KollektivA: «10 στιγμές που δεν θα ξεχάσουμε»

Οι Αθηναίοι στοχεύουν ψηλά σε μια δύσκολη εποχή για το ελληνόφωνο rock

Από την Κατερίνα Μυτιληναίου, 07/12/2016 @ 12:58

Οι Αθηναίοι KollektivA στοχεύουν ψηλά, έχοντας στο πλάι τους μια νεοαναδυόμενη εγχώρια σκηνή, σε μια δύσκολη εποχή για το ελληνόφωνο rock.

Λίγο πριν πατήσουν για πρώτη φορά το σανίδι του ιστορικού Κυττάρου, την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου, θυμούνται μαζί μας δέκα σημαντικές στιγμές της μέχρι τώρα πορείας τους, «χωρίς σειρά προτεραιότητας».

Kollektiva

«Κάθε ενέργεια, συναυλία, συλλογική δράση, αποκτά τη δική της αξία σε μια δεδομένη χρονική στιγμή, όσο κι αν αργότερα αυτή κάπου χάνεται στις αναμνήσεις, υποσκελιζόμενη από νεότερα, πιο έντονα βιώματα.

Η λίστα που θα διαβάσετε περιλαμβάνει στιγμές που επανέρχονται συχνά στις συζητήσεις μας - όχι «σημαντικές» με την εμπορική έννοια.» 

KollektivA

Kollektiva

1
Το όνειρο που έγινε πραγματικότητα
 
Την Παρασκευή 22 Απριλίου, στο live μας στο Fuzz, είχαμε τη μοναδική τιμή να φιλοξενήσουμε στο stage τον Σάκη Τόλη από τους Rotting Christ. Ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα.
2
Άριστα στη χημεία
 
Η σύνθεση του νέου μας δίσκου, "Σύρματα", τους προηγούμενους μήνες έγινε εξ ολοκλήρου live, χωρίς εκ των προτέρων οποιαδήποτε προετοιμασία. Αυθορμητισμός, συλλογικότητα, ένστικτο στην υπηρεσία ενός κοινού σκοπού. Ευτυχώς, διαπιστώσαμε ότι η χημεία μας λειτουργεί ακόμα άριστα!
3
Η συλλογική προακρόαση
 
Η προακρόαση του δίσκου μας την Κυριακή 23/10/2016. Μαζευτήκαμε καμιά δεκαριά συγκροτήματα στο στούντιό μας. Ουσιαστικά, η σκηνή άκουσε τον δίσκο μας. Είπαν τα σχόλιά τους, τα είπαμε, τα ήπιαμε. Βαθιά συγκινητικό και μια ισχυρή ένδειξη ότι η σκηνή ανεβαίνει και δηλώνει παρούσα στα μουσικά δρώμενα της χώρας.
4
AntifΑπάντηση
 
Η δημιουργία της αντιφασιστικής συλλογής "Μία Απάντηση" το 2013, η οποία στη συνέχεια αποδείχτηκε δυστυχώς τραγικά απαραίτητη και επίκαιρη. Σκέψου πόσος κόπος και χρόνος χρειάζεται για να δημιουργηθεί μια διπλή συλλογή με τριάντα νέα τραγούδια από σαράντα ονόματα! Το αποτέλεσμα, βέβαια, μας αποζημίωσε 100%.
5
Με τους Socrates στον Πόρο
 
Το ταξίδι και το live στον Πόρο, ως opening act των Socrates το 2004. Είχαμε όλο τον χρόνο να απορροφήσουμε συμπυκνωμένη πείρα και να γνωρίσουμε ουσιαστικά δυο ανθρώπους που τους χρωστάει πολλά όλη η ελληνική μουσική.
6
Sold-out "Φυλακή"
 
Η sold-out παράσταση για την "Μπαλάντα Της Φυλακής" στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στις αρχές του 2016. Καλλιτεχνική ολοκλήρωση και υπερηφάνεια για μια παράσταση που απαίτησε από εμάς απίστευτες υπερβάσεις.
7
Ξυδούς, ρε κουφάλες!
 
Η φράση του Μάνου Ξυδούς: «Τα ωραιότερα πράγματα στη ζωή είναι τζάμπα». Οκ, εμείς λεφτά δεν έχουμε, αλλά, κουφάλες πλούσιοι, τα σημαντικότερα δεν αγοράζονται!
8
Fuzzy live
 
Το live στο Fuzz πέρυσι. Ήταν μάλλον η συναυλία που μας εδραίωσε στον χώρο, με έναν απίστευτο παλμό και ένταση.
9
Συλλογικότητα-Οιωνός
 
Κάποια στιγμή το 2009, όταν πλέον είχε οριστικά καθοριστεί η σύνθεσή μας, βρισκόμαστε (σχεδόν) τυχαία στην ίδια σειρά σε μπλοκ του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου -για όσους δεν γνωρίζουν, πρόκειται για το σωματείο των μουσικών- σε κάποια κινητοποίηση και πορεία. Δεν είπαμε και πολλά τότε, αλλά ξέραμε ότι «αυτό ήταν»!
10
Αυτονομία​
 
Η πρώτη πρόβα στο δικό μας στούντιο. Φτύσαμε αίμα για να το στήσουμε, αλλά η αίσθηση ότι είσαι ελεύθερος να δουλέψεις όση ώρα θες με τον δικό σου εξοπλισμό είναι αναντικατάστατη. Ασφαλώς και η αυτονομία αυτή λειτούργησε καθοριστικά στο δέσιμο της μπάντας αλλά και στον τρόπο δημιουργίας και ηχογράφησης.

 

Οι Kollektiva θα εμφανιστούν στο Κύτταρο (Ηπείρου 48 & Αχαρνών) την Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2016. Μαζί τους οι 9mm, οι 30MilliAmpere και οι Altera Vita.

  • SHARE
  • TWEET