The Body: «Θα παρουσιάσουμε παλιά κομμάτια και νέα που δεν έχουμε παίξει ποτέ!»

Λίγο πριν την εμφάνισή τους το Σαββατο 5 Μαΐου στο Temple στην Αθήνα, είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με τον Lee Buford

Από τον Θεοδόση Γενιτσαρίδη, 03/05/2018 @ 11:16

Περιμένοντας το Σάββατο την συνύπαρξη των The Body και των Uniform στην σκηνή του Temple στην Αθήνα, κάναμε μια πολύ όμορφη κουβέντα με τον Lee Buford (ο οποίος δεν ταξιδεύει στις περιοδείες) για ότι απασχολεί το συγκρότημα, τον νέο δίσκο τους αλλά και τον ίδιο προσωπικά. 

Γεια σου Lee! Πού βρίσκεσαι τώρα;

Εγώ είμαι σπίτι, ο Chip είναι ήδη στην Ευρώπη στην περιοδεία με τον φίλο μας Zac να παίζει τα τύμπανα από τότε που εγώ δεν πετάω...

Πώς θα περιέγραφες τον ήχο σας, με λίγα λόγια;

Αυτό είναι δύσκολο. Πρέπει να κρατήσεις ότι πάντα προσπαθούμε να σπρώξουμε τον εαυτό μας μουσικά στα άκρα.

Υπάρχει κάτι από τους The Angelic Proccess στον ήχο σας;

Δεν ξέρω. Καταλαβαίνω γιατί το λες, αλλά νομίζω ότι ποτέ δεν επηρεαστήκαμε πραγματικά από συγκροτήματα που είναι σαν εμάς μουσικά. Οι επιρροές μας είναι συνήθως έξω από το «βαρύ» είδος.

Τι πρέπει να περιμένουμε από το επερχόμενο άλμπουμ "I Have Fought Against It, But I Can't Any Longer";

Είναι περισσότερο γεμάτο με samples, αλλά τα samples είναι πραγματικά όργανα, άρα μάλλον απευθυνόμαστε στους παλιότερους οπαδούς μας. Νομίζω ότι είναι ότι πιο σκοτεινό έχουμε κάνει ποτέ. Μουσικά και θεματικά. Νομίζω ότι είναι μια καλή εξέλιξη από τον τελευταίο δίσκο. Όχι πάρα πολύ μακριά από αυτό.

Είναι τα τύμπανα σε αυτό το άλμπουμ προγραμματισμένα, samples ή παίζεις εσύ;

Είναι κυρίως δείγματα τυμπάνων που έχω παίξει σε άλλα άλμπουμ μας. Κυριαρχούν τα πλήκτρα και τα synths αλλά εξακολουθεί o Chip να χρησιμοποιεί κιθάρα και φωνητικά. Έχει και πολλούς φίλους μουσικούς που παίζουν μαζί μας στον νέο δίσκο.

Στιχουργικά, πώς διαφέρει ο νέος δίσκος από τα παλιότερα, υπάρχει ένα θέμα που ακολουθεί;

Νομίζω ότι τα θέματα μας είναι πάντα τα ίδια ως επί το πλείστων, κυρίως για το πώς να ζήσουμε στον κόσμο αυτό και πως το καταφέρνουμε.

Ποιος τραγουδά εδω;

Εκτός από το Chip, έχουμε τον φίλο μας Ben Eberle, ο οποίος έχει τραγουδήσει και σε παλιότερες δουλειές μας. H Chrissy Wolpert που τραγουδάει μόνιμα μαζί μας, ο Michael Berdan που τραγουδάει στους Uniform και ο Kristin Hayter που κάνει ένα prject που ονομάζεται Lingua Ignota.

Σε ποιους ανθρώπους πιστεύεις οτι ταιριάζει η μουσική σας; Τι σκέφτεσαι?

Κυρίως σε μεταλλάδες κάθε είδους. Είναι όλο και πιο δύσκολο να κατηγοριοποιηθεί αυτό, το οποίο ουσιαστικά μ’ αρέσει. Δεν θέλουμε να παίζουμε μουσική για ένα πολύ συγκεκριμένο είδος.

The Body

Έχετε πολλές συνεργασίες με άλλες μπάντες. Με ποια μπάντα το απολαύσατε περισσότερο;

Απολαύσαμε τις συνεργασίες με τους Full Of Hell, μιας και είμαστε και καλοί φίλοι μεταξύ μας. Στην πραγματικότητα όλες οι συνεργασίες είναι διασκεδαστικές γιατί αγαπάμε να αράζουμε με τους φίλους μας. Μουσικά μου αρέσει περισσότερο η συνεργασίες με τους Krieg.

Πώς συνεργάστηκε ο Brian Chippendale από τους Lightning Bolt μαζί σας;

Ζούσαμε στην Providence για περίπου 11 χρόνια και είχαμε γίνει φίλοι εκεί. Είναι μια αρκετά σφιχτή και δεμένη σκηνή.

Έχετε σχέδια για άλλη συνεργασία με άλλη (νέα) μπάντα;

Έχουμε σχέδια για μια συνεργασία με τους Uniform που θα παίξουν μαζί μας και στην Αθήνα. Επίσης σχεδιάζουμε συνεργασία δισκογραφική με τους Gnaw Their Tongues και ίσως μερικές ακόμα στο μέλλον.

Τι κερδίζετε από τις συνεργασίες που δεν παίρνετε από τις δίκες σας (σόλο) δουλειές;

Νομίζω ότι κερδίζουμε κοινωνικά. Μερικές φορές είμαστε μέχρι και 7 άτομα που όλοι παίζουν μαζί ! Αυτό δεν το έχουμε όταν είμαστε μόνο οι δύο μας... 

Ποια είναι η βασική σας έμπνευση;

Νομίζω ότι ο τρόπος που οι άνθρωποι αγωνίζονται και πώς ξεπερνούν τον αγώνα και τις κακουχίες είναι το πιο εμπνευσμένο πράγμα για μένα.

Ποιες είναι οι αγαπημένες σας μπάντες;

Είναι οι Grateful Dead, Fleetwood Mac (Νicks / εποχή Βuckingham) και  The Beach Boys είναι τα απόλυτα αγαπημένα μου συγκροτήματα που μπορώ να ακούσω τα πάντα τους και να είμαι χαρούμενος.

Έχετε έρθει ποτέ ξανά στην Ελλάδα; Ποιες είναι οι προσδοκίες σας;

Εγώ όχι. O Chip είναι εξαιρετικά ενθουσιασμένος. Δεν έχουμε πολλές προσδοκίες από μέρη που δεν ήμασταν ποτέ πριν. Είμαστε πάντα ενθουσιασμένοι που βλέπουμε κάτι νέο.

Τι σχέδιο υπάρχει για την εμφάνιση στην Αθήνα. Παλιά ή μόνο νέα κομμάτια;

Θα είναι μια αρκετά καλή επιλογή τραγουδιών από σχεδόν κάθε δίσκο. Παίζοντας μερικά παλιά που δεν έχουμε παίξει για χρόνια και μερικά νέα που δεν έχουμε παίξει ποτέ.

Προτιμάς να περιοδεύεις ή να συνθέτεις κομμάτια σε ένα στούντιο;

Εγώ studio σίγουρα. Μπορούμε να είμαστε πιο πειραματικοί από το να παίζουμε ζωντανά. Στο στούντιο ο ουρανός είναι το όριο. Το live στις μουσικές μας είναι δύσκολο γιατί υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να φτιάξουμε για να κάνουμε τα πράγματα να ακούγονται όπως πρέπει ώστε να είναι διασκεδαστικά. 

Έχεις τυχόν εθισμούς / αγαπημένα πράγματα;

Είμαστε και οι δύο εθισμένοι στη σόδα και τα γλυκά. Είναι πολύ κακό. Εγώ βλέπω σειρές και ταινίες, όπως και διαβάζω πάρα πολύ. Συνήθως μου αρέσει η περιοδεία γιατί μπορώ να διαβάσω πολλά βιβλία.

Σε ευχαριστώ.

Εγώ ευχαριστώ!

The Body

  • SHARE
  • TWEET