Νικόλας Ρώσσης: Τα καλύτερα άλμπουμ του 2018

Οι συντάκτες του Rocking.gr καταθέτουν τις προσωπικές τους λίστες με τα καλύτερα της χρονιάς

Από τον Νικόλα Ρώσση, 07/01/2019 @ 13:35

Μετά την παρουσίαση της συγκεντρωτικής λίστας του Rocking.gr με τις 30 καλύτερες κυκλοφορίες του 2018, σειρά έχουν οι προσωπικές επιλογές του κάθε συντάκτη.

(click στο εξώφυλλο κάθε κυκλοφορίας για να διαβάσετε την κριτική του Rocking.gr)

1. The Night Flight Orchestra - Sometimes The World Ain't Enough

The Night Flight Orchestra - Sometimes The World Ain't Enough Όλοι παίζουν μπάλα με τα '80s τελευταία, απλά οι TNFO το έκαναν πιο διασκεδαστικά, ουσιαστικά και με περισσοτερό ταλέντο από όλους.
 

2. In Vain - Currents

In Vain - Currents Πολυσυλλεκτικό και πολύπλευρο "best of" όλων -αλλά ΟΛΩΝ- των κορυφαίων σκανδιναβικών συγκροτημάτων των τελευταίων 20 ετών.
 

3. Deafheaven - Ordinary Corrupt Human Love

Deafheaven - Ordinary Corrupt Human Love Indie και black metal για όλην την οικογένεια.
 

4. A Perfect Circle - Eat The Elephant

A Perfect Circle - Eat The Elephant Δεν είναι εύπεπτο άκουσμα, έχει απαίσιο εξώφυλλο, αλλά θα δείτε ότι θα μας απασχολήσει πολλές φορές και στο μέλλον με το βάθος του και την υποδόρια μεγαλοπρέπεια του.
 

5. Voices - Frightened

Voices - Frightened Όπως κάθε χρονιά, οι πιο ενδιαφέροντες και απύθμενα εμπνευσμένοι δίσκοι βρίσκονται στο καλάθι με τα απολεσθέντα αντικείμενα που κανείς δεν αναζητάει.
 

6. Glorior Belli - The Apostates

Glorior Belli - The Apostates Προσπαθήσαν ξανά και δεν είχαν πετύχει πολλά. Αυτός ο δίσκος όμως αποτελεί τo αποκορύφωμα της καριέρας τους στο Southern Black Metal και αξίζει την προσοχή μας.
 

7. Abramis Brama - Tuser Ar

Abramis Brama - Tuser Ar Η μοναδική μπάντα που εγώ, ως μικρός Νικόλας κάποτε, έχω στείλει γράμμα. Ντυμένοι με παντελόνι καμπάνα και φουλάρια και με πυξίδα τους Sabbath φεύγουν από Ozzy μεριά για να καταλήξουν σε ένα ασφαλές Dio λιμάνι, τραγούδωντας στα Σουηδικά.
 

8. Shylmagoghnar - Transience

Shylmagoghnar - Transience

Όσο ηλίθιο όνομα έχουν, τόσο πολύπλευροι και ταλαντούχοι είναι. Οι επιρροές από Opeth, Dimmu Borgir συναντιούνται σε ένα prog ντελίριο.

 

9. The Evil - The Evil

 The Evil - The Evil

Πολλοί παίζουν doom, πολύ έχουν occult  θεματολογία, πολλοί έχουν μια γυναίκα με πελώρεια οπερατική φωνή, αλλά λίγοι θα σου κάνουν μάγια στα αλήθεια.

 

10. Lucifer - Lucifer II

Lucifer - Lucifer II

Nicke Andersson και ξερό ψωμί. Το άγγιγμα του Σουηδού rock 'n' roll Μίδα μετατρέπει τους Lucifer σε ένα αμάλγαμα Sabbath, Hellacopters, Ghost και Priest.

 

11. Conjurer - Mire

Conjurer - Mire

Με υπέρβαρο και πελώρειο ήχο φτιαγμένο από τιτάνιο, είναι  βίαιο και ευαίσθητο, βαλτώδες  και ευκρινές. Βραβείο πρωτοεμφανιζόμενης δαγκωτό.

 

12. Daron Malakian And The Scars On Broadway - Dictator

Daron Malakian And The Scars On Broadway - Dictator

Ρεαλιστικά ίσως να μην μπορέσουμε να αγγίξουμε ποτέ πιο κοντά από αυτό τους System of A Down.

 

13. Ghost - Prequelle

Ghost - Prequelle

Ο Δούρειος Ίππος του metal

 

14. Amorphis - Queen Of Time

Amorphis - Queen Of Time

Ίσως να κατέχουν ένα ρεκόρ που κανείς δεν γνωρίζει. Αλλά αναρωτιέμαι πόσες μπάντες να έχουν υπάρξει που ο 13ος δίσκους τους μπορεί να φιγουράρει σε τέτοιες λίστες με τόσο θράσος και έμπνευση. 

 

15. Barren Earth - A Complex Of Cages

Barren Earth - A Complex Of Cages

Το supergroup που έβγαλε έναν από τους καλύτερους δίσκους των Amorphis φέτος.

  • SHARE
  • TWEET