8ο Music Highway Festival (Mr. Highway Band, Sounds Like Barley, Coyote's Arrow, Golden Nugget) @ Κύτταρο, 15/03/19

Μια πραγματική γιορτή της εγχώριας μουσικής σκηνής

Από τον Αντώνη Αντωνιάδη, 18/03/2019 @ 01:36

Το Music Highway Festival έφτασε αισίως στην όγδοη χρονιά διεξαγωγής του και πλέον αποτελεί μια διοργάνωση-θεσμό για την ανεξάρτητη εγχώρια σκηνή. Εξάλλου, από εδώ έχουν περάσει συγκροτήματα όπως οι Dustbowl, οι Big Nose Attack, οι Villagers of Ioannina City, οι Bullets, οι Beggars, οι Empty Frame και πάρα πολλοί άλλοι. Χαρακτηριστικό του φεστιβάλ όλα αυτά τα χρόνια είναι ότι καταφέρνει να συνδυάζει με επιτυχία φρέσκα αλλά και καταξιωμένα συγκροτήματα καταλήγοντας πάντα σε ένα αποτέλεσμα που δεν αφήνει περιθώρια να μείνει κανείς ανικανοποίητος.

Τη φετινή διοργάνωση ανοίξανε οι Golden Nugget οι οποίοι ανεβήκαν στη σκηνή γύρω στις 21:30. Αν και υφίστανται από το 2003, κάτι που είναι φανερό και από το πόσο δεμένοι είναι ενορχηστρωτικά, κυκλοφόρησαν την πρώτη τους ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά το 2018.

Golden Nugget

Ηχητικά το συγκρότημα εμπνέεται από το hard rock της δεκαετίας του 1970, ένα είδος που δείχνει να γνωρίζει καλά, καταφέρνοντας να αποδώσει με συνέπεια το συναίσθημα και τις ιδιαιτερότητες του. Στη μουσική τους εξάλλου συναντά κανείς στοιχεία από τους Thin Lizzy και τους Mountain, μέχρι τους Black Sabbath και τους Blue Oyster Cult. Τεχνικά οι Golden Nugget αποδείχθηκαν άψογοι ενώ στα σαράντα πέντε λεπτά που διήρκησε η εμφάνιση τους, μας παρουσίασαν τον ομώνυμο πρώτο δίσκο τους αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού.

SETLIST
 

The Lonely Road 
Secret Black Town 
Take You Away
Got The Thrill 
Eyes Of Fire 
Power From You/ (finalle) Moon On The Sword 
Railroad High

Τη σκυτάλη πήραν οι Coyote's Arrow, ένα συγκρότημα που, παρότι δημιουργήθηκε το 2014, εμπεριέχει στις τάξεις του πεπειραμένους μουσικούς με μεγάλη ιστορία κι εμπειρία. Από τις πρώτες νότες του "Testify" μέχρι και το τέλος της εμφάνισης τους, το συγκρότημα έδωσε τον καλύτερο του εαυτό δείχνοντας να περνάει καλά πάνω στη σκηνή κάτι που μεταδώσανε και στον κόσμο που είχε πλέον γεμίσει τον χώρο.

Coyote's Arrow

Ο Σταύρος Ex δεν σταμάτησε στιγμή να ξεσηκώνει το κοινό, ενώ οι μπασογραμμές της Μαρίας Κεΐσόγλου και τα κιθαριστικά ξεσπάσματα των Καλοφούτη και Μάνθου μας παρέσυραν σε μια αυθεντική rock 'n’ roll εμπειρία. Παράλληλα, το δυναμικό παίξιμο της Κολόμβου στα ντραμς και η σημαντική παρουσία της Μάνθου αποτέλεσαν καθοριστικούς παράγοντες για την άψογη απόδοση του συγκροτήματος.

Coyote's Arrow

Μπλέκοντας διάφορα μουσικά είδη από το punk μέχρι την ψυχεδέλεια, οι Coyote's Arrow παρουσίασαν συνθέσεις από το "Desert" του 2016 και από το περσινό "Aho" και αποδείχθηκαν πραγματικός μουσικός οδοστρωτήρας σε μια εμφάνιση που δεν θα ξεχάσουμε εύκολα.

SETLIST
 

Testify
Wasted
Rage
Desert Medicine
Living in my Brain
Insane
Go down
Operator 
Coyote's Arrow

Ακολούθησαν οι Sounds Like Barley οι οποίοι έπαιξαν σχεδόν ολόκληρη την πρόσφατη κυκλοφορία τους "What's Done Is Done".

Με επιρροές που ξεκινάνε από το rock της δεκαετίας του 1960 και την americana και καταλήγουν στους Calexico και το desert rock, το συγκρότημα παρουσιάστηκε πολύ δεμένο δημιουργώντας ένα συμπαγές ηχητικό αποτέλεσμα και βυθίζοντας στη σκόνη της ερήμου όσους είχαν την ευκαιρία να τους δουν.

Sounds Like Barley

Άλλοτε σχεδόν υπνωτικοί, και άλλοτε τρομερά ηλεκτρισμένοι, οι Sounds Like Barley προσωπικά με εντυπωσίασαν με την εμφάνισή τους και με την ποιότητα των συνθέσεων τους καθώς φανερώνουν ένα συγκρότημα που ξέρει καλά τι κάνει κι έχει ακόμη πολλά να δώσει.

SETLIST
 

A Bullet Hole In My Shirt 
Salt & Lime 
Lay Down 
Spiral 
Dos 
Woman 
Marichiweu 
Further Below

Κάπου εκεί, οι Mr. Highway Band, οι οποίοι πρόσφατα επέλεξαν τις δέκα κορυφαίες στιγμές του Music Highway Festival, ανέβηκαν στη σκηνή όπου με αφορμή την πρόσφατη κυκλοφορία του "Is That Myself" σε βινύλιο, έπαιξαν στην ολότητα του τον πρώτο τους δίσκο.

Mr. Highway Band

Είναι εντυπωσιακό το πώς με τα χρόνια τα τραγούδια του άλμπουμ έχουν πλέον εμποτιστεί με αυτή την αίσθηση του «κλασικού» και δικαίως θα αποτελούν, αν δεν αποτελούν ήδη δηλαδή, σημείο αναφοράς για το εγχώριο rock της δεκαετίας που φτάνει σύντομα στο τέλος της.

Τι να πρωτοπεί λοιπόν κανείς; Για το μυσταγωγικό "Maybe Sometimes" που ωριμάζει σαν καλό ουίσκι; Για το "Overdose" που έπεσε σαν δυναμίτης σείοντας ολόκληρο το Κύτταρο; Για την έκδηλη χαρά του συγκροτήματος στο "Hard Place", που έπαιξαν μαζί με τον Γιάννη Παχίδη στη φυσαρμόνικα και τον Θύμιο Σπηλιωτόπουλο στην κιθάρα, θυμίζοντας μας ότι πέρα από ένα πολύ καλό συγκρότημα, αυτό που τους κάνει να ξεχωρίζουν είναι και ο τρόπος που επιλέγουν να πορεύονται στην εγχώρια σκηνή; Για το πόσο όμορφα κομμάτια παραμένουν το "Tonight Today" και το "Train To North"; Για τη μοναδική εκτέλεση του "No One Can Bring Me Down" με τον Πάνο Φωτάκο στην κιθάρα, ή για το πραγματικά συγκλονιστικό "Revolution";

Mr. Highway Band

Ό, τι και να πω, δύσκολα περιγράφεται το πόσο ενδιαφέροντες, κι εκτελεστικά άψογοι παραμένουν στις ζωντανές τους εμφανίσεις οι Mr. Highway Band. Πρέπει κανείς να τους δει ζωντανά για να καταλάβει τι εννοώ. Και φυσικά, η ετήσια γιορτή του συγκροτήματος δεν τελείωσε εκεί καθώς, παρέα με τους Κώστα Νικολάου στο βιολί και τη Μαργαρίτα Τρίκκα στη φωνή, μας παρουσίασαν ένα ειδικό medley που ξεκίνησε με Water Boys και "Whiskey In The Jar" κι από εκεί μας ταξίδεψε στη συνολική δισκογραφία του συγκροτήματος καταλήγοντας στην πιο πρόσφατη δουλειά τους, "The Rebel Artist", που κυκλοφόρησε το 2017. Για το τέλος, μας κράτησαν μια διασκευή στο "The Ghost Of Tom Joad" του Bruce Springsteen ενώ έκλεισαν με το "The River And The Town" από τον δεύτερο δίσκο τους "Story Of My Life".

Mr. Highway Band

Το 8ο Music Highway Festival απέδειξε και φέτος ότι αποτελεί έναν ξεχωριστό θεσμό που τροφοδοτείται από την αγάπη και την έμπρακτη στήριξη των διοργανωτών, αλλά και του κοινού, για την εγχώρια μουσική σκηνή η οποία και φέτος είχε την τιμητική της. Όλα τα συγκροτήματα κέρδισαν το στοίχημα δίνοντας δυνατές εμφανίσεις, ενώ γενικότερα η διοργάνωση ήταν άψογη καθιστώντας το φεστιβάλ, για άλλη μία χρονιά, άκρως πετυχημένο σε όλα τα επίπεδα.

Φωτογραφίες: Χρήστος Λεμονής / Chris Lemonis Photography

SETLIST
 

Maybe Sometime
Overdose
Hard Place 
Train To North
Tonight Today
Revolution
I’m Gonna Give You Love
No One Can Bring Me Down 
Fisherman’s Blues (The Water Boys Cover) 
Whiskey In The Jar (The Dubliners Cover)
If You’re With Me 
Story Of My Life
Forever 
Greed
Open The Door 
The Ghost of Tom Joad (Bruce Springsteen Cover)
The River And The Town

  • SHARE
  • TWEET