Nicko McBrain: «Δε χρειάζεται να είσαι ο Αϊνστάιν για να καταλάβεις πως οι Iron Maiden δεν είναι σατανιστές»

Ο ντραμερ των Iron Maiden δηλώνει αφοσιωμένος χριστιανός

06/05/2016 @ 13:07

Παρά το ότι οι Iron Maiden έχουν τη φήμη ενός μάλλον «σκοτεινού» συγκροτήματος, ο ντράμερ της μπάντας Nicko McBrain σε συνέντευξή του στο ΑBC της Αυστραλίας, επισημαίνει πως ο ίδιος είναι ένας αφοσιωμένος χριστιανός ο οποίος δεν νιώθει πως κάνει κάτι κακό.

Σε σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου αναφέρει: «Όταν ανακάλυψα την πίστη μου ήρθα σε εσωτερική σύγκρουση. Η προσευχή με βοήθησε να κατανοήσω πως δεν υπήρχε κάποιο ουσιαστικό πρόβλημα». Και πιο κάτω σημειώνει: «Ξέρετε το παλιό γνωμικό λέει πως το πιο έξυπνο κόλπο του διαβόλου είναι το να προσπαθήσει να μας πείσει πως δεν υπάρχει, αλλά όλοι γνωρίζουμε πως αυτό είναι ένα ψέμα».

Στη συνέχεια της συνέντευξης δηλώνει: «Μπορώ να κοιτάξω άφοβα τους συνανθρώπους μου στα μάτια και να τους επιβεβαιώσω πως δεν έχω καμία σχέση με τον διάβολο και με ότι αυτός πρεσβεύει. Αν είχα δεν θα δήλωνα χριστιανός. Και ολοκληρώνοντας την σκέψη του: «Κάποιες φορές μου δίνεται η δυνατότητα να μιλάω στους ανθρώπους για την πίστη μου και ίσως αυτός είναι ο τρόπος που ο καλός Θεός «δουλεύει» με εμένα».    

Πιο κάτω: «Δε χρειάζεται να έχει κάποιος τη νοημοσύνη του Αϊνστάιν για να καταλάβει πως οι Iron Maiden δεν είναι σατανιστές καθώς μια απλή ματιά στους στίχους μας λύνει όλες τις απορίες. Ο Eddie είναι απλά ένα καρτούν».  

Σε παλιά του συνέντευξη ο McBrain όταν ρωτήθηκε πως ένας δηλωμένος χριστιανός γίνεται να συμμετέχει σε τραγούδια όπως το "The Number Of The Beast" απάντησε ως εξής: «Είναι μια ιστορία. Αν ανατρέξετε στην Αποκάλυψη του Ιωάννη θα δείτε πολλές αναφορές πάνω σε αντίστοιχα ζητήματα. Και επί τη ευκαιρία να υπενθυμίσω πως το εν λόγω κομμάτι αναφέρεται σε έναν εφιάλτη του Steve Harris».

Ολοκληρώνοντας: «Όταν ένας άνθρωπος ασπάζεται τον χριστιανισμό δεν σημαίνει πως αυτόματα γίνεται και αναμάρτητος. Αυτό που προσπαθεί να κάνει είναι να αποφεύγει συνειδητά κάποια πράγματα γιατί πλέον έχει τη γνώση. Είμαστε όλοι αμαρτωλοί και η προσπάθειά μας επικεντρώνεται στο πως θα καθαρίσουμε την ψυχή μας».

Να υπενθυμίσουμε πως οι Iron Maiden βρίσκονται σε περιοδεία για την προώθηση του τελευταίου τους άλμπουμ "The Book Of Souls".

Δείτε εδώ τι είχε γράψει ο Χρήστος Καραδημήτρης για τον τελευταίο δίσκο των Iron Maiden.

  • SHARE
  • TWEET