«10»: Τα άλμπουμ που διαμόρφωσαν τον ήχο των Maplerun

Από το alternative στο progressive κι από 'κει στο nu metal, η μπάντα επιλέγει τους δίσκους που καθόρισαν τον ήχο της

Από τον Αντώνη Μαρίνη, 25/05/2017 @ 13:12

Όσοι έχουν παρακολουθήσει κάποια ζωντανή εμφάνιση των Maplerun, θα γνωρίζουν ότι η τετράδα δεν προσπαθεί να κρύψει ή να απαρνηθεί τις επιρροές της. Αντίθετα, τις κουβαλάει σαν παράσημο, δηλώνοντας έμμεσα ότι πριν από οτιδήποτε άλλο είναι μια μπάντα που αγαπάει τη μουσική που παίζει. Έχοντας ακόμα φρέσκες τις μνήμες από την γιορτή για την τελευταία τους κυκλοφορία πριν από δύο εβδομάδες κι ενόψει της παρουσίας τους στην εγχώρια περιοδεία του Blaze Bayley, μας παρουσιάζουν δέκα δίσκους που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα του σκληρού ήχου και επηρέασαν τον ήχο τους.

Maplerun

1
Metallica
"Black Album"
Metallica - Black Album
Τι να πει κανείς γι’αυτο το άλμπουμ... Το ένα hit μετά το άλλο, άψογη παραγωγή. Ειδικά όταν είδαμε το making of video μας μπήκε το μικρόβιο της μεγάλης παραγωγής και του άμεσου songwriting. Εχει επηρεάσει σε τεράστιο βαθμό το πώς βλέπουμε την σύνθεση των κομματιών μας και τον ήχο μας γενικότερα.
2
System Of A Down
"Toxicity"
System Of A Down - Toxicty
Μοναδικό. Αυτό που μας έχει επηρεάσει περισσότερο απο αυτό το άλμπουμ είναι το αντισυμβατικό του songwriting και η ενέργεια που βγάζει. Μας έκανε να θέλουμε και εμείς να γράψουμε ασυνήθιστα τραγούδια με μέρη που αλλάζουν γρήγορα και δίνουν ένα δυνατό μύνημα στον ακροατή.
3
Limp Bizkit
"Chocolate Starfish And The Hot Dog Flavored Water"
Limp Bizkit - Chocolate Starfish And The Hot Dog Flavored Water
Ένας από τους δίσκους που απολαμβάνει όλη η μπάντα σε όλα τα επίπεδα. Τύμπανα, μπάσο, κιθάρες, φωνές - όλα ακριβώς όπως πρέπει να είναι.
4
Slipknot
"Iowa"
Slipknot "Iowa"
Μας πήρε και μας σήκωσε. Μας έκανε να θέλουμε να είμαστε καλύτεροι στο όργανο που παίζει ο καθένας και να βγάζουμε όλη μας την ενέργεια στην σκηνή.
5
Katatonia
"Viva Emptiness"
Katatonia "Viva Emptiness"
Hello darkness my old friend... To "Viva Emptiness" είναι από τις βασικές επιρροές όσον αφορά τις μελωδίες του πρώτου και δεύτερου μας άλμπουμ. Αυτή η σκοτεινή ατμόσφαιρα και οι δακρύβρεχτοι στίχοι έφεραν τον χειμώνα στην μουσική μας.
6
Alice In Chains
"Facelift"
Alice In Chains "Facelift"
Ξεκάθαρα η αγαπημένη μας grunge μπάντα. Εδώ θα μπορούσε να είναι οποιοδήποτε άλμπουμ τους αλλά αυτό αρέσει ιδιαίτερα στον κιθαρίστα μας Ορέστη που του άλλαξε την κιθαριστική νεοτροπία (απο αυτά τα death metal του σατανά που άκουγε και συνεχίζει να ακούει).
7
Rage Against The Machine
"Rage Against The Machine"
Rage Against The Machine "Rage Against The Machine"
Σεμινάριο - ηχητικό, συνθετικό, εκτελεστικό και εικαστικό. Μας έμαθε πολλά - κυρίως το πως πρέπει να γκρουβάρουν το μπάσο και τα τύμπανα όπως και το ότι οι κιθάρες ακούγονται πιο καθαρά άμα χαμηλώσεις λίγο την παραμόρφωση και παίξεις σαν παλαβό κατσίκι.  
8
Opeth
"Damnation"
Opeth "Damnation"
Μας αρέσει τόσο πολύ αυτό το άλμπουμ που πιστεύουμε οτι θα έπρεπε να είναι όσο γνωστό είναι το "Dark Side Of The Moon" των Pink Floyd. Εχει επηρεάσει πολύ το πώς αντιμετωπίζουμε τα πιο ήρεμα μας κομμάτια.
9
Tool
"Lateralus"
Tool "Lateralus"
Ουδέν σχόλιο!
10
Porcupine Tree
"In Absentia"
Porcupine Tree "In Absentia"
Ενα από τα άλμπουμ που ακούμε πάντα καθ' οδόν όταν ταξιδεύουμε για περιοδείες. Μας μαγνήτισε η ατμόσφαιρα του απο το πρώτο άκουσμα και εχει επηρεάσει πολύ το πόσο «ανοιχτοί» είμαστε πλέον με τη μουσική μας.
  • SHARE
  • TWEET