«10»: Τα απόλυτα τραγούδια για επανάσταση των Mr. Highway Band

Με αφορμή την προσεχή κοινή εμφάνισή τους με τους Empty Frame, τους ζητήσαμε να μας μιλήσουν για τα τραγούδια που θεωρούν ιδανικότερα για επανάσταση

Από τον Αντώνη Παπαδόπουλο, 18/12/2018 @ 12:44

Οι Mr. Highway Band είναι ένα άκρως πολιτικοποιημένο (παρ' όλα αυτά όχι χρωματισμένο) συγκρότημα και αυτό το γνωρίζουν όλοι. Ενεργοί από το 2011, δεν σταμάτησαν να δημιουργούν, να προβληματίζονται και να προβληματίζουν. Με τρία full άλμπουμ (2012, 2014, 2017) και ένα διπλό άλμπουμ με τον Χρήστο Θηβαίο, συμμετοχές σε πολυάριθμα μουσικά φεστιβάλ, εντός και εκτός Αθήνας, πανελλαδικές περιοδείες και πλέον διοργανωτές των δύο δικών τους φεστιβάλ (το indoor festival "Music Highway Festival" αλλά και το open air "Music Highway Festival - Mountain Edition"), δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως οι Mr. Highway είναι δραστήριοι όσο λίγα σχήματα της χώρας μας.

Με αφορμή την προσεχή κοινή εμφάνισή τους με τους Empty Frame, και δεδομένου του έντονου πολιτικού στοιχείου που διέπει μουσική, στίχους και ιδιοσυγκρασία τους, τους ζητήσαμε να μας μιλήσουν για 10 τραγούδια: Όχι αυτά που τους έχουν επηρεάσει περισσότερο, αλλά αυτά που θεωρούν ιδανικότερα για επανάσταση!

Viva!

Mr. Hughway Band, Empty Frame

1
Τρύπες
"Πατρίδα Μου Είναι Εκεί Που Μίσησα"
 
Το παρελθόν γκρεμίζεται και μένει πίσω και η παντοτινή ανάγκη για ελευθερία κι αυτονομία οδηγούν σε νέες κατακτήσεις.

Listen
2
Rage Against the Machine
"Guerilla Radio"
 
"It has to start somewhere. It has to start sometime. What better place than here, what better time than now?"

Listen
3
Neil Young
"Ohio"
 
Το τραγούδι πραγματεύεται τα γεγονότα στο πανεπιστήμιο του Ohio το 1970, όταν σε αντιπολεμική διαδήλωση, φοιτητές έπεσαν νεκροί από πυρά αστυνομικών και ακτοφυλακής.

Listen
4
Μάνος Χατζηδάκις
"Τα Παιδιά Κάτω Στον Κάμπο"
 
Το καλύτερο soundtrack για συγκρούσεις σε αργή κίνηση.

Listen
5
Pete Seeger
"Which Side Are You On"
 
Ξεκάθαρο μήνυμα και κάλεσμα για κάθε εποχή.

Listen
6
The Clash
"London Calling"
 
Κάθε μεγαλούπολη ένα πεδίο μάχης.

Listen
7
Bob Dylan
"The Times They Are A-Changin"
 
Αισιοδοξία για το νέο που έρχεται σε συνδυασμό με την απόλυτη στήριξη στις νέες γενιές: "Come mothers and fathers throughout the land, and don't criticize what you can't understand. Your sons and your daughters are beyond your command. Your old road is rapidly agin'. Please get out of the new one, if you can't lend your hand, for the times they are a-changin'."

Listen
8
The Rolling Stones
"Street Fighting Man"
 
Κομμάτι που συνόδευσε κάθε κοινωνική αναταραχή τις δεκαετίες '60 και '70.

Listen
9
Keny Arkana
"La Rage"
 
Ένα από τα σύγχρονα κομμάτια που ξεχωρίζουν για κάθε περίσταση που η κοινωνική αδικία προκαλεί οργή.

Listen
10
Pink Floyd
"One Of These Days"
 
Η επιθετικότητα της συγκεκριμένης σύνθεσης και η απειλή του μοναδικού στίχου που λέει "One of these days, I'm going to cut you..."

Listen

Οι Mr Highway Band εμφανίζονται ζωντανά, μαζί με τους Empty Frame, την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου στο Temple (Ιάκχου 17, Γκάζι, Αθήνα) στα πλαίσια ενός “No Headline Session” που θα βρει τις δύο μπάντες να μοιράζονται, όχι μόνο ετεροχρονισμένα, αλλά και ταυτόχρονα την σκηνή. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Empty Frame, Mr Highway Band

  • SHARE
  • TWEET