελβετοί. Μπορεί ο κόσμος να μην γέμισε τον χώρο (ο εξώστης ήταν κλειστός και στην αρένα ήταν σχετικά άνετα τα πράγματα) αλλά πραγματικά όσοι παραβρέθηκαν φάνηκαν να το διασκεδάζουν με την ψυχή τους.

Eluveitie

Οι Eluveitie έδειξαν με την εμφάνισή τους πως είναι επαγγελματίες και πως στις εμφανίσεις τους δεν χωράνε εκπτώσεις. Ναι σίγουρα υπήρξαν και κάποια προηχογραφημένα  μέρη αλλά και πάλι... τα οκτώ μέλη της μπάντας ήταν προβαρισμένα και το παίξιμό του πολύ δεμένο, γεγονότα τα οποία σε συνδυασμό με τον καθαρό ήχο μας έδωσαν ένα φοβερό αποτέλεσμα. Απόλυτος πρωταγωνιστής δεν υπήρξε καθώς ανάλογα την περίπτωση κάποιος θα έβγαινε μπροστά.

Eluveitie

Πάραυτα ,τα βλέμματα κυρίως  έπεφταν στον Chrigel που πότε κρατούσε μαντολίνο, πότε φλάουτο και πότε την άρπα τραγουδώντας τις ιστορίες του και από κοντά ακολούθησε η Anna Murphy με την αιθέρια φωνή της και το hurdy-gurdy σχεδόν μονίμως κολλημένο στα χέρια της. Θα ήταν όμως άδικο να μην αναφέρουμε τον βασανιστή των δερμάτων Merlin Sutter ο οποίος στεκόταν αγέρωχος στο πίσω μέρος της σκηνής , αλλά και την ευγενική φυσιογνωμία της Nicole η οποία μας μάγεψε με τις μελωδίες του βιολιού της.

Eluveitie

Αν και την μερίδα του λέοντος στο setlist κατείχαν τραγούδια του τελευταίου τους δίσκου, ήταν πραγματικά απίθανο κάποιος να μην πέρασε καλά. Και πως μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο υπό τους ήχους των "Kingdom Come Undone", "Carry The Torch", "Alesia", "Tegernako", "Rose For Epona", "Quoth The Raven" και "King". Η συμμετοχή του κόσμου ήταν συνεχόμενη που έστησε αρκετά mosh pits και χόρεψε με την ψυχή του. Μέχρι και wall of death είχε το μενού ...αμέ.

Eluveitie

Το κλείσιμο με τα "Helvetios" και "Inis Mona" μας έστειλε ικανοποιημένους σπίτια μας και νομίζω δύσκολα κάποιος από του παρευρισκόμενους δεν ανανέωσε το ραντεβού του με τους Eluveitie για την επόμενη φορά που θα εμφανιστούν στην χώρα μας.
SETLIST

King
Nil
From Darkness
Thousandfold
AnDro
Sucellos
The Call Of The Mountains
Hope
Omnos
The Nameless
Inception
Kingdom Come Undone
The Silver Sister
Carry The Torch
A Rose For Epona
Quoth The Raven
Havoc

Encore:
Helvetios
Inis Mona

Φωτογραφίες: Dorina Dragon
  • SHARE
  • TWEET