Νεκρός ο παραγωγός του Elvis, Lincoln "Chips" Moman

Ο πολυπράγμων μουσικός άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 79 ετών

16/06/2016 @ 10:49

Ο παραγωγός και συνθέτης Lincoln "Chips" Moman, γνωστός για την δουλειά του με τον Elvis Presley και τη δισκογραφική εταιρεία Stax Records, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 79 ετών.

Ήταν ο ιθύνων νους πίσω από το ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου της καριέρας του Presley το 1969, αναλαμβάνοντας την παραγωγή του άλμπουμ "From Elvis In Memphis" και των hit που ακολούθησαν "In The Ghetto", "Suspicious Minds" και "Kentucky Rain".

Ο Moman ήταν κάτοχος βραβείου Grammy και περιστασιακός συνθέτης της Aretha Franklin και του James Carr. Υπήρξε παραγωγός της Stax Records και δημιουργός των American Sound Studio.

Έχει, επίσης, δουλέψει με τον Johnny Cash, τον Waylon Jennings, τον Willie Nelson, το supergroup του Kris Kristofferson, The Highwaymen και πολλούς άλλους.

Ο συνάδελφος του Moman, Marty Lacker αναφέρει σε συνέντευξή του: «Ο Chips ήταν πρωτοπόρος, ένας από τους σημαντικότερους παραγωγούς δίσκων, μουσικούς και συνθέτες. Μια από τις ειδικότητές του ήταν η ανανέωση και αναζωογόνηση της καριέρας μεγάλων μουσικών».

Η υγεία του Lincoln "Chips" Moman ήταν κακή τα τελευταία, αρκετά, χρόνια.

Θυμηθείτε και ακούστε εδώ το Suspicious Mind σε παραγωγή του Lincoln Moman.

  • SHARE
  • TWEET