«10»: Οι δίσκοι που επηρέασαν το "Underdogs" των Empty Frame

To alternative rock κουϊντέτο από την Αθήνα μιλάει για τις μουσικές που έδειξαν το δρόμο για τη δημιουργία του νέου άλμπουμ

01/04/2024 @ 13:55

Οι Empty Frame κυκλοφόρησαν την 1η Μαρτίου τον τέταρτο ολοκληρωμένο δίσκο τους με τίτλο "Underdogs", χωρίς να υπολογίζονται τα soundtrack των "Heroines" και "Hands".

Ενόψει της ζωντανής παρουσίασης του άλμπουμ, το ερχόμενο Σάββατο 6 Απριλίου στο Temple Athens, τo alternative rock κουϊντέτο από την Αθήνα μας μίλησε για τις μουσικές που έδειξαν το δρόμο κατά την δηιμουργική διαδικασία:

«Με αυτή τη δεκάδα παρουσιάζουμε δέκα δίσκους που ακούσαμε στο... repeat όλα αυτά τα χρόνια που ετοιμάζαμε το "Underdogs". Πέρα από ψυχαγωγία, πώρωση και έμπνευση μας έδειξαν εν μέρει και τον δρόμο προς τα πού να κινηθούμε μουσικά στο νέο μας άλμπουμ.»

1
Baroness - Gold & Grey
Baroness - Gold & Grey
Επανεφηύραν τον ήχο τους επιτυχημένα, παρόλο που δίχασαν κόσμο με αυτή την σκληρή μίξη. Δίσκος συνεχής ροής, απαιτητικός, καθόρισε εν μέρει και τη δική μας αλλαγή πλεύσης.
2
Brutus - Unison Life
Brutus - Unison Life
Βαθιά συναισθηματικοί, έδωσαν λιγότερη έμφαση στα γκάζια σε σχέση με παλιότερα, μας κερδίζουν για πάντα τα τραγούδια τους και ο τόσο γεμάτος για τρίο ήχος τους.
3
Cult Of Luna - The Long Road North
Cult Of Luna - The Long Road North
Πραγματικοί ήρωες του post metal ήχου, οι Cult of Luna φαίνεται ότι δεν μπορούν να κάνουν λάθος. Μια από τις πιο ώριμες και πολυσυλλεκτικές δουλειές τους που μας στοίχειωσε τα τελευταία δύο χρόνια.
4
Godspeed You! Black Emperor -  F♯ A♯ ∞
Godspeed You! Black Emperor -  F♯ A♯
Ένα άκουσμα στο East Hastings, και θα λατρέψεις αυτή την μπάντα κατευθείαν. Άλλο ένα ακόμα και θα δώσει μερικές απαντήσεις για την πιο σκοτεινή ατμόσφαιρα και τα post στοιχεία που εμπεριέχονται στο Underdogs.
5
King Buffalo - The Burden Of Restlessnesss
King Buffalo - The Burden Of Restlessnesss
Μια επική δισκάρα από τους Αμερικανούς. Μας πήρε το μυαλό με την κυκλοφορία της, το ακούσαμε στο repeat άπειρες φορές και σίγουρα στα δωμάτιά μας προσπαθήσαμε να τζαμάρουμε μαζί με την σούπερ αυτή τριάδα.
6
King Hannah - I​’​m Not Sorry, I Was Just Being Me
King Hannah - I​’​m Not Sorry, I Was Just Being Me
Δημιουργούν ονειρική και παράλληλα in-your-face ατμόσφαιρα χωρίς φανφάρες και ηχητική θολούρα, ενώ δείχνουν ξανά τον δρόμο για alternative-με την ευρύτερη έννοια- δίσκους με ατόφια κιθαριστική ψυχή.
7
Lowrider - Refractions
Lowrider - Refractions
Βασικό κομμάτι στο soundtrack της καραντίνας. Οι Σουηδοί επέστρεψαν από το πουθενά με έναν αριστουργηματικό stoner δίσκο πηγαίνοντας τον ήχο ένα βήμα παραπέρα και μετά… εξαφανίστηκαν. Το "Ode to Ganymede" θα έπρεπε να μπαίνει στις λίστες με τα καλύτερα τραγούδια του είδους ιστορικά.
8
Messa - Close
Messa - Close
Ένας καλλιτεχνικός θρίαμβος, heavyχωρίς να είναι ασήκωτο για το ευρύ κοινό, μελωδικό, πολύ επίπεδο, εξαιρετικό songwriting.
9
Queens Of The Stone Age  - Songs For The Deaf
Queens Of The Stone Age  - Songs For The Deaf
Ο δίσκος που έτσι και αλλιώς παίζει ανελλιπώς από το 2002!
10
Rush - Moving Pictures
Rush - Moving Pictures
Σαρωτικά παιξίματα, δίσκος δυναμίτης της progressive rock σκηνής. Οι Rush στα καλύτερα τους και το Motion Pictures στη συνολική του εικόνα, είναι ίσως μια ακόμα επιρροή του Underdogs.
  • SHARE
  • TWEET