Σε διάλειμμα οι Nightwish το 2017

Μετά τον εορτασμό των είκοσι χρόνων τους, οι Φινλανδοί σκοπεύουν να «πάρουν ρεπό» για έναν χρόνο

11/07/2016 @ 12:11

Οι Nightwish σκοπεύουν να κλείσουν πανηγυρικά το 2016, δίνοντας μια επετειακή συναυλία για τα είκοσι χρόνια τους και εκδίδοντας ένα νέο DVD, προτού κάνουν ένα μικρό διάλειμμα.

Σε συνέντευξή του στο Kaaos TV, ο κιμπορντίστας Tuomas Holopainen μας κάνει γνωστά τα σχέδια του συγκροτήματος για το υπόλοιπο του έτους που διανύουμε και όχι μόνο.

Οι Nightwish ετοιμάζονται να παίξουν στο Himos Park της Jamsa, στην Φινλανδία, στις 20 του Αυγούστου για να γιορτάσουν τα εικοστά τους «γενέθλια», αλλά η εν λόγω συναυλία δεν πρόκειται να οριστεί ως η «επετειακή». 

«Θα υπάρξουν κάποιες μικρές εκπλήξεις και εκεί. Θα είναι μια ωραία βραδιά», υπόσχεται ο Holopainen. Όμως, δεν πρόκειται αυτή η εμφάνισή τους να καταφέρει να μπει στο επερχόμενο DVD, μιας και το φιλμ βρίσκεται ήδη στα τελευταία στάδια της προετοιμασίας και θα κυκλοφορήσει αρκετά σύντομα.

«Στόχος μας είναι να κυκλοφορήσει το DVD πριν τα φετινά Χριστούγεννα», λέει ο κιμπορντίστας. «Οπότε, όλα όσα θα συμπεριληφθούν σε αυτό –τα οποία δεν μπορώ φυσικά να αποκαλύψω εκτενώς ακόμη- έχουν ήδη κινηματογραφηθεί. Και, μιας και χθες όλη μέρα έκανα το μοντάζ, σας λέω ότι είναι υπέροχα.»

Μετά και την κυκλοφορία του DVD, η μπάντα σκοπεύει να «πάρει ρεπό» για το 2017, αλλά ο Holopainen διευκρινίζει ότι αν η έμπνευση του χτυπήσει την πόρτα, θα κρατήσει σημειώσεις για όταν ξαναβρεθούν: «Το όλο σκεπτικό συνοψίζεται στο να δώσω στον εαυτό μου και ολόκληρο το γκρουπ μια ανάσα –που τόσο την αξίζουν- για έναν χρόνο».

«Είναι ένα παράξενο συναίσθημα, μιας και στα είκοσι αυτά χρόνια δεν έχω ξανανιώσει έτσι, ότι δηλαδή πραγματικά αισθάνομαι να πρέπει να απομακρυνθώ για λίγο. Δεν είναι κούραση, είναι έλλειψη πάθους και έμπνευσης που θα έφτιαχναν έναν νέο δίσκο. Είμαστε αρκετά τυχεροί που μπορούμε να κάνουμε αυτό το διάλλειμα, είναι τεράστιο προνόμιο. Και θα το εκμεταλλευτούμε.»

Ο πιο πρόσφατος δίσκος των Nightwish, το "Endless Forms Most Beautiful", κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2015.

  • SHARE
  • TWEET